Отговор: Избор на климатик 2017
Какво стряскащо има . Мидея- огромна фирма в 1вата икономика в света , Виетнам- новият азиатски тигър , Турция- доскоро 16тата икономика в света. Ако има нещо особено стряскащо е образованието в България , и подготовката на кадрите които трябва да градят и развиват икономиката . Ето това е много страшно и стряскащо .
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
В технополис най-евтината девятка инвертор е 629 лева, с безплатен монтаж се побира в ограничения ти бюджет.
Не е крайно лоша 10/30 килограма, с капилярка, до -5 може би ще успее да стопли. За тези пари толкова.:)
Къде я видя?
Аз по-евтино от Беко за 669, което не е посочените кг не виждам.
Може ли линк?
Здравейте, предстои ми подмяна на климатик в хол+кухня. Стаята е около 26-7м2, 2.60м. висока. Двете външни стени са: северозападна с прозорец около 5м2 PVC дограма с двоен стъклопакет (с тенденция за троен) и с външни щори, и североизточната с прозорец 2.5м2. Вътрешните стени - едната към спалня, а другата към коридора и стълбището. Втори жилищен етаж като над и под нас не се обитава за момента. Ново строителство, изолацията е поне 5-6см. в гр. Бургас. В стаята има хладилник, печка, пералня, сушилня, Тв, аспиратор. https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22494&stc=1
На първобитната схема сегашния климатик е монтиран срещу вратата, като новия също ще е там. Киматика ще се използва целогодишно, като зимата се поддържа 22-23 градуса, а лятото 25-26. Сегашния климатик е Panasonic CS/CU-UE12JKE и учудващо топлеше(друг е въпроса на каква цена) през тази зима с едно две изключения, когато не можеше да вдигне повече от 19градуса.
За бюджета - отначало гледах LUC12 после LT12, но на едно-две места ми казаха, че няма да се справи и ми предпагаха 18-ки (МЕ EF50VE или мирай..) също и 14LUCA. В крайна сметка, след като прочетох доста теми тук се спрях на Toshiba RAS-13G2KVP-E Daiseikai 8. Прочетох че има притежатели на такъв в сходни на моята стая. Моля за компетентно мнение дали съм прав за размера и дали това е оптималния вариант, МИ FH35VE също не изглежда зле на хартия..
Панасоника около нулата работи на ниски обороти, без да се тормози, като дори вратата е отворена към 7м2 коридор даже и изключва поддържайки 22-23гр при зададени 19 на ДУ. Та това ми дава кураж, че гореспоменатите 12-ки не би трябвало да се тормозят, но вие ще кажете:)
Благодаря предварително за съветите и мненията!
Тошибата, мицуто или LT-то са перфектни за Вашия случай.
Цитат:
Ventsislav Negentsov
Къде я видя?
Аз по-евтино от Беко за 669, което не е посочените кг не виждам.
Може ли линк?
SANG TAC-09CHSA/HCI
КЛИМ.SANG TAC-09CHSA/HCI | Инверторни Split системи | Климатици и
- - - - - - - - - -
Цитат:
NikolayBS
Здравейте, предстои ми подмяна на климатик в хол+кухня. Стаята е около 26-7м2, 2.60м. висока...Ново строителство, изолацията е поне 5-6см. в гр. В крайна сметка, след като прочетох доста теми тук се спрях на Toshiba RAS-13G2KVP-E Daiseikai 8. Прочетох че има притежатели на такъв в сходни на моята стая. Моля за компетентно мнение дали съм прав за размера и дали това е оптималния вариант, МИ FH35VE също не изглежда зле на хартия..
Панасоника около нулата работи на ниски обороти, без да се тормози, като дори вратата е отворена към 7м2 коридор даже и изключва поддържайки 22-23гр при зададени 19 на ДУ. Та това ми дава кураж, че гореспоменатите 12-ки не би трябвало да се тормозят, но вие ще кажете:)
Благодаря предварително за съветите и мненията!
26 квадрата по 2,6 са 68 кубика по 50 вата на кубик правят 3,4 киловата. Дайсекая и FH_VE ще се справят без да се тормозят. Не ти трябва 18-ка.
Благодаря ви за мненията, добре беше да се потвърди моето мнение и от хора с опит и знания.
Jack Krause сметката ти е вярна, но поради по-неправилната форма на стаята, а и наличието на кухненски плот и тнт. не претендирам, че съм успял точно да измеря стаята. Също така смятам отварянето на хола към коридора да ми бъде практика занапред, но въпреки това ако 50W/м3 са достатъчни, както ти каза пак не би трябвало да е проблем(в другия край на коридора стаята също ще бъде отворена и ще се отоплява със Panasonic-а).
Моля дайте съвет за климатик за помещение близо 40кв/м, среден етаж, ново строителство. Засега гледам Fujitsu General 18LFC и Toshiba Ras Daisekai 8, 16000 BTU. Ще се ползва предимно за охлаждане. Мнения и предложения?
Тези които гледате са добър избор. Ако не ви трябват екстрите на Тошибата, може спестите някой лев и да вземете Фуджитсуто. И за топлене може да ги ползвате без проблем.
Цитат:
kokovox
Тези които гледате са добър избор. Ако не ви трябват екстрите на Тошибата, може спестите някой лев и да вземете Фуджитсуто. И за топлене може да ги ползвате без проблем.
Не съм запознат тошибата да има екстри, освен едно скрито меню което изключва основната екстра за да няма проблеми /както беше при мен/ и взимаш бонуса с клапите. А го ползвам 2 зими вече.
Имат един плазмен филтър / йонизатор, ама и той иска малко да се модне...
Цитат:
DDM87
Не съм запознат тошибата да има екстри
No Comment....
Цитат:
dodo_pv
Имат един плазмен филтър / йонизатор, ама и той иска малко да се модне...
При мен мисля модването да е махане, да си минава въздуха свободно. Тъй тъй не работи...да не пречи.
Лятото работи, когато е по-влажно. На нищо не пречи. Приближи тенекийката по-близо до ламелите и ще се оправи.