Ще помогне ли някой от професионалистите тук. Изброил съм 7 модела. Сходни цени с монтаж. Просто искам човек с опит да ги подреди." Нали знаете прословутият въпрос на клиента,когато пита продавача " Ти ако си,и го купуваш за себе си, кой от изброените ше купиш, или друг ше ми препоръчаш".
Значи от фуджитата остава номер едно. Заради по-добрата цена с монтаж.
Тогава класацията е между:
1,4,5,6,7 - Кой от изброените ?
Може би забравих Тошиба, която често присъства в препоръчаните.Например, професионално занимавашите се ,като Александър. Не я пропускат марката. Да включим един модел :
Toshiba Ras-B13PKVSG-E SHORAI 1699 лв. с монтаж.
Отправям запитване, защото от изброените модели, някои са хиперинверторни, някои са 2+, някои са 3+ .Това е на хартия, но не винаги, този,който на хартия е по-добър, като характеристики. Реално се представя по-добре. И тук идва опита на хора, като Александър, и други в форума. Които имат преки наблюдения. Но за съжаление до този момент. Никой не иска да се включи с един кратък обоснован съвет.
Този пост е редактиран от simeonbf; 30-06-20 в 14:25.
провървя ми донякъде и бих казал че до 1400 с монтаж бих заделил, естествено ако има по евтин вариант няма да се дърпам.. за Ариелито почти нищо не казахте, за Хънтъра пък хично за него твърдо споменаха че ще топли и при -15, реално рядко става такива градуси но искам паленето на печка да се сведе до няколко дни годишно ако е много наложително.
brutaldeath
Искаш да охлаждаш целия етаж с един климатик ли? На чертежа едната стая е без врата.
Здравейте,искам да охлаждам етаж от къща-88 кв.м/само охлаждане/
Не държа целия етаж,да е примерно 20 градуса.
Жена ми е много против климатиците.Иска да го сложим във вседневната/хол/и от там презкоридора,той да си охлажда свете спални,коридора и дрешника.
Мисля,че трябва да е поне 18 ка.за да ми върши работа.
Предлагат ми някакво Gree,нов модел с Wi-Fi 18 ка за 1600 лв.
Тоя модел бил нов и не горял много ток.Копа му бил 5.1.
Т.е. ще ми гори 1,25 а ще отдава 5,1.
Цената е с монтаж.
Аз съм сякаш за Дайкин или Панасоник,но не им зная вече качествата .
Последно си купих преди 7-9 години един Дайкини и панасоник и затова си държа може би на тия марки.
Благодаря ви предварително.
Здравейте!Предстои ми замяна на стария климатик-Hittachi RAS-14EH1 поради повреда.Какъв климатик бихте ми препоръчали?
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
Жилищно помещение
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
За целогодишно отопление и охлаждане.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeто-22квадрата,52кубика.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
дограмата е пвц,двоен пакет,
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;-4,12квадрата прозорци
· изложение нa пoмeщeниeтo:-южно изложение
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти);
помещението е на последния осми етаж в панелка с остъклена тераса с пвц дограма, която няма да се климатизира
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н
хол и спалня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?-апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
сградата е в Благоевград,югозападна България
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
27/25
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
изолация на стени външна със 5см стериопор и 10см на тавана външна със фибран
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
телевизор и компютър
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
около 1000лв.
девил явно форума е доста позаямрял, хората си имат работа предполагам ама..... аз лично си харесах това - Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA, 12000 BTU, Клас A++, надхвърля бюджета ти, но доколкото разбрах е доста сполучлив модел..
По-добре да погледне FTXF серията на Дайкин.
Ако е с пооправен дефрост и този бива: https://demo-clima.com/ASearch/Index...ditionerid=106