Здравейте,
Предстои ми покупка на климатизатор. На този етап обмислям MHI SRC25 ZM-S, 35ZMP-S, . Характеристиките на помещението:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът- кухня-всекидневна, с малък БГ нюанс- вградена тераса. С неправилна форма е, с трегер, колони останали около свалените прозорци. Няма много „въздух“ от кухнята и мебелите в стаята, както и удачно място за вътрешното тяло – ще разчитам за съвет от фирмата която ще избера
2.За охлаждане, за отопление или и за двете? – и за двете като приоритета е отоплението
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението - около 18 кв.м., 47м3
б) вида на дограмата и стъклопакета - ПВЦ дограма, саламандър, двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците- около 4.5 кв.м.
г) изложението на помещението - север, североизток
д) етаж на помещението в сградата? - 7(от 8)етаж.
е) какво е предназначението на помещението- кухня-всекидневна
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение - апартамент в панелен блок
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Варна
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима - 24-25 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван/под(външна или вътрешна), на кои от тях има и на кои не.Какъв е вида и дебелината на изолацията - външна изолация 5 смфибран, вътрешна (на терасата)– гипскартон на конструкция с минерална вата, пода и тавана с 5 см фибран.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви – тв, стерео, кафемашина, пералня, микровълнова, готварска печка
8. Каква сума е приготвена за покупката на климатик – до 1600 лв., което да включва и монтаж.
9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане - през зимата до -10/-15?
Какво бихте казали за горните модели. Кой е по-подходящ за помещението. Мисля че някъде се коментираше, че по-старата модификация ZJ-S /ZJP са по-удачни, така ли е ?
Интересува ме може ли да се избегне работата он-офф, с избора на тези машини за това помещение. Готов съм да чуя препоръки и за други модели.
Благодаря на всички отзовали се.