Отговор: Избор на климатик '2018
Здравейте колеги,
Знам, че не е тук темата, но тук най-вероятно по-бързо ще ми отговорите.
Става дума за Mitsubishi 25ZS-S, по шумен е при работа от колкото предишния ми който беше същия.
Възможно ли е да е по-шумен защото тръбният път от вън опира в олука това ми е въпроса?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Sir John
Как ще влезе в бюджет "максимум 2000 лв. с включен монтаж" ?
Същия въпрос и към @ccankov73 за FH25 който без монтажа струва колкото максималния бюджет.
Ако вдигнете бюджета може да разгледате и подови модели.
Например така : https://oxm.bg/produkti/klimatici-za...5ve-muz-fh25ve, или КЕЕ, или на фирма “да си вземе” ДДС, или от познат с отстъпка, варианти има.
ME FH го дадох за пример, не че по-ниския клас са по-шумни, иначе +1 за подов:).
Здравейте, трябва да взимам климатик тъй като имам 4 броя МЕ - MSZ SF25VE/SF35VE и съм доволен съм се нагледал на МЕ - MSZ-AP25VG/MUZ-AP25VG до колкото разбрах е нов модел с R32 фреон.
Освен, че е по-екологичен дали е и по-ефективен R32 от R410A ?
Някой има ли мнение за модела ?
п.п. Работата на MSZ-SF25VE ми харесва повече спрямо MSZ-SF35VE.
Цитат:
Sir John
Как ще влезе в бюджет "максимум 2000 лв. с включен монтаж" ?
Същия въпрос и към @ccankov73 за FH25 който без монтажа струва колкото максималния бюджет.
Rali@ разгледайте:
Fuji Electric/General Fujitsu 09LT
MItsubishi Electric EF25
Ако вдигнете бюджета може да разгледате и подови модели.
За 1980 лв с монтаж има в една от големите фирми FH .
преди седмица или 2 мой познат се обзаведе .
Цитат:
Aleksandars
eyesh0t, един съвет...Забравете покупка от разни технота и подобни вериги - ще допуснете грешка в избора и последвалите събития свързани с тази техника ще са във Ваш минус...Предвид бюджета и условията упоменати от вас, ето Ви няколко примерни модела които ще Ви свършат работа:
Gree GWH12ACC-K6DNA1D (LCLH) Fairy
General Fujitsu ASHG09LLCC Eco² Inverter
Hitachi RAC-25PEC/RAC-25WEC Eco Comfort
Toshiba RAS-10BKVG-E Mirai
Panasonic KIT-KE25TKE
Благодаря много за съвета. Само не разбирам защо навсякъде се пише да се избягват климатици от магазини като техно... ? Къде в София бих могъл да намеря читав магазин за климатици?
"За 1980 лв с монтаж има в една от големите фирми FH .
преди седмица или 2 мой познат се обзаведе ."
За това ще нарастват темите "въпроси свързани с монтажа" и "вашите снимки".
Дано да има някой, който прави разлика между ом, херц и бар да отговаря.
Абе да живей ширпотребата и радостта от ниската цена!
Sir John , благодаря и за вашите предложения!
В момента се спирам на тези модели:
MitsubishiElectric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE
FujitsuASHG09LTCA/AOHG09LTC
FujiElectric RSG-09LTC/ROG-09LT
Отговарят на определения бюджет, като първия е малко "на ръба", но пък сякаш най-много ми допада.
А подовите с какво са по-добри? (Извинявам се, ако въпроса ви се стори глупав, но наистина нямам никаква представа)
Май се отклоняваме от целта на темата.
@Rali@
С 09 в тези 23м2 без изолация + голяма площ прозорци + нуждата от постигане на 25гр. температура при всякакви зимни условия ми се струва рисковано.
Стига да има добро място за монтаж на подовия, особено при отопление е доста по комфортен и приятен като затопляне. Цената им обаче е по височка.
pulsedriverbg, благодаря за разяснението. Времето не ме притиска, ще помисля още малко.
Аз пък мисля, че с точно с тези девятки няма да имате никакъв проблем в Бургас.
Иначе след доста четене от десетина дена и аз съм с подов(с цел по-добро и безшумно отопление), но нищо още не мога да кажа, освен че е безшумен.
Все пак е лято :thumbup.
Цитат:
pulsedriverbg
Май се отклоняваме от целта на темата.
@Rali@
С 09 в тези 23м2 без изолация + голяма площ прозорци + нуждата от постигане на 25гр. температура при всякакви зимни условия ми се струва рисковано.
Стига да има добро място за монтаж на подовия, особено при отопление е доста по комфортен и приятен като затопляне. Цената им обаче е по височка.
a бе готин,ти параметри на климатици можеш ли да четеш?тая деветка(09 лтц) не е просто деветка,а деветка дзвер,максимала и е 5.4 предназначена за 27 кв. (70 куб.) това стайче ше го изпапка ако ще и без дограма да е:))
Цитат:
eyesh0t
Благодаря много за съвета. Само не разбирам защо навсякъде се пише да се избягват климатици от магазини като техно... ? Къде в София бих могъл да намеря читав магазин за климатици?
Няма такива филми!
Климатикът може да бъде закупен отвсякъде.
Важното е фирмата,която го монтира да има договор с вносителя.Магазините се явяват посредник.
Избираш си марка,обаждане до вносителя-получаваш веднага информация коя фирма може да го монтира за дадено населено място.
При проблем в гаранция-вносителя осигурява части,а монтажната фирма труда.
Здравейте! Трябва ни климатик за детска стая 14 квадрата или 36,5 кубика. гр. Пловдив, северно изложение, тухлен блок с каменна вата на тавана и троен стъклопакет 3,5 квадрата. Едната стена е към стълбището, другата към спалнята, която се отопля/охлажда. Като цяло апартаментът е топъл. Стаята трябва да се охлажда максимално ефективно, с минимално навяване. Търси се климатик, който ще свърши тази работа, като цената не е толкова от значение, предвид, че ще търсим нещо добро, което да отговаря на доста изисквания. Ще се ползва за отопление и охлаждане.
Благодаря предварително! Ако има други особености, които трябва да се знаят, ще отговоря, но мисля, че бях изчерпателна.
Минимално навяване- Samsung Wind-Free. Тихо и дискретно охлаждане, мисля че има и плазма йонизатор .
SH777, за условията които упоменавате, избора Ви се ограничава до следните модели: Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S~SRC20ZS-S Premium, Daikin FTXA20AW Stylish, Panasonic KIT‑Z20‑TKE Etherea, General Fujitsu ASHG07KMTA.