Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rafailiev
Добър вечер .
Имам нужда от малко помощ при избора.
Чуденката ми е такава.
20 кв спалня в къща
Спалнята е с 2 външни стени ,а двете вътрешни са на бани ( пак студени)
Едната външна стена е Прозорци.( около 9-10 квадрата)
Стаята е изцяло север.Отдолу мазета , отгоре 2 ри етаж необитаем.
Изолации колкото искаш( 15-20 см ) дограма 6 камерна шуко с 50 мм стъклопакет ( може да бъркам дебелината)
имам една Осака която горе долу се справяше ,но нещо се разтрака и ще я местя.
Дилемата.
Дайкин уруру 25
Нокрия Х 9 ка
Митсубиши електрик FH35
Panasonic heatcharge 9 ka
кой от тези да избера.????
Отворен съм и към други предложения .
За МИ знам как работи и ми харесва .Затова е вкл в списъка .
П.П.
Мислех да сложа дайсекай 8 там и да си сложа един от тези в апартамента ,но жената каза че в спалнята не го иска тоя климатик :BigGrin:BigGrin
https://youtu.be/rTGVTeiakCE
Haier Dawn R32
Rafailiev, може ли едни съвет за конкретен модел? Разгледай Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSX-S~SRC25ZSX-S Diamond
Цитат:
Aleksandars
Rafailiev, може ли едни съвет за конкретен модел? Разгледай Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSX-S~SRC25ZSX-S Diamond
Благодаря сега ще го видя и този модел:Drinks:
- - - - - - - - - -
Цитат:
Rafailiev
Сега го погледнах и за пречистване на въздуха пише ,че има алерген деактивираща система.
това какво е ? Вид плазма , йонизатор или нещо друго?
Цитат:
Rafailiev
- - - - - - - - - -
Сега го погледнах и за пречистване на въздуха пише ,че има алерген деактивираща система.
.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ba8c056aea.jpg
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Аз бих пробвал пресния въздух и контрола на влажността.[emoji41]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Цитат:
Rafailiev
На 25 zm-s също има "Алерген-деактивираща система – задействаща се само с един бутон."
Мога да го натисна тези дни и да пиша какво става. Продължава 90 мин. Предполагам редува нагряване/охлаждане на топлообменника.
То това редуване си го прави постоянно.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
LuXy
Добър вечер! Ако може да ни помогнете в избора на климатик, ще сме ви много благодарни :)
1. Ще се използва за апартамент. Доста стар не е ремонтиран от както е построен.
2. За отопление и охлаждане, но за нас е по-важно за отопление.
3. Искаме да отопляваме всекидневна и бокс.
а)Всекидневна - квадратура - 16кв.м., кубатура - 42,51 куб. м.
Бокс - 6 кв.м., кубатура - 14,36 куб.м.
б) ПВЦ,профилинг, КА (тук не сме много наясно и ако не е пълен отговора,молим да ни извините)
в) всекидневна прозорци квадратура - 4,53 кв.м.
бокс - 2,45 кв.м.
всекидневна - прозорци (запад) - на тази стена има изолация вата (5см) + гипсокартон, външна стена с неостъклена тераса(север) - без изолация, на източна и южна стена има по една врата (на стените без изолация).
бокс - прозорци(север) + ПВЦ врата към терасата на всекидневната (гледа на запад тази врата). На тази стена с прозорците има също 5см вата + картон. Останалите стени също като всекидневната няма изолация. И на двете помещения на таваните няма изолация.
д) ет. 3 (десен)
4. гр. Свищов
5. зимен период може би 24+, за лято не знаем точно.
7. За сега само тв и лаптоп, друго ще има по нататък.
8. Приготви ли сме 1200лв + поставянето. От толкова много четене из различните форуми съвсем се объркахме какво ни трябва като марка и т.н. Но като цяло разбрахме, че може би е най-добре да си вземем по-голям климатик от 12-ка.
9. Ами колкото и ниски температури да паднат на него ще разчитаме, че тук обикновено си е доста студено.
10. Няма да можем да предоставим.
Молим да ни помогнете, че сме доста затруднени какво и как да си вземем,а ни се иска да е нещо качествено,а не да се чудим как да се отопляваме.
Малко извън тези неща,но имаме едни познати, които имат два климатика за продан. Тези климатици са Osaka и Midea, и двата са 24-ки. Единия е на 11 год, а другия 9. Но не знаем точно кой е на 11 и кой на 9. Климатиците са използвани през тези години в помещение единствено в неделя и по-рядко са изполвани през делнични дни в различните месеци,един два пъти в месеца през делниците. Все още си работят и ни ги продават и двата за 600лв. Ако може да ни дадете мнение дали си заслужава да ги купим или ще е по-добре да си вземем един нов,но да си е нов. Просто питаме за мнение ако може да ни споделите тъй като сте по запознати :)
Благодаря първо на двамата, които се отзоваха. Може ли още някой да даде съвет за климатик,ще сме много благодарни. И ако може още някой за съвет дали си струва за тези два климатика. Склонни сме и за 1500лв на климатик,но да е читав и да знаем, че ще ни върши работа, защото на него ще разчитаме. :)
Благодаря на всички отзовали се .
Климатика вече ми е в колата.
Цитат:
Rafailiev
Благодаря на всички отзовали се .
Климатика вече ми е в колата.
Е , похвали се де...:thumbup
Цитат: