Супер изглежда, от къде точно го свали (как го зареди).
Ето на мен какво ми излизаше - след като натисна зелената икона на Air Conditioner от централното меню на всички икони, ми се зареждаше прозорец с бутони за обучение
Супер изглежда, от къде точно го свали (как го зареди).
Ето на мен какво ми излизаше - след като натисна зелената икона на Air Conditioner от централното меню на всички икони, ми се зареждаше прозорец с бутони за обучение
Да, точно за това говоря през цялото време, затова попитах как зареждаш и подкарваш това дистанционно, което си показал на RM3 mini
Edit Не видях, че е Генади, а не Николов. Но въпроса ми си остава, аз каквото и да правех не стигах до работещо вградено дистанционно без обучение на RM-а, затова ако може да ми обясните стъпка по стъпка къде бърках. Най-малкото ще е полезно на потребителите, които имат RM3 mini или pro
Този пост е редактиран от xiona; 29-07-18 в 01:35.
Към който може да ми отговори
Усещам как тая електронизация бавно и сигурно започва да ни смазва..Милиарди вече не отделят поглед от телефоните,живеят във виртуалния свят ,търсят все по бързи 10 ядрени процесори и 30 мегапикселови камери,искат от бюрото в службата да си пускат климатиците и като се приберат да седнат пак пред някакъв дисплей я да сърфират,я да гледат някое предаване ,я на игри да играят.Лично аз се затрих с тия интернети и тех-джаджи.Толкова полезни и смислени неща пропуснах да направя губейки си времето с глупости.Все по често ми минава през главата идеята да си ида на село в малката къщичка ,без интернет, да си нацепя дърва и да си запаля каминката в малката варосана стаичка..
Не, понеже когато правих осветлението, бяха скъпи и ползвах радио управляеми ключове, но RM3 Pro ги управлява без проблем, понеже са на 433Mhz.. Дистанционните за климатика съм го добавял отдавна и не помня как точно ставаше, но ще разгледам пак и ще пиша довечера..
Ето за e-control https://youtu.be/mgDaJaYbyBw
Този пост е редактиран от nikolov333; 29-07-18 в 12:53.
Питах за ключа,понеже ме интересуваше,задната му част,тази,която влиза в конзолата на стената с какви размери е,т.е. дали ще мога да го поставя на мястото на старите ключове,без да се налага да къртя и да разширявам сегашните,в случай че не стават тези на Broadlink.Никъде не можах да намеря инфо за размерите им.Иначе ме блазни идеята преди да се прибера,да си включа осветлението в къщи още от гаража например...
По принцип мога за тази цел да използвам и wi-fi модула на ролетните ми щори,той е съвместим с HUE технологията на Philips,но там пък трябва задължително да слагам смарт крушки на Philips,а аз почти навсякъде вече съм с Led скрито осветление,и основните осветителни тела на таваните,не съм ги ползвал от години вече...
Този пост е редактиран от iveto; 29-07-18 в 14:40.
Верно ли за това ги ползвате тези неща...от улицата да си светнеш крушката....Да бръкна, да извадя телефона, да нацъкам приложението....Няма ли по автоматизирани решения....
Миланов...идеята е съвсем друга,но специално за теб ще обясня за да бъдеш в час,преди всички останали
Когато не съм в къщи,ролетните щори,се вдигат сами,осветлението се включва само,музиката също тръгва или телевизорите в определен час който е зададен за това....след това всичко по обратния ред се самоизключва ролетните щори се спускат,осветлението се гаси и т.н.
Идеята е да се симулира присъствие в дома,когато не си в него.
За сега съм изпълнил всичко без осветлението...
Благодаря. И аз за това си помислих. Редактирай поста.
С осветлението нещата са малко специфични и за да не разводнявам темата ще си позволя да ти дам линк към друг сайт с моя тема специално за моето осветление в къщи.. https://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=11&t=50199
Темата започва да се изкривява.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk