Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
...и съм сигурен, че при тези стойности на 2-ра степен на турбината духа студено...
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
Първоначално публикувано от
the inquirer
...и съм сигурен, че при тези стойности на 2-ра степен на турбината духа студено...
Ами не е студена струята,ако е студена те градусите ще паднат за няколко минути. Нямам такъв термометър да измеря. В момента в стаята е 22,2гр. и си ги поддържа. В момента работи на 210в.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Цитат:
dimitrin6405
Ами не е студена струята,ако е студена те градусите ще паднат за няколко минути. Нямам такъв термометър да измеря. В момента в стаята е 22,2гр. и си ги поддържа. В момента работи на 210в.
Като казвам студена имам предвид около 26 градуса, което е повече от 22, както е в стаята.
Когато гледаш външната температура имай предвид, че от тази програма показателите не са точни.
Ето тук има точни стойности: https://www.stringmeteo.com/stations/dobrich/PWS%20Dobrich.htm
Цитат:
the inquirer
Възможно е и да е толкова струята когато е на 160в след като не съм я измерил не мога да споря.
Цитат:
the inquirer
Ако се вярва на тези станции , то излиза , че моята хама и едно китайче показват точно ( дори китайчето е с 0.1 десета отклонение ) от друга страна приложението на телефона accureweather и стандартното за iphone показват 0 градуса без десети.
така че явно няма голяма разлика в измерването и може да се вярва на приложенията от телефона
Тази нощ се очакват доста ниски температури на места. При нас ще е топло. Ще паднат само до -4.
Да припомня основният закон на физиката.
Та той гласи : "За да ти е топло, трябва да си плащаш"
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Rafailiev
Ако се вярва на тези станции , то излиза , че моята хама и едно китайче показват точно
В конкретния случай към момента отклонението беше с доста повече, Данните от тези станции са сравнително точни, става дума за про метереологични станции от порядъка на 360 лева най-евтината. Данните в тези приложения са верни за големите градове. За по-малките градове данните се получават от най-близко разположена метеостанция с представителни данни. Това което за Пловдив е валидно не означава, че и за другите градове е така. От подобни станции се получават данните и е монтирана в съответният град.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32770&stc=1
Няма как да се разчита с определена точност на данните от метеостанциите. Има тела монтирани в тераси, както има тела, които са монтирани на завет или където няма вятър, също така има тела монтирани на места с директен вятър, та винаги ще има разминаване с данните от централната метео станция. Моята хама съм е лепнал до датчкика на външното тяло и в момента дава 1 градус отклонение спрямо синоптика.
Нека се концентрираме върху измерването на консумация...
Ако ви вълнува метеорологията, винаги може да се отвори нова тема.
За пример ще дам моята улица. Когато започнат да падат първите слани, сутрин аз си стържа стъклото, а комшията не. А де. Двете коли са на 10м. една от друга. Като казвам 10, наистина са 10.
Та за работата на климатика минимуми, максимуми, дефтости и т.н. не е важно какво показва най-точната и най-скъпа метео станция а какво казват датчиците на машинката.
- - - - - - - - - -
Сори Касапе. Не бях рефрешнал и съм пропуснал забележката. :lipsrsealed:
:offtopic: Извинявам се за офф-а но мисля ще е полезно за много хора.
mimojef вземаш един празен пулверизатор (от препарат за прозорци например) и
сипваш вътре спирт за горене (без разреждане)1.80 за 1/2 литра.
Пръскаш с таз “извънземна” технология прозорците и огледалата на бричката.
Качваш се , палиш, слагаш колана, пускаш чистачките и си ти.
Спестява доста мръзнене и стъргане...:)
Да попитам по-запознатите, някъде имаше тема как се определя отоплителната мощност при климатика?
В момента при външна температура -0,4 градуса и зададени 21 градуса в помещението е 20 градуса.
Отоплява се стая от 16 квадрата и коридор от 7 квадрата.
Турбината е на 2-ра степен = 480 m³/h, консумацията е стабилна 320 вата.
Температурата на входящия въздух е 22,5 градуса, температурата на изходящия въздух е 30 градуса.
Да уточня, че така работи 35RPD.
По мои груби сметки към момента отоплителната мощност е 1140 вата
Намерих темата, след повторно изчисление излиза 1210 вата
И все пак, може да греша в сметките, за това по-запознатите да ме поправят.
При мен сега е -2° и 80% влажност според метеостанцията. Климатика работи на ~430 вата, с включено EcoNavi, изходящата струя не е много топла - 32°
Външната пита пак е съвсем суха, днес никакви дефрости, може би защото работи в разтоварен режим. А вчера сутринта размрази за 1-ви път при +2° с дъжд , вятър и над 90% влажност. Питата се беше запушила от скреж.
Между другото, сега като излязох да погледна външнто тяло, на запад ниско в небето над хоризонта се виждаше страховита кърваво-червена Луна.:scared:
Разход в момента ,двете европейки по 430 w,япончето около 500 w ,собственика 3x100 засега.Машините на 25 градуса ,собственика по гащи и тениска.:Drinks:
Цитат:
the inquirer
Да попитам по-запознатите, някъде имаше тема как се определя отоплителната мощност при климатика?
В момента при външна температура -0,4 градуса и зададени 21 градуса в помещението е 20 градуса.
Отоплява се стая от 16 квадрата и коридор от 7 квадрата.
Турбината е на 2-ра степен = 480 m³/h, консумацията е стабилна 320 вата.
Температурата на входящия въздух е 22,5 градуса, температурата на изходящия въздух е 30 градуса.
Да уточня, че така работи 35RPD.
По мои груби сметки към момента отоплителната мощност е 1140 вата
Намерих темата, след повторно изчисление излиза 1210 вата
И все пак, може да греша в сметките, за това по-запознатите да ме поправят.
За да измериш точно отдаваната мощност ти трябва дебитомер, защото инверторите моментно променят скоростта на вентилатора според натоварването на компресора.
Иначе формулата е:
(30-22.5) х (измерения дебит на вътрешното тяло х 1,206kg/m3<плътност на въздуха> ) х 0.000280(топлинен капацитет на въздуха)= приблизително отдавана топлина в киловат/час