2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Добър вечер! Наскоро се преместих в ново жилище преди да се нанеса е монтиран един FTXB35C в една от стаите. Поставен е в стая 14m2, една северна стена външна и една източна с прозорец и врата към неостъклена тераса. Изолация няма на нито една стена, дограмата е горе долу добре, но е за смяна. Дървена е, но не се е изкривила, демек няма фуги. Комшиите под и над мен се топлят и те с климатици. Външното тяло е на терасата, горе долу е на завет като задуха от северозапад. Днес ме нямаше цял ден и го бях оставил на 20C, 1-ва степен на фана. Забравих да снимам ватметъра, но играеше около 194w. В момента е на 23C, отново 1-ва степен на фана стигна до 400w и се кротна на малко под 300w. Града е Враца в момента навън са около 4-5C има и неприятен ветрец от северозапад, зимата иде. :BigGrin
Ако не бяха тъпите дефрости без никаква логика щях да съм напълно доволен от климатика. Когато валя снега края на миналия месец ги правеше през 30-40 минути за по 3-4 минути. Без да има лед скреж или каквото и да било по питата. Имаше лед обаче в тава или както се казва там.
П.С. Докато го пишех това спадна до около 200w.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33039&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33040&stc=1
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Как въобще успяват да топлят тези машинки под нулата с дефрости на по 30 минути?
Май си топлят. Все едно 3мин off.:)
При мен с цената на повече потребление на енергия, поради липсата на изолация и посредствената дограма. Ватметъра съм го сложил от 5 дена, някъде около 300w/h среден разход за тези дни. Последните два дена го забелязах, че не дефроства, вчера си бях цял ден в къщи и не го видях да прави мизерии. Като че ли, когато има висока влажност на въздуха и е студено ги прави тези простотии. В момента се е кротнал на ~260w. Утре вечер го дават екстремно време с много сняг, мъгла и супер висока влажност ще го видя кви ше ги свърши. Абе като за без пари толкова, под наем съм не е мой климатика. :)
Еми екста си е разхода. Дайсейкая цял ден се върти около 250..260W. 17кв.м. без външни стени, леко открехната 10..15см. врата към коридора.
Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
И днес пролетно време. Няма какво да го коментирам. 60ZSX-S и той се върти цял ден около 250-260W, в 45м2. На 20ZMX като му дам 21гр. и половината ден е в офф. :)
При нас в Плевен днес си стана студено и вали сняг. Къде е тази пролет.
Онзи ден, събота, беше слънчево.
И при нас стана -4. Онзи ден беше пролет. :)
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
И при нас стана -4. Онзи ден беше пролет. :)
А при нас нищо не стана. Още си е есен. [emoji1787]
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Цитат:
dodo_pv
А при нас нищо не стана. Още си е есен. [emoji1787]
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Вие, в северна Гърция сте така. :)
Абе и при нас стана. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...524d5c0317.jpg
Изпратено от моят Redmi Note 4 с помощта на Tapatalk
Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Поздрави и от нас.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...90481d1e61.jpg
20ZMX се беше закротил на 310-320W, зададена и поддържана 25гр. в 13.5м2. Турбина Ауто, включен Silent. Реално си работи нон-стоп на 2-ра (25dB).
60ZSX-S си работеше на 590W. Зададена и поддържана 23гр. в 45м2. Турбина на фиксирана 2-ра степен.
Топлообменниците абсолютно чисти, влажността като никога е ниска, около 60-65%.
Дефрости - 0 бр.
Цитат:
mimojef
Явно освен добър вкус за клими имаш и такъв за коли!
Много яка количка .... аз се опитах да смачкам една такава преди време и така и не успях