Малко ми се вижда...
Преглед за печат
Климатът в İzmir е като Гърция, Италия. Но Турция, подобно на Северна Европа. Има райони с климатични условия от -5, -10. Климатиците, продавани с нас, са от същия клас. Турция също се продават климатици Eurovent стандарти. Трите класа, които ви препоръчвам.
Серията Fujitsu LFCA също е много добре оборудвана. Разбира се, че не знам дали имаш изолация в къщите.
İzmir iklimi Yunanistan ,İtalya gibidir. Ama Türkiye nin kuzeyi avrupaya benzer. İklim şartları -5 , -10 olan bölgeler de var. Bizde satılan klimalar ile sizde satılan klimalar aynı sınıf. Türkiye de satılan klimalar Eurovent standartlarında . Beni size önerdiğim ölçüler 3 sınıf.
Ayrıca Fujitsu LFCA serisi çok iyi makinedir. Tabi sizde evler yalıtım var mı bilmiyorum ben.
- - - - - - - - - -
Касапин е турска дума. Мисля, че това е съвпадение. @Kasap
Kasap
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25422&stc=1
Таман си уцелил.Нашия Касап и той прави разни благини и мезета от месце, но май не му е занаят.
:offtopic:In Nederland alle snelwegen zijn verlicht ,maar dat betekend niet dat ik in het Nederlands zal schrijven .:)
В Холандия всички магистрали са осветени, но това не означава че ще пиша на холандски :)
Ако ще бъде международен форум нека се пише на Български и Английски - лошо няма. Но на турски :confused:
- - - - - - - - - -
Абе то и кибрит е турска дума, ама кой ще драсни пали клечката? :) Успех в обмяната на опит 500 години явно не са били достатъчни.:)
„О, неразумни и юроде! Поради что се срамиш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш но своя език? Или българите не са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история.” Из „История славянобългарска” Паисий Хилендарски
П.П. Лошо няма, но пишете САМО на кирилица! Официален език в Европейския съюз-даже на новите евро банкноти си има на Български:) Или на Английски като втори език ,всеки може да разбере предполагам, но турски не знам колко колеги владеят аз не съм един от тях.:051:
mbirol ,
Кои модели битови климатици се произвеждат в Турция?
Türkiye'de hangi iç klima modelleri üretiliyor?
BEKO е марка, която се продава във вашата продукция. Копродукция с LG. Имате марка VESTEL.
Не ми харесва много като климатик. Моята полза е GREE на китайски език. Турция също се продават под много имена на марки.
York Sierra , Sigma , Demirdöküm ,GREE , Flou
Производството на MIDEA се продава добре.
Airfel , Daylux ,York , Ugur , Bosch ,Simmens Midea
Разбира се, има японски марки.
Mitsubishi Electric ,MHI , Panasonic, Daikin , Hıtachi,Toshiba , Fujitsu , General
Китайските марки също продават свои собствени
Haier , Midea , Gree , Hiesense , TCL , Aux , Chigo
Bosch Midea и Siemens Midea, е не, ще падна ...
Явно е стара новина, но имат споразумение от 2015:
Bosch and Midea sign joint venture agreement for variable refrigerant flow systems production - Bosch Media Service
Bosch = Midea Blanc Turkey market
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25431&stc=1
Klimalar | Bosch Ev Aletleri
Кво се чудите, БОШ имаха два модела поръчани за правене от ШАРП, и си бяха живи IVT.
:offtopic:
Да и аз не владея турски, но като цяло това е форум и не бива да политизираме проблема, че mbirol пише на турски. Човека явно технически е запознат в тази материя с климатичната техника, съответно не смятам, че произхода му, езика му и каквото там още се сетите трябва да е проблем за нас. Форума се обогатява с член от друга държава, знанията и личния му опит. Пак казвам, това е само форум и целта му като такъв е да си помагаме! Не намесвайте исторически лица като П. Хилендарски, Левски или Ботев.
Весело посрещане на празниците на колегите в България и на тези в чужбина! :Drinks:
Нещо не ми стига Българският да се изразя правилно :) Разбира се, че произход, език и т.н. не са и не биват да бъдат проблем. С удоволствие искам ,както и всички останали да науча нещо ново. Идеята ми е да може да се пише и на Английски примерно (като втори език?) - по този начин форума ще се обогати с още повече членове от чужбина. Ако ще е на турски-чудесно, който разбира да превежда на останалите. Никаква политика-просто практическо решение .С Гугъл преводач няма да може много да се разбере.
Добре дошъл във форума mbirol и приятна обмяна на опит.
Весели празници на всички!
Привет. Имам няколко питания относно избора на климатици и техния монтаж. В момента се отоплявам с наследеното от нашите локално парно, но не ми се занимава с хамалогията и ,ще го оставям.
Апартамента е в гр. Габрово ,тухлен,външен,двустаен,4 етаж. Външна изолация само на терасите, дограмите са 5/6 камерни 3 стъклопакет 4С/Б/К. Вътре целия е фабрично с гиспсокартон ,лепен на топки,като на външните стени съм лепил - 5мм.стериопор и навсякъде стъклофибърни тапети. Таваните на две от стаите са с гипсокартон и вата, а в спалнята и коридора 3см EPS. Пода навсякъде е ламинат. Никой не живее под и над мен :)
При външна -1 гр в детската стая е 14/15 с духалка 2кв,за 40 мин. става 23 -желаната температура. Не знам как да сметна топлозагубите....
Избрал съм си тези модели ,като ще се отоплява и коридора. Малкото вагарче , не се съобразява с думите "затваряй вратите" :)
Спалнята и детската: Mitsubishi Heavi- SRC 25 ZS-S
Кухнята: Gree -09 Changе
Добър ли е избора,като съм запознат с високия минимум на МХ ?, В другия апартамент разменен с нашите имам ЛГ от подписа и работи също на он/оф..,така ми харесва , дано тези са по тихи.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25434&stc=1
Грийто в кухнята, как ви се вижда и, къде да го монтирам?
В нишата над хладилника или в ляво от прозореца,
В нишата плюса е ,че външното ще е на общата тераса,но пък ще духа точно в нас по масата , също ме е страх в тази "дупка" да не се бърка или успива.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25435&stc=1 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25436&stc=1