1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Ето още малко минимум от GE35VA. Този път на външна 22С според синоптик.бг и вътрешна 24. Смъкнах му температурата с един градус за да не Офф-и. Като беше на 25 не можеше да си стигне минимума. Още при плавното смъкване на консумацията преди да е стигнал 280W изключваше. Явно го няма досадния 10 минутен ОН като при МХИ. Работи по-малко от минута и половина и изключва. Ако го няма ватметъра не мога да разбера какво става. При първоначален старт също не се разбира кога тръгва компресора и кога отваря клапана. Ни вопъл, ни стон. Няма цъс няма пъс. Една идея е по-шумен от ЗС. И кофтито което не ме кефи е, че на Авто не слиза на най ниската степен на вентилатора (тази с ръчичката на ушенцето).
Клип: https://www.youtube.com/watch?v=xpQvTePY8rk
Снимка:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32073&stc=1
Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Да, няма го в алгоритъма да работи определено време, преди да изключи. И аз съм го констатирал това. Което, понякога не ми харесва. Вместо първо да се опита да слезе максимално ниско, директно изключва. С автото на турбината-същата работа, не са го пипали. При МХИ ми харесва, че няма значение дали помещението е темперирано или каква температура си му задал, машината почти винаги си слиза на минимума, щом се налага и си сваля степента на турбината до най-ниската. Очаквах и МЕ-то да се сържи по подонен начин, затова първоначално останах с впечатлението, че това е минимумът на машината. Та разликата беше малка, имаше да догонва 1-2 градуса, не е нещо фрапиращо. Като шум от турбината - МХИ е по-тихо, реално неразличимо от офф. Като шум от фреон ME е по-добре от ZS, на охлаждане обаче. Но зимата не е така, при МХИ няма шумове при он/офф, докато при SF е доволно, при това на близо 5м. тръбен път. Може при AP серията да са го пипнали.
П.п. Да съм по темата. Е, не успях да видя моето МЕ SF35 под 220-230W, но за мен е ок. Особено, като се има в предвид, че изобщо не е за това помещение. Дори очаквах да е малко по-висок.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9079825c74.jpg
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
А аз си мислех, че само на мен звездите ми го говорят...
Вчера между промеждутъка им сложих персонален електромер за зимния сезон. Това е само на 25RPD, когато го напече слънцето.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32076&stc=1
Ами те и нямат много общто GE и SF. Дори АП-то е с по-кофти показатели.
Абе къде е Миланов?
Цитат:
Първоначално публикувано от
the inquirer
Доре си наслагал защити. Моите има, няма и сработват, без да спира тока! Ползвам същите. Приключих с летните замервания. Зимните вече си ги знам, остава само да почистя топлообменниците, като преминат жегите.
Цитат:
the inquirer
Две машини на един контакт,няма ли да дойде малко в повече на контакта.
Между другото ватметъра можеше да го вземеш от Крез,там са чешки.
Цитат:
Genadi80
Две машини на един контакт,няма ли да дойде малко в повече на контакта.
Между другото ватметъра можеше да го вземеш от Крез,там са чешки.
Цялата инсталация е нова 2 те машинини не могат да развъртят повече от 3 киловата и то на макс. А измервателя на мощност е до 3600 вата. Машините са китайски, така че и ватметъра е китайски.
Сега си погледнах ватметъра - от 1 юни до 1 септември, 3 месеца на охлаждане
навъртени 193 киловата, общо време на работа 783,5 часа, което прави средна консумация ~ 246 вата/час за охлаждането на 65+ квадрата
Това включва и по 15-20 минути всеки ден работа на отопление за сушене на вътрешното тяло.
Ето и консумацията на мойте три машини за последния месец.Японката в хола е работила по 20 часа на ден, този в кухнята по около 12 на ден, а машината в спалнята само по час-два на ден само да подпомогне другите две машини.
П. С. Както знаете при мен условията са малко екстремни. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e9b0e1a11e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...14b69e88f5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b3bfcb234f.jpg
Honor Play с помощта на Tapatalk
Екстремни, екстремни, колко да са екстремни..., ако ги оставиш да работят без да се спират ще изгорят по-малко.
Аз за това споменах, че се научих да се разбирам с моите две Хитачита
През деня са настроени да работят на 25 градуса турбина на втора степен за 25RPD и на ауто за 35RPD.
След 22 часа са на 26 градуса турбина на първа степен.
Цитат:
the inquirer
Екстремни, екстремни, колко да са екстремни..., ако ги оставиш да работят без да се спират ще изгорят по-малко.
Аз за това споменах, че се научих да се разбирам с моите две Хитачита
През деня са настроени да работят на 25 градуса турбина на втора степен за 25RPD и на ауто за 35RPD.
След 22 часа са на 26 градуса турбина на първа степен.
Ами екстремни до толкова че съм на последен етаж изложение север-юг,и в хола където е японката пече цял ден и жегата е непоносима през деня.Другото което е няма как да вечер да не ги спра за да се проветри жилището.
П.С.По груби сметки,тока за този месец е горе долу приемлив(около 85лв),цялостен разход
Искам да попитам,понеже няма как да си сложа такъв уред,с който измервате консумацията(климатика ми е вързан директно,без контакт),дали разхода му на ел.енергия е такъв,какъвто се очаква от модела.Имам известни притеснения,дали техниците не си оставиха ръцете.Та,моделът е Хеви srk 35zs-w .Работи в 20кв.м хол с кухненски бокс +отворена врата към спалня 10кв.м.Изложението е изток-юг,обикновен двоен пластмасов стъклопакет около 8-10кв.м.прозорци общо за двете стаи.За около 52 дена работа от 23.06 до 22.08,настроен на 26°-27°,вентилатор на авто,се ползва в интервала 16.30ч.-01.30ч.на охлаждане и от 01.30ч. до 03.30ч.работа на вентилатор на 3-та степен за изсушаване на вътрешното тяло. За този период от фактурите за тока ,горе-долу на климатика се падат около 15-20лв.След намесата на майсторите от външното тяло започнах да чувам разни звуци,които преди не бях забелязвал,затова ми са съмненията, но това е друга тема.Ако на някой му е интересно, мога да опиша случая.
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
Ми опишете го, защо да не е интересно. Какво точно са бутали и какви звуци се чуват след това? Само че този въпрос е за друга тема, която е в съответния раздел. Относно разхода за модела направих достатъчно обстоен тест, вкл. с видео. Обикновено набира докъм 1100 вата при екстремна температурна разлика, или до около 600 вата при нормална, темперира за час-два-три в нормален режим и слиза обикновено някъде на 150-250 вата денем и 95-150 вечер. И ако може малко повече конкретика какво му са пада, за какъв период и как е изчислено, щом няма уред. За подсушаването пък си има автоматична функция.
Sent from my POT-LX1 using Tapatalk
Цитат:
Phoenix_1
Ми опишете го, защо да не е интересно. Какво точно са бутали и какви звуци се чуват след това? Само че този въпрос е за друга тема, която е в съответния раздел. Относно разхода за модела направих достатъчно обстоен тест, вкл. с видео. Обикновено набира докъм 1100 вата при екстремна температурна разлика, или до около 600 вата при нормална, темперира за час-два-три в нормален режим и слиза обикновено някъде на 150-250 вата денем и 95-150 вечер. И ако може малко повече конкретика какво му са пада, за какъв период и как е изчислено, щом няма уред. За подсушаването пък си има автоматична функция.
Sent from my POT-LX1 using Tapatalk
Писал съм ,че е изчислено горе-долу спрямо сметките,когато не се е ползвал,и следващите сметки,когато вече се ползва.Периода съм писал, че е от 23.06-22.08.около 52 дни.Не съм писал само,че градът е Хасково. В поста съм дал и часовете, в които работи,и там се вижда,че искам да спира да работи на охлаждане в 01.30ч.(ние спим тогава),затова съм го настроил от седмичният таймер , след това да минава в режим вентилатор,защото режимът за самопочистването, който ти имаш впредвид не сработва след настроен таймер за изключване,което за мен е супер тъпо-самопочистването да се активира,само когато спреш климатика от копчето.
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
Е какво му е на разхоа? Много ли ти се вижда? Дори е малко за близо два месеца.
Ако изложениети ти беше юг-запад тези цифри щяха да са по две.
- - - - - - - - - -
Идат ти по около 160w на час. В 30м2 е добър разход.
- - - - - - - - - -
И от 23.6 до 22.8 са си баш 60дни. Сметката излиза още оп на далавера :)