Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Лошото е, че не и се радвам. Не мо спа на климатик :029:
За дефростите, ще видим. В събота рано сутринта си удари нулата. Не съм усетил дефрости. През ноща не съм се будил от странни шумове. Не знам трябва ли да мига нещо по време на дефрост.
Направи му един таймер. Примерно преди да легнеш вдигай градусите, след това го настрой на задание с няколко градуса по-ниско. След около 2-3ч му задай да вдигне градусите и да поработи около час и нещо. После пак да свали градусите. Така, реално 70-80% от времето ще е в офф. Аз го практикувам на този в детската, до 0гр. външна.
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Дойде деня за равносметка. Климката е похарчила 73kWh за изминалия месец, на стойност 13,89лв.
Помещението е 22м2, на 1ет. /над гаражи/, без изолация. Поддържана температура 23оС.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32725&stc=1
Цитат:
Kasap
Коя от всички Климки, че имаш много? [emoji848][emoji16]
Изпратено от моят MI 8 Lite с помощта на Tapatalk
Как коя, Хайер-а естествено......:))
Цитат:
Kasap
Дойде деня за равносметка. Климката е похарчила 73kWh за изминалия месец, на стойност 13,89лв.
Помещението е 22м2, на 1ет. /над гаражи/, без изолация. Поддържана температура 23оС.
Всичко това е супер, направо мирише тока тая машина. Сега остава да разберем, денонощно ли е работила и каква е климката?
Не е спирана машината, даже ДУ не е пипано, а иначе е един от хаирите - ЕХ-28R.
Но да имаме предвид, че времето е още топло и разхода ще се удвои през януари.
Цитат:
Kasap
Дойде ли Януари, то отоплителния сезон ще е свършил. Такива Хаири вече не правят, като този EX-28R
Цитат:
Kasap
Не е спирана машината, даже ДУ не е пипано, а иначе е един от хаирите - ЕХ-28R.
Да не би дистанционното да е с пиктограми и вие да имате фобия към него, като нас? :confused: Ако да, смени го с истинско и го ползвайте при необходимост ;)
При мен е 0 градуса отвън, 73% влажност. Панасоникът с включено Econavi работи на 320 вата и тих режим на турбината . Преди малко погледнах външната пита, съвсем суха е. Нито скреж, нито дефрости при тези условия.
170-200W при външна -5оС и влажност 77%. Дефрост още не съм регистрирал, през този отоплителен сезон.
На -2° и двата кацнаха на 400W.:)
Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
milanov
На -2° и двата кацнаха на 400W.:)
Кацнал бръмбар на трънка и започнал да дрънка... [emoji23]
П.п. 60-ката за 13 денонощия, е изразходила 102kwh. Настроена на 23гр., в 45м2 външен апартамент, над магазин, с 14м2 остъкление.
Ние отново осъмнахме с мъгла...и скреж. :)
В смисъл?
Сега видях, ross, няма бръмбър. Мисля, че дрънкат ламарините на хевито. Ще трябва пак да ги понаместа.:)
Цитат:
milanov
В смисъл?
Сега видях, ross, няма бръмбър. Мисля, че дрънкат ламарините на хевито. Ще трябва пак да ги понаместа.:)
Това имах в предвид. [emoji16][emoji106] Като каза "кацнали", та се сетих за песничката и Хевито ти. :) Майтап да става. При нас е -2, с гъста мъгла и скреж. Машините масово са побелели. Сигурно и моите не са по-назад, ама нямах време да ги гледам. Дефрости ще падат 100%. :)