Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Второ - тия "размишления" ВИНАГИ са от хора, които нито са имали, нито са виждали, нито имат дори бегла представа от работата на климатик за японския пазар. Защо? На каква база ги оплюват и отричат? Имаш ли обяснение? Бих разбрал, ако някой има лоши спомени и затова ги отрича, но не се сещам за такъв случай.
Въобще нямах желание да влизам отново в тази полемика, но реших все пак да проверя К2У в квартирата на дъщерята в Пловдив дали е "дърво". Мотивиран от този форум бях казал на хазяина, след като няма да инвестира голяма сума да е К2У, понеже нали Пловдив е Меката. Климатикът след моя проверка е National CS-E282A със следните параметри.
Модел: 2002~2003 година/Made in Japan/100V(A75C2139)
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.6 ~ 3.7), 9600 BTU (2050 ~ 12630)
Консумирана електроенергия: 485 W (75 ~ 900)
COP: 5.77 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.6 ~ 7.5), 13650 BTU (2050 ~ 25600)
Консумирана електроенергия: 685 W (75 ~ 1980)
COP: 5.84 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.4 kW, 18430 BTU
Консумирана електроенергия: 1750 W
COP: 5.81 (средна стойност)
Плазмен филтър с озонатор
Не сме доволни от работата му. В никакъв случай не топли "като змей" въпреки обявената сравнително голяма мощност. Нямам представа за причината. Твърде шумен на почти всички режими. Клапите са шумни, турбината е шумна, има пукания от корпуса на моменти. Бях 2-3 нощи януари там на -12 -15гр. външна и не можах да заспя. Силен шум и от външно (набира като хеликоптер) и вътрешно тяло, шумни "тежки" дефрости ориентировъчно през час. Не знам дали съм "невротик" по форумните критерии, но в къщи на локалното парно нямам проблем със съня. За външен вид няма да споменавам, защото е ужасен.
"Климатик за японския пазар" е много общо понятие, за да се използва като синоним на върхови модели и безупречна работа. И в Япония не всички са висок клас като нови...
Цитат:
orion
Здравейте,
За спалня 15 кв. м. в панелно жилиже на втори етаж със северна изолирана външна стена и западно изложние, намиращо се в гр. Русе се колебая между следните два климатика:
Panasonic KIT XZ9-SKE/KIT-Z9-SKEM
Mitsubishi Heavy SRK 25 ZS-S/SRC 25ZS-S
Моля за вашето мнение!
Панасоника има по-висок номинал и максимал, но не се знае как ще е с шума. Доста хора от форума имат МХИ модели и казват, че са добър вариант за спалня, но както знаем шума е субективно възприятие. Аз лично бих заложил на Панасоника, заради по-високия максимал.
Цитат:
Genadi80
70-90$ е при supplier-а.За колко ли го продава японския потребител на supplier-а?
Няколко middle man-а са по веригата от демонтажа в Япония до продавача в България, като сложиш транспорта и трансформатора...това без клепане и ровене по него.Съгласен съм, че някой път има и попадения, но това по лично мое мнение е рядкост.Масовата част са лашкан насам-натам сбиротак.Ползвам работилницата втора употреба FUJITSU ASY12RSC made in P.R.C. и съм толкова доволен от него, че ще го реанимирам до откат ако се наложи.От 2006-та до сега единствено захранване съм сменил.И все пак си остава машина за Европа, закупена от официалния вносител само 2-3 години преди да попадне при мен.
Цитат:
splendor
Панасоника има по-висок номинал и максимал, но не се знае как ще е с шума. Доста хора от форума имат МХИ модели и казват, че са добър вариант за спалня, но както знаем шума е субективно възприятие. Аз лично бих заложил на Панасоника, заради по-високия максимал.
Имам въпросния Панасоник ,но от скоро и още не е зимувал.
Ползва се в детска и като първи впечатления мога да кажа ,че е адски тих.
На отопление е по тих от охлаждане ,незнайно защо.
Дори жената сега е оставила Панасоника в детската на 25 градуса и топли и хола до към 22-23 .
Няма форсажи при ОН ОФФ ( при мен повечето време работи Така) и по нищо не можеш да разбереш ,че работи.
Само да вметна ,че работи на тих режим винаги .
Дано съм бил полезен.
Моля някой запознат да каже, има ли нагревател против заледяване във външното тяло на Fujitsu General ASHG09LTCа.
някой може ли да ми каже дали фуджитсу ЛУКА сваля вентилатора на вътрешното , под 2 скорост или работи предимно на 2 както ЛМСА ?
Здравейте, предстои ми закупуване на климатик и вече луднах от преглеждания и сравнения на различни марки и техните класове,обърках се тотално от номинална,максимална и минимална мощност от scop и тн. Искам климатик за отопление !Апартамента е изцяло източен,вътрешен с Пвц дограма, стаята е холо-кухня с размери 20,4 кв./м. -53 куб.м. Бюджет до 2000 лв. Спряла съм се на тези два модела:
1.FUJITSU GENERAL :ASHG/AOHG12LTCA
2. MITSUBISHI HEAVY :SRK/SRC35ZS/SB/ST-S
Моля за съвет :)
Като искаш топло, 9LTCA, няма нужда от 12-ица.То не е лошо да кажеш, какво значи топло, щото всеки го разбира различно - един иска 26 градуса ,на друг му стигат и 22.Жените обичат по-топличко.
От жените които, им допадат 25 градуса. Fujitsu ASYG 9 LTCA , няма ли да дойде на ръба в сайта на Fujitsu го дават за 20 кв.м. Сметката си правих така 53 куб.м.х 75 W=3975W - 4 кW за това се спрях на 12LTCA като евентуален избор.
Няма да дойде на ръба, 9LT отнася с лекота доста 12-ки
Да разбирам ли че MITSUBISHI HEAVY :SRK/SRC35ZS/SB/ST-S е лош избор и трябва да отпадне
Хич не е лош избор.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Охх, трудна работа се оказа избор на климатик,по лесно щях да избера мъж :) Моля ви погледнете им характеристиките и ми помогнете в избора
MITSUBISHIHEAVY
SRK/SRC35ZS/SB/ST-S
Запомещение: 25m2/70m3
| Техническа характеристика |
| Захранване - Phase / V / Hz | 1/220/50 |
| Охладителен капацитет / kW | 3.5(1.0-3.8) |
| Отоплителен капацитет / kW | 4.0(1.3-4.8) |
| Консумирана мощност/Охлаждане - kW | 1.01(0.21-1.24) |
| Консумирана мощност/Отопление - kW | 1.00(0.26-1.45) |
| Енергиен клас/Охлаждане | А++ |
| Енергиен клас/Отопление | А++ |
| Ниво на шум (вътрешно тяло) / охлаждане - dB - Hi/Me/Lo/Ulo | 40/32/26/19 |