Ще помогне ли някой от професионалистите тук. Изброил съм 7 модела. Сходни цени с монтаж. Просто искам човек с опит да ги подреди." Нали знаете прословутият въпрос на клиента,когато пита продавача " Ти ако си,и го купуваш за себе си, кой от изброените ше купиш, или друг ше ми препоръчаш".
Значи от фуджитата остава номер едно. Заради по-добрата цена с монтаж.
Тогава класацията е между:
1,4,5,6,7 - Кой от изброените ?
Може би забравих Тошиба, която често присъства в препоръчаните.Например, професионално занимавашите се ,като Александър. Не я пропускат марката. Да включим един модел :
Toshiba Ras-B13PKVSG-E SHORAI 1699 лв. с монтаж.
Отправям запитване, защото от изброените модели, някои са хиперинверторни, някои са 2+, някои са 3+ .Това е на хартия, но не винаги, този,който на хартия е по-добър, като характеристики. Реално се представя по-добре. И тук идва опита на хора, като Александър, и други в форума. Които имат преки наблюдения. Но за съжаление до този момент. Никой не иска да се включи с един кратък обоснован съвет.
Този пост е редактиран от simeonbf; 30-06-20 в 14:25.
провървя ми донякъде и бих казал че до 1400 с монтаж бих заделил, естествено ако има по евтин вариант няма да се дърпам.. за Ариелито почти нищо не казахте, за Хънтъра пък хич но за него твърдо споменаха че ще топли и при -15, реално рядко става такива градуси но искам паленето на печка да се сведе до няколко дни годишно ако е много наложително.
brutaldeath
Искаш да охлаждаш целия етаж с един климатик ли? На чертежа едната стая е без врата.
Здравейте,искам да охлаждам етаж от къща-88 кв.м/само охлаждане/
Не държа целия етаж,да е примерно 20 градуса.
Жена ми е много против климатиците.Иска да го сложим във вседневната/хол/и от там презкоридора,той да си охлажда свете спални,коридора и дрешника.
Мисля,че трябва да е поне 18 ка.за да ми върши работа.
Предлагат ми някакво Gree,нов модел с Wi-Fi 18 ка за 1600 лв.
Тоя модел бил нов и не горял много ток.Копа му бил 5.1.
Т.е. ще ми гори 1,25 а ще отдава 5,1.
Цената е с монтаж.
Аз съм сякаш за Дайкин или Панасоник,но не им зная вече качествата .
Последно си купих преди 7-9 години един Дайкини и панасоник и затова си държа може би на тия марки.
Благодаря ви предварително.
Здравейте!Предстои ми замяна на стария климатик-Hittachi RAS-14EH1 поради повреда.Какъв климатик бихте ми препоръчали?
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
Жилищно помещение
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
За целогодишно отопление и охлаждане.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeто-22квадрата,52кубика.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
дограмата е пвц,двоен пакет,
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;-4,12квадрата прозорци
· изложение нa пoмeщeниeтo:-южно изложение
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти);
помещението е на последния осми етаж в панелка с остъклена тераса с пвц дограма, която няма да се климатизира
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н
хол и спалня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?-апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
сградата е в Благоевград,югозападна България
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
27/25
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
изолация на стени външна със 5см стериопор и 10см на тавана външна със фибран
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
телевизор и компютър
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
около 1000лв.
девил явно форума е доста позаямрял, хората си имат работа предполагам ама..... аз лично си харесах това - Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA, 12000 BTU, Клас A++, надхвърля бюджета ти, но доколкото разбрах е доста сполучлив модел..
По-добре да погледне FTXF серията на Дайкин.
Ако е с пооправен дефрост и този бива: https://demo-clima.com/ASearch/Index...ditionerid=106