Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Panasonic cs-xe9qkew от 1 декември 2019 до тази вечер 517квт/ч на стойност 97.70лв при задание 23-24 гр като малко го подминава и офф-и често ,стаята е 12кв.м., ползва предимно вечер като спят децата там денем е изключен. Въвел съм му двете тарифи за да е по точна сметката.
3 Прикачен файл(ове)
Христос Воскресе!
Дойде време за змерване на минимуми на охлаждане.
След обяд при нас надхвърли +30С и понеже всекидневната ми е с изложение Юг-Запад а в нея е MSZ-AP35VG, реших да пробвам какво може.
Приятно съм изненадан. Това му е първото включване на охлаждане.
Машината работи между 75 и 220W в условията които ще видите на клиповете. Нагласена на 22С не ОФФ-ва а слиза до към 75W, държи там докато надвиши температурата с 1-2 десети. Вдига бързо до към 160W и плавно започва да ги покачва докато температурата не спадне с 1-2 десети. В случая при мен достига до към 215-220, смъква бързо до към 100W и после плавно до 75W и така.
Определено ще пръска чар и комфорт през лятото :thumbsup:
Тук слънцето е зад облак. Съответно външното е на сянка под облака.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33893&stc=1
Клип: https://youtu.be/UoqX3HtTk54
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Тук слънцето грее яко. Съответно външното е много напечено и не е на сянка под облака.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33895&stc=1
Клип: https://youtu.be/Vay8wDSUt5w
П.С. Фоновото тракaне което се чува на клиповете, не е от втулката а от двата часовника в стаята :))
Аз пък пробвах до колко слиза 25zs-s на отопление при външна +20°, еми слиза си на 180W.
Пробвах и дайсейкая, под 270W трудно.
Преди време забелязах, че при около 20 външна, 20 вътрешна, вентилатор на 1-ва степен, 12pke слезе на ~ 180 вата, колкото твоето Мицубиши. Такъв минимум не бях виждал. Стандартно държи ~ 200 вата.
Миланов, а Дайсекая до колко най-ниско си го виждал да слиза на отопление?
170...180W, като с дни може да закове на 200W и да не мръдне. Това след тунинга(изкормянето).
Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
25ZS-S когато съм го пробвал, винаги си слиза на 180W на отопление, независимо от заданието. Стига външната да не е паднала под -2. На охлаждане май слизаше до 150W, не съм сигурен. Май имаше случаи и до 120-130W. Вижда се, че повечето модели на R32, при повечето производители вече са оптимизирани да работят на по-ниски минимуми, нищо че повечето от тях не са с двойнороторни компресори. Само че малко ми се струва, че е за сметка на възможностите им в сурови условия, каквито 99% от тези машини не са виждали...
ZS-W на охлаждане слиза до 95W, Но пък на отопление минимумът му е малко по-висок от на ZS-S.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
170...180W, като с дни може да закове на 200W и да не мръдне. Това след тунинга(изкормянето).
А преди тунинга?
Пак слизаше до толкова, но работеше по съвсем друг начин, малко на пресекулки.:)
Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
[mention]mimojef [/mention] , на отопление до колко си виждал да слиза AP-то? На охлаждане определено слиза доста по-ниско от предшественика си, който под 200W не съм го хващал.
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
mimojef, на отопление до колко си виждал да слиза AP-то? На охлаждане определено слиза доста по-ниско от предшественика си, който под 200W не съм го хващал.
След ОФФ вдига много бързо до ~380W и после много бързо смъква до 220W, но не работва стабилно на 220. Просто от там започва да покачва степ-бай-степ докато подгрява струята.
В моите условия съм го засичал да се стабилизира най ниско на 260W на фиксирана 3-степен на вентилатора (две чертички на дистанционното)
При мен нещата се завъртяха на 360°!
Най-икономичните ми машини започнаха да горят най-много и обратнто.
Daikin FTXM20N - 4.2W
MHI 20ZS-W - 2.6W
Китаеца - 1.8W
ME AP35VG - 0.1W !!!
Само Електрика май си заслужава да работи в СтендБай. Мирише тока.:))
:offtopic: Споко бе, не се плаши, нали отложиха плащането на сметките.
Все ще събереш дотогава..:)).
Нямаше ли някаква директива дето да ги ограничава. :)
Баща ми обяви края на отоплителния сезон. Това приблизително е и годишната консумация. Миналото лято е изхарчил 8-9лв.
Консумация само за H09AP.
месец | показание лв | лв. за месец |
ноември | | |
декември | | |
януари | | |
февруари | | |
март | | |
април | | |
Общ разход по електромер за цялата къща като миналата година са се топлили с ел. радиатор.
Тази година въпреки, че е по-топла в помещението се подържа с 3-4градуса по-топло.
| 2018-2019г. | 2019-2020г. | разлика |
ноември | | | |
декември | | | |
януари | | | |
февруари | | | |
март | | | |
април | | | |
| | | |
За сега не мога да си направя извод дали си заслужва отоплението с климатик в такива условия (студен климат и къща без изолация).