Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
При -3 температурата пада с 0.4-0.5гр, като дефростът трае около 7-8 минути с всичките гимнастики. Хола, в който е монтиран е като оранжерия. Около 14м2 прозорци има, стени, на които да повлияе изолацията, няма кой знае колко. Отделно е североизточно изложение и слънце почти не го огрява. Набира се, хвърля огън, след няколко минути си слиза на консумацията, която му е необходима, за да поддържа температура. За офф забрави, нямам толкова ниски загуби. Работи точно както трябва, абсолютно адекватно.
П.п. Не се вихри, заради софтуера. Развъртането никога не е точно до определена стойност, ако това си имал в предвид. Понякога развърта и до 1.5kW, не го следя всеки път. Не го сравнявай със средния клас, защото колкото си приличат, толкова много се и различават.
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
И при нас нещата загрубяха. Външните условия: -1°, 88% влажност на въздуха + гъста мъгла с видимост може би 20-30 метра.
Панасоникът преди малко размрази. Сега излязох да му погледна външното тяло - вече е побеляло. Усещам, че още много дефрости предстоят.:smiley: Хубавото е, че като размразява се чисти напълно. Питата даже започва да пуши. При размразяване консумира някъде около 400 вата.
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
За утре сутринта прогнозата ми е да чукнем -15 за сега е още топло :)
2 Прикачен файл(ове)
Едната конвенционалка:
Прикачен файл 35333
- - - - - - - - - -
И другата конвенционалка:
Прикачен файл 35334
- - - - - - - - - -
И си верват, че правят инверторни климатици....;)
Здравейте!
Да споделя за консумация на климатик Хитачи12 РПС след наблюдение с ватметъра две седмици. От толкова спя в спалнята където е РПС. Стаята е 15кв. изолирана от вътре и отвън и с нова дограма с К стъкло. Минималната температура при нас беше 1, 2 гр. Максималната стигаше през седмицата до 10, 15гр. Климатика работеше перфектно без дефрости и на денонощие харчеше не повече от 5кв., просто не го усещах че работи и вечер не го чувах. През деня на 23, 24гр., 3 степен на вентилатора. През нощта на 22гр. и 2 степен на вентилатора.
От вчера температурите паднаха само с 2гр., 0, -1гр. и почнаха дефростите през 50м. Засякох ватметъра и установих че климатика за 24ч. харчи 10кв на денонощие при перфектна изолация. Направо му издърпах контакта и се преместих в другата спалня. Само искам да кажа, че това не е от преразмеряване на климатика, защото минимума му е 380в. сложете дефростите развърта до 1200, 1300в.дори и да е в идеално помещение за него, няма как да харчи по малко с тия дефрости. Така че мисля, че това са възможностите на РПС.
Писал съм че имам и климатик фуджицу кгта, но твърдя, че при него работата и консумацията е съвсем различна.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
РПЦ-тата ги лекуват от тоя дефрост. Питай в темата за модела как точно се прави.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobivg
РПЦ-тата ги лекуват от тоя дефрост. Питай в темата за модела как точно се прави.
Да знам, но това си мислех и аз, трябва да направя нещо, това са дефрости на абсолютно сухо външно тяло. Ще търся начин в противен случай, то изобщо не си струва да го включвам на температури, които го предизвикват да дефроства. През другото време наистина работи незабележимо.
Цитат:
dimitrin6405
имам и климатик фуджицу кгта, но твърдя, че при него работата и консумацията е съвсем различна
Можеш ли да споделиш в каква стая е монтирано кгта и колко харчи?
Цитат:
the inquirer
Можеш ли да споделиш в каква стая е монтирано кгта и колко харчи?
Да разбира се ще споделя.
Актоализирах кгта в 19,30ч., беше на 23гр,поставих го на 22гр. Гледам ватметъра показва че е работил 2ч.20м., не е влизал в дефрост,не е влизал в Оф, температура външна -1гр, 85пр влажност, ватметъра показва 352в. Изразходва електроенергия. Работи в 20кв помещения.
Гледам че последните 20м., вдигна волтажа и не сваля под 240в. Преди това работеше на по нисък волтаж понеже го намалих от 23 на 22гр. Сега за 2ч и 40м вече е изразходил 430в.
Изминаха 2ч и 50м и направи дефрост със силно заскрежено външно тяло.
1 Прикачен файл(ове)
...:)...слагам ви една мостра за инверторен климатик.
Прикачен файл 35348
Цитат:
dimitrin6405
Изминаха 2ч и 50м и направи дефрост със силно заскрежено външно тяло.
Колко дръпна при този дефросг? Извинявай, не разбрах, колко харчи за 24 часа?
Цитат:
the inquirer
Колко дръпна при този дефросг? Извинявай, не разбрах, колко харчи за 24 часа?
Тази сутрин в 07,30ч направи 12ч и изгори 3кв. на 22гр
Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Вчера пробвах МЕ SF35 на 30гр. задание и максимална турбина, да видя до колко ще се развърти на -1гр. Струята не съм мерил, но пустинята се развъртя до 1600W. После държа 15-20мин. на 1200-1300W, след което пак чукна 1500+. Явно е сработила защита. Бях оставил прозореца до него отворен, за да не сваля мощността. След 30-тина минути побеля добре и пусна дефрост, този път беше по нужда! При дефрост държи 500-700W и се изчисти бързо. Много тих дефрост, по-тих не съм чувал в интерес на истината, бях забравил. Нито пуфтене, нито бълбукания, шуртене, дори при преминаването в различни режими. Епизодични, леки пукания. Външното също учудващо тихо, дори и на максимални обороти. Не го очаквах от еднороторен компресор. Почти като офф цикъл е дефроста, а беше по нужда. Има много хляб в машината, определено е качествена, но има неща, които не мога да и простя, заради което ще има заместник догодина.
Цитат:
rosswen
-1гр. Струята не съм мерил.
Рос, ако имаш възможност би ли я измерил?
Цитат:
the inquirer
Рос, ако имаш възможност би ли я измерил?
Загубил съм някъде термометъра. Ще пробвам с един подобен. Условията са същите като вчера, около -1 е. Като се прибера от работа може да го измъча още веднъж.