Отговор: Избор на климатик '2018
С толкова много изписани глупости, темата престава да бъде даже забавна, камо ли да помогне на някой в избора. Оставете на тези, които са наясно, да предлагат. Цепеница с 28 кила външно тяло, няма как да има по-висок COP от 2 в студовете, без значение дали топли или не. Машина с 40 кила външно тяло и COP до небето, с цена 4k. лева кляка под -15° C заради калпав дефрост алгоритъм и увисва пред евтино gree. Четете хубаво и където трябва, не пишете тука.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
С толкова много изписани глупости, темата престава да бъде даже забавна, камо ли да помогне на някой в избора. Оставете на тези, които са наясно, да предлагат. Цепеница с 28 кила външно тяло, няма как да има по-висок COP от 2 в студовете, без значение дали топли или не. Машина с 40 кила външно тяло и COP до небето, с цена 4k. лева кляка под -15° C заради калпав дефрост алгоритъм и увисва пред евтино gree. Четете хубаво и където трябва, не пишете тука.
добре тогава господин всезнайко;),като нищо не става,кое тогава става според теб?;)
п.с--а и забрави да кажеш,че коп 2 ще му е при максимал,а при номинал ще му е поне коп 3 ;)
Цитат:
vutov87
Между двете стаи има просто една врата. Едното е хол, където ще е машината, а другата е спалня. И двете стаи са 3 на 4, тоест по 12-14 кв. Метра.
И двете стаи са с ПВЦ дограма към остъклената тераса и под и около пвц дограмата е залепен стиропор 5 см отвън.
Апартамента е с такова изложение, че от 14 до към 18 часа през лятото го пече директно.
И още нещо, до сега се отоплява на дървена печка, която прави сауна в целия апартамент, но е с много непостоянна температура.
Печката ще остане и ако навън е -10 ще се пали.
Затова и няма смисъл от 1700+ лева за по-добър климатик.
Та да се върнем на темата. За до 1400-1500 с монтаж освен новото Фуджитсо кое е най-доброто?
Искренно се надявам, да можеш да отсяваш полезните мнения от плявата, че да не те боли после главата.
Цитат:
dodo_pv
бате Додоо,ако ми кажеш кой климатик запазва поне коп 5(айде да не е при максимал,а да е при номинал) при -15 градуса и да не струва поне 5-10 бона(майка си и баща си:lol:) и както каза колегата....да не трябва да му избивам парите от ток цял живот:lol:,ше те черпя каквото кажеш;)
vutov вземай каквото си харесал, щом си с печка на тв. гориво.
Каквото и да харесаш за 2 стаи не става.Ако случайно вземеш много мощна машина, в стаята в която е ще е вихрушка за да стопли добре другата.Като не смага догодина боцваш една девятка и в другата стая.
Кое е най-добро за парите си - колкото ползватели - толкова мнения:).
Цитат:
sniper
бате Додоо,ако ми кажеш кой климатик запазва поне коп 5(айде да не е при максимал,а да е при номинал) при -15 градуса и да не струва поне 5-10 бона(майка си и баща си:lol:) и както каза колегата....да не трябва да му избивам парите от ток цял живот:lol:,ше те черпя каквото кажеш;)
Ако са оразмерени и монтирани правило всички марки климатици са икономични и топлещи.
Все тая кой ще избереш.
Всички имат предимства и недостатъци.
Здравейте, 2012г. си монтирах 2бр Daikin Emura 35FTXG в мезонет със стаи около 20 кв. м,всяка, едната от които е с огромни загуби -външна стърчаща кула с доста прозорци.Оказа се , че машините са доста добри и дори и в зимите , когато беше - 22 градуса се справяха добре.Предстои ми ремонт и смятам да си закупя нови климатици, като ми се иска едната машина да е една идея по мощна от досегашната , а ще ми трябва и една малка машина за детска стая, която е около 9-10 кв.м.За тези 6 години съм пропуснал развитието на пазара на климатици, затова моля за някакви предложения за модели , които са се доказали като добри и не са най - висок клас(там е ясно , че са добри).Иска ми се малко по- мощната машина да е с по-безшумно вътрешно тяло , защото е за спалня.Бюджетът е малко разтеглив, защото не знам за колко бих могъл да продам старите.Не робувам на марки и визия, така, че всякакви предложения са добре дошли, стига машините да топлят.и да не се развалят... :)
Няма тишина ако и амаш големи топло загуби, инвестирай си парите в много добра изолация и дограма.
На мен сега ми е безшумно, просто искам и за в бъдеще да е така...за изолацията, дограмите и покривите си прав, просто не ми достигат 20к към момента.
PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
Тези хубавци, в различните му разновидности според нуждите на стаите
п.п С 20к цял чалет ще санираш.
колегата от РАЗГРАД каза,че нямало смисъл да дава повече пари за климатик,щот щял да пали КЮМБЕТО.начиииииии няма ги дадеш за добра машина ми за дърва?????????страхотна логика..............
Цитат:
technotest
Здравейте, 2012г. си монтирах 2бр Daikin Emura 35FTXG в мезонет със стаи около 20 кв. м,всяка, едната от които е с огромни загуби -външна стърчаща кула с доста прозорци.Оказа се , че машините са доста добри и дори и в зимите , когато беше - 22 градуса се справяха добре.Предстои ми ремонт и смятам да си закупя нови климатици, като ми се иска едната машина да е една идея по мощна от досегашната , а ще ми трябва и една малка машина за детска стая, която е около 9-10 кв.м.За тези 6 години съм пропуснал развитието на пазара на климатици, затова моля за някакви предложения за модели , които са се доказали като добри и не са най - висок клас(там е ясно , че са добри).Иска ми се малко по- мощната машина да е с по-безшумно вътрешно тяло , защото е за спалня.Бюджетът е малко разтеглив, защото не знам за колко бих могъл да продам старите.Не робувам на марки и визия, така, че всякакви предложения са добре дошли, стига машините да топлят.и да не се развалят... :)
Хубави климатици са и щом топлят доволно не виждам причина да се сменят. Защо ще е тази гимнастика?
Ако вземеш по голям климатик той почти във всички случаи ще е по шумен и ще създава повече ветрове из помещението дори и на минимална степен.
Цитат:
DUNDURMA
колегата от РАЗГРАД каза,че нямало смисъл да дава повече пари за климатик,щот щял да пали КЮМБЕТО.начиииииии няма ги дадеш за добра машина ми за дърва?????????страхотна логика..............
И двойно повече да даде човека, пак ме съмнява тая „добра машина“ да прави сауна в целия апартамент, като КЮМБЕТООО....Ама ти нема как да го знаеш само по снимките от нета…..:lol::p
Цитат:
vutov87
И още нещо, до сега се отоплява на дървена печка, която прави сауна в целия апартамент, но е с много непостоянна температура.
Та мисълта ми е, че логика се търси от неколко гледни точки и чаааааак при изясняване на повече детайли......:BigGrin
Здравейте,
Бих искал да ви помоля за помощ. Търся да закупя климатик, но си нямам никаква идея кое е добро и кое лошо нищо не разбирам от климатици. Гледам основно големите вериги магазини защото предлагат безплатен монтаж. Бюджета за климатика е до 1100лв. Помещението в което ще се използва е 20кв.м. Основно ще се използва за охлаждане през лятото,за отопление много рядко ще се използва. От това което гледах по сайтовете се спрях на два модела - FUJITSU ASYG09LLCE/AOYG09LLCE и LG PM09SP.NSJ/PM09SP.UA3. Какво бихте ми препоръчали?
Благодаря Ви!
Хазяинът Ви може да предяви претенции относно монтажа.