Отговор: Избор на климатик '2018
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Аз пък търся климатик, който да може малко, ама много малко.:) Всякви излитания над 600..700W според "универсален китайски ватметър" се оказва, че не са ми необходими. Дори и при -15.:)
FUJITSU 12LMCE когато работи с активирана функция LOW NOISE работи с максимално 660 вата.Когато е активирана функция ECONOMY тогава работи с максимални 1055 вата,Съответно при достигане на зададената температура климатика си работи на минимума си.При използване на една от двете функции външното тяло на климатика не "излита''.
Новите модели тук имат цени вече, но е интересно ....случайно ли ги пускат пролетта или?
Относно меренето на компресорите ....сега се загледах, че Daikin FTXS25/35 са с 600W компресор, MHI 35ZM-S e 900W, a 20/25ZM-S - 750W. Това значи ли автоматично, че Дайкина е доста слаб? Тези новите Fujitsu пък всичките щом са с 900W не е ли множко някак за 07/09 ?
Не е случайно.
Почти всички нови модели техника започва да се появява на пазара
през пролетта.
Цитат:
GLARYS
FUJITSU 12LMCE когато работи с активирана функция LOW NOISE работи с максимално 660 вата.Когато е активирана функция ECONOMY тогава работи с максимални 1055 вата,Съответно при достигане на зададената температура климатика си работи на минимума си.При използване на една от двете функции външното тяло на климатика не "излита''.
Не само от мощността на компресора зависи, много зависи и как го управляваш този компресор.Триото, а и други, добре знаят как да управляват компресорите на машините си.Други не знаят или не искат да ги управляват свястно.
pulsedriverbg, има и други марки, които ползват един и същи, по-мощен компресор, за цялата серия. По-мощния може и малко и много, той е "двигателят" в един климатик. Но и от компресор до компресор има разлика.
Еди,така е.Фуджицу-Сименс,правят софтуер за ядрени ценрали,нормално е да знаят как да управляват компресори на битови климатици.
Цитат:
dwrbudr
General 09LTC, по-мощен от много други "дванайски"..
Добре, а каква ще е ползата от този хиперинвертор при положение, че го искам само за охлаждане и няма да бачка повече от 2 седмици на година?
Иначе реално, ако седна да си сметна товара на помещението и 9* ще ми стигне, но не виждам каква ще е ползата от това.
И още един въпрос ми изникна. Между различните серии има ли разлика в надеждността на машините от гледна точка на очаквани повреди?
LLC, LMCА и LTC
Може ли да се каже, че едната серия по често аварира от другата? Въпроса не е конкретно само към теб насочен.
Re: Отговор: Избор на климатик '2018
Цитат:
Viking72
Еди,така е.Фуджицу-Сименс,правят софтуер за ядрени ценрали,нормално е да знаят как да управляват компресори на битови климатици.
Но компресори не правят, а слагат на Панасоник, Тошиба, Санио в климатиците си за бита, в професионалните не знам.
Амиии...авариите с топлофикация стават в най-тежката зимна обстановка.А това,че ще имаш алтернатива на отоплението е само плюсове.Не питай старило,а патило!
Ял съм подобна попара!
- - - - - - - - - -
Цитат:
mystikalrs
Но компресори не правят а слагат на панасоник, тошиба, санио в климатиците си за бита, в професионалните незнам.
Съгласен,но всички са така.Щом не мога да направя компресор,ще поръчам от доказан производител!
И какво общо има компресора в случая?
Важното е да подбереш подходящия компресор и да знаеш как да го управляваш.
Всеки запознат с триото знае,че нямат техни компресори.
То Либхер хладилници,сигурно и те имат техни компресори????
Не съм убеден.Мога да поръчам компресори на Тошиба с лого Viking,въпросът е дали имам достатъчно $$$ да платя!
Цитат:
necata2
Това от кой модел е?
Айде да мислим реално.
Фуджицу дали произвеждат компресори и къде имат заводи за тях?
Основно се занимават със софтуер,съдружник Сименс и хардуер.Основата затова е майката Фуджи,за която много хора знаят,че е ментето на Фуджицу.
Щом имаш мангизи,ще ти направят кола с лого Цанков-на двигател,скорости и т.н.,навсякъде ще е твоята фамилия.
НА 100% съм сигурен,че Фуджицу нямат тяхно производство на компресори!
В това няма нищо лошо,имат сила другаде,където много фирми си мечтаят за техните програмисти и инженери.