Този пост е редактиран от Kasap; 19-06-19 в 20:32.
Благодаря колега за бързия отговор !
Значи измежду изброените това е по-добрия вариант,а и не само между изброените мисля !?
В моя ценови диапазон цена/качество !
Този пост е редактиран от rosswen; 19-06-19 в 21:50.
@twin
В апартамента (вече 4 стаен) преди реконструкцията на Г-образен хол с кухня с обща площ 36 м2 поставихме Панасоник 12ка. Същият климатик след реконструкцията остана в спалнята -около 10 м2 ( Г-то изчезна с преградна стена и вътрешен прозорец ) и пак се справя в утежнена обстановка ,щото и вратата към вътрешният коридор коридор в най-отдалечената страна е винаги отворена по субектовни и обектовни причини ( тука мога да курдисам жена и рошава котка) . Тавана на спалнята (или стария хол отгоре е все още неизолиран) - Над него се пада тераса на горния етаж. Ако приоритет ти е отопление , погледни подов вариант на Cooper&Hunter ili Gree . Лично аз за хола след реконструкцията предвиждам подов вариант на Cooper&Hunter ,като предварително ще проверя дали вътрешното тяло има жалуз за отправяне на топлия въздух от долната страна на вътрешното тяло навън.
През лятото климатика (12-ката) се пуска ,мнооо трудно и главно в отсъствие на жена ми) .
С инфраред пистолет съм мерил температури на под ,стени и тавани в помещенията обслужвани от горката 12ка при 5-6 Ц отвън.
Няма да имаш проблем с желаната температура .
Даже поже да я свалиш до 22-23 Ц ,ако избереш подов (или конзолен климатик) ,понеже краката Ви ще бъдат по ,,стоплени" от струята .
Най-добрият вариант на подов климатик е Тошиба Би флоу .
Компромисен -тези на Грее или Купъра ,но нещо ,което не съм го пробвал не го препоръчвам.
Този пост е редактиран от pap1918; 20-06-19 в 05:29.
Този пост е редактиран от bobivg; 19-06-19 в 22:13.
Здравейте. Бих се радвал на препоръка за климатици за следният апартамент:
Бюджет не съм определил, но определено не желая да взимам най-скъпото или пък най-евтиното. Нещо средно като цена с възможно най-добро качество. Буквално нямам никаква идея.
Също си мислех и вариант за хол-а(40кв) дали не е добра идея да сложа два климатика, за да може зимата, единият докато размразява, другият да продължи да работи.
Досега съм се доверявал на препоръките на хората от фирмите. В единия апартамент съм имал два дайкина ftx25 и 35, в другия fujitsu(не знам модел ). Не съм имал никакви проблеми освен с единия дайкин и с доста голямата му неспособност да грее при ниски температури. От тук по прочетох, че явно не става за отопление.
С жената спим на студено(много студено за някой хора) от около 18-19 градуса.
Всяка препоръка би ми помогнала значително.
2. Охлаждане и отопление-и двете
3.
таваните са стандартни 2.60
стая 1 – 40 кв.
стая 2 – 18 кв.
стая 3 – 15 кв.
Дограма · ПВЦ- уж хубава с 10-12 см изолация на стените
4. София?
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Лято-18 градуса- зима 24-26
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -20+40
10.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно
2.за отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 19м2
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - дъpвeна, но изключително добре уплътнена - силикон вместо маджун и уплътнения от микропорста гума на крилата на прозорците .
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 8м
· изложение нa пoмeщeниeтo - югоизток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaта - 2 етаж
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл - вceĸиднeвнa
· в ĸъщa или aпapтaмeнт - апартамент
4. B ĸoя част на България - Пловдив
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa - лято 25-28 гр. , зима 21-24 гр.
6. Имa ли изoлaция - няма , но се предвижда след 10-12 месеца поставяне на 8 см стиропор или 5 см каменна вата , и ПВЦ 5 камерна дограма със стъклопакет бяло/4 сезона .
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди - не.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа : 1500-1600 - включва монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe -paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa лято - 38-40 гр. , зима до -20 гр.
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo - 4,60м х 4,10м , с прозорец + врата 8м2 по дългата страна.Досегашният климатизатор е на късата страна, на 0,60м от прозорците.Конвенционален Осака CH-12-JV , беше много шумен, и но много "железен" - от 50 семейства в жил. блок-всички с клим. ,само нашият не е "замръзвал" - никога, за 2006 - 2018 г. Миналата година заклини компресор (Mitsubishi) , след многократни търсения на помощ от "техници климатична техника".Диагноза - нищо му няма , работи перфектно , 4 бара налягане, и...заклини.Търсих помощ , защото работеше неефективно на отопление - входяща/изходяща струя - 22/38 гр, , като по-нов правеше 22/43-44 гр. Никога не е консумирал повече от 150-180KWh на месец - при експлоатация от 6,00 до 9,00 часа и после от 18,00 до 01,00-02,00 часа през ноща. Със R22 - никой не иска да се занимава.
Търся нещо с подобни възможности.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Този пост е редактиран от georgi konstantinov; 20-06-19 в 01:47.
georgi konstantinov, ако на осаката се смени дроселиращата система и се направи профилактика, ще работи като нова...Иначе, може да обърнете внимание на следните модели:
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W Premium
Toshiba RAS-B10PKVSG-E Shorai
General Fujitsu ASHG09KGTB
Panasonic CS-TZ35TKEW
General Fujitsu ASHG12KMTB
fatjoe, моят съвет е:
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium - 4 бр.
Toshiba RAS-B10PKVSG-E Shorai - 4 бр.
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZS-W~SRC50ZS-W Premium + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium - 2 бр.
Toshiba RAS-16PAVPG-E Super DaiSeiKai 9 + Toshiba RAS-B10PKVSG-E Shorai - 2 бр.
General Fujitsu ASHG18LFCA Energy Plus 2 + General Fujitsu ASHG07KGTB - 2 бр.
Здравейте, ще съм благодарен на съвет.
Други варианти, които разгледах са следните:
MITSUBISHI MSZ-AP25VG / MUZ-AP25VG - 1490.00 лв с монтаж
PANASONIC CS-Z25TKEW/CU-Z25TKE - 1590.00 лв с монтаж
MITSUBISHI HEAVY SRK25ZS-W / SRC25ZS-W -1550.00 лв с монтаж, но не дъм сигурен дали има йонизатор
PANASONIC CS-XE9QKEW/CU-E9QKE - 1480.00 лв с монтаж
Този пост е редактиран от kristian93; 20-06-19 в 11:44.