Отговор: Избор на климатик '2018
[QUOTE=chany;868593]Живял съм и изгледал ( първото) дете в подобен апартамент, в същия град. Fudjitsu 12 lmc , ще ви свърши работа.
П.П. Не забравяйте, "че тази, скъпа инвестиция" е преместваема и може да се ползва и в друг дом.
По-трудоемко е да се слага,да се сваля и пак да се слага,а и след 4 години климатичната техника сигурно ще е с 1 крачка напред.Вчера разгледах "на живо" климатиците.Хитачи има много добри параметри,но вътрешното тяло е много голямо и е малко по-шумно (25дцб),в сравнение с останалите(21-22).Везните накланят към Фуджи.Благодаря на всички за изказаните мнения.
[QUOTE=дилема;868691] Цитат:
Първоначално публикувано от
chany
Живял съм и изгледал ( първото) дете в подобен апартамент, в същия град. Fudjitsu 12 lmc , ще ви свърши работа.
П.П. Не забравяйте, "че тази, скъпа инвестиция" е преместваема и може да се ползва и в друг дом.
По-трудоемко е да се слага,да се сваля и пак да се слага,а и след 4 години климатичната техника сигурно ще е с 1 крачка напред.Вчера разгледах "на живо" климатиците.Хитачи има много добри параметри,но вътрешното тяло е много голямо и е малко по-шумно (25дцб),в сравнение с останалите(21-22).Везните накланят към Фуджи.Благодаря на всички за изказаните мнения.
Зависи кой Хитачита сте гледали.При тях нивото на шум пада до 19дцб.
[QUOTE=дилема;868691] Цитат:
chany
Живял съм и изгледал ( първото) дете в подобен апартамент, в същия град. Fudjitsu 12 lmc , ще ви свърши работа.
Имайте в предвид, че тези децибели, които гледате са на най-ниската степен на турбината. В много от случаите, особено когато заданието и загубите са по-високи, няма да работи на нея. Втората степен на Хитачи RPC е по-тиха от тази на Fujitsu Lmc. По-голямото вътрешно тяло, в повечето случаи е предпоставка за по-комфортна работа. Ако сте обърнали внимание, повечето модело на марките, от висок клас, са с масивни вътрешни тела.
[QUOTE=rosswen;868694] Цитат:
дилема
Имайте в предвид, че тези децибели, които гледате са на най-ниската степен на турбината. В много от случаите, особено когато заданието и загубите са по-високи, няма да работи на нея. Втората степен на Хитачи RPC е по-тиха от тази на Fujitsu Lmc. По-голямото вътрешно тяло, в повечето случаи е предпоставка за по-комфортна работа. Ако сте обърнали внимание, повечето модело на марките, от висок клас, са с масивни вътрешни тела.
Бих добавил че почти не се чува 2-рата степен на 35RPC.
Дайте някакви предложения по мойта питанка:BigGrin
Цитат:
bibobore
Дайте някакви предложения по мойта питанка:BigGrin
3 машини от който едната да е подова?Бюджет?
Вземи си пак ZS-S :)... или нещо не те кефи....
Цитат:
Genadi80
3 машини от който едната да е подова?Бюджет?
Да речем до към 2000 лв за машина.Не търся никакви екстри освен самопочистването за лятото,което го има при МХИ.В малката стая ще ми трябва 7-ка или деветка най-много.
- - - - - - - - - -
Цитат:
milanov
Вземи си пак ZS-S :)... или нещо не те кефи....
Кефи ме,но бих пробвал и друга машина.Панасоник или купърите.Нещо такова.Затова и питам ;)
ZMX-S или някой модел на Панасоник засега са ми сред фаворитите.Чакам предложение за подов и да видя към кой модел на Панасоник ще ме насочите.
Цитат:
bibobore
ZMX-S или някой модел на Панасоник засега са ми сред фаворитите.Чакам предложение за подов и да видя към кой модел на Панасоник ще ме насочите.
Panasonic CS-Z9SKEW~CU-Z9SKE Etherea
Тая промоция стои отдавна май SRK / SRC 20 ZMX-S | Condex .
За подовите от Toshiba и Daikin имаше оплаквания. Само за подови на MHI не съм чел до момента да е пропищял някой. Но пък и не се знае колко хора ги използват.
[QUOTE=pulsedriverbg;868717]ТСамо за подови на MHI не съм чел до момента да е пропищял някой./QUOTE]
Да бе , няма - https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B8%D1%82.html
То неоплют климатик във форума остана ли? Или май TREO то на dodo...:))
Цяла тема има за подовите на MHI-ЦЪК