- до 3000-3500 с монтаж (стенен или подов)
С този бюджет и изискванията , които имате трудно бихте могли да сбъркате.Лично според мен за ОХЛАЖДАНЕ стенната машина е по-подходяща.
- до 3000-3500 с монтаж (стенен или подов)
С този бюджет и изискванията , които имате трудно бихте могли да сбъркате.Лично според мен за ОХЛАЖДАНЕ стенната машина е по-подходяща.
zuhen, тази стена която си снимал хич не прилича на външна. Ако е така там няма как да сложиш климатик защото няма как да отведеш конденза. Предполагам не е била идеята да поливаш цветето в червения правоъгълник.
Juman, разбрах какво имаш предвид, ако ходиш с една кофа вода се тормозиш повече отколкото ако тичаш с нея.
General Fujitsu ASHG12KGTE/AOHG12KGCA
Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZSX-W
Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W
Втория е най-скъп, но най-ефективен.
ПП
Зачудих се за General Fujitsu ASHG14KGTE/AOHG14KGCA ако котела, печки и тнт греят много и постоянно
Този пост е редактиран от zillion; 02-09-23 в 14:38.
Здравейте!
Отново имам нужда от съвет за избор на климатик.
Досега през годините поне 2 пъти съм се доверявал на вашите съвети и не съм съжалявал от избора.
Ще търся климатик за стая със следните характеристики:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. Ще се ползва за охлаждане и отопление.
Квадратура на помещението - 17 кв.м.
Кубатура на помещението - 45 куб.м.
· вид нa дoгpaмaтa - ПВЦ и троен cтъĸлoпaĸeт "четири сезона - бял - КА"
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 2,8 кв.м ;
· изложение нa пoмeщeниeтo - южно ;
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - четвърти етаж ;
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - всекидневна стая ;
· в панелен aпapтaмeнт
4. Населено място - Варна
5. Желана температура през зимата - 21 - 23 градуса
Лятото - 25 - 26 градуса.
6. Изолация на тавана - няма , 1 външна стена с 5 см изолация - стиропор.
7. Елeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo - един телевизор и рутер.
8. Бюджета за покупка - до 2200 с монтажа.
Като за начало харесах тези 2 почти еднакви модела на Хитачи:
Hitachi RAK-VJ25PHAE/ RAC-VJ25PHAE airHome 600, 9 000 BTU, Клас А+++,
Hitachi RAK25RPE/ RAC25WPE Performance, 9 000 BTU, Клас А+++
Моля и за вашите предложения и съвети.
Hitachi RAK‐VJ25PHAE/RAC‐VJ25PHAE airHome 600
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W2 Premium или Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZTL-W~SRC25ZTL-W Smart Plus
Fuji Electric RSG09KGTE~ROG09KGCA Luxury series
Midea AGN-09N8D1 Xtreme Heat Nordic
Не знам колко сте разбрали примера ми след като давате този с кофата, който реално може да се разгледа от няколко гледни точки. Един хърбав и слаб човек кофата дали ще я носи ходейки или тичайки все ще се измори (слабият климатик без значение хардуерно или софтуерно е направен да е слаб) и също така ако кофата я носи или тича с нея силен и трениран човек (по мощния климатик). Вие кажете кой ще се умори повече.
Aleksandars, благодаря за съвета. Като гледам се доближава до 25zs-w, но го дават малко по-шумен, а ще е за спалня. Това нов модел ли е защото не намирам инфо за него?
Този пост е редактиран от Juman; 02-09-23 в 20:07.
Junman аз поне те разбирам правилно, но за тази стая (с коридор) надали ще ти трябва по-голям.
И няма да се "мъчи" защото желязото е общо взето едно и също. Мъчението ще е еднакво.
ZTL е по-нов модел, както сам си видял е по-шумен по характеристика. Може би се позиционира ПОД ZS.
Нищо не ти пречи да си вземеш 2.5 или 3.5 киловатов вместо 2.0, но надали има смисъл.
Предполагам всички сте прави в това което казвате и че една 20-ска ще се справя без проблем. Аз просто исках да си обясня за себе си как работят машините, защото според данните и това което е заложено в самите климатици като хардуер и софтуер някакси си противоречи, поне според мен. Като цяло новият, който предложи aleksandars ще отпадне поради две причини - нов е и няма кой знае какви мнения за него и че е по-шумен. Избора ми може би ще остане между 20zs и 25zs.
Rosswen, чак сега виждам, че съм подвел с това, което съм написал в скицата. Климатика в хола не е 20, а е 25zsx.
Искам и да се извиня ако с това, което съм писал
е прозвучало като заяждане и съм обидил някой, не ми е била това целта.
[QUOTE=Palev;1059261]Ето....
Извинявам се за оф-топика , но съм сигурен че ще бъде полезна информация за по-любознателните. Възможно ли е да качиш(тук или в темата за ZS-W,тъй като няма отделна за ZTL) подобна таблица (като гореспоменатата 7.Capacity Table) за ZTL тъй като много рових из мрежата но не намирам нищо а ми е любопитно как се променя мощността и КОП-а при различните температури и по-конкретно дали се запазва тенденцията(която виждаме при ZS,ZSX) за загуби в размер, не по голям от 50%.Външните тела правят впечатление , че са по-леки.
Здравейте моля за съвет преди закупуване и монтаж на 2бр климатици условията в които ще работят са :
-спалня и детска по 15кв/м всяка
-апартамент тухла , 8ми етаж непоследен
-дограма ПВЦ двоен стъклопакет
-изложение север , изолация на външните стени
- вратите към коридор 8кв/м ще са отворени лятото и затворени зимата
- ще се използват основно за отопление 22-23 градуса
-регион Ямбол
Бюджета до 5000 лв с монтажа , търсим ефективност за отопление и респективно икономия
Благодаря предварително !!!
Този пост е редактиран от maikallllll; 03-09-23 в 09:07.
Другия които ми препоръчаха познати е General Fujitsu ASHG09KGTE / AOHG09KGCA него мога да го купя на цената на 25ZS-W , като пряко сравнение на данните Фуджитсуто е с по-добри характеристики но на практика дали това е така ?
Този пост е редактиран от maikallllll; 03-09-23 в 10:14.
[QUOTE=maikallllll
[COLOR=silver]- - - - - - - - - -[/COLOR]
Няма да е малка, ако прочетете в темата за модела(тя е безкрайно дълга) ще видите, че машината си иска простор(губи по-малко от 50% номинална мощност дори при -15), за ZSX поне според мен тази квадратура е малка(аз отоплявам със ZSX-20 - хол 16кв,преходна спалня 12кв и коридор 5 кв.).Относно икономията на електроенергия не мисля че разликата в КОП-а на машините може да компенсира разликата (при сегашните цени на машините и цената на тока)в цената им.(но това е много относително защото никой не може да прогнозира точния живот на машините от една страна и точната цена на тока от друга ). За 3500 ще си вземете 2-та ЗС-а, което според мен е най-доброто ви решение съотношение цена - качество. 2XDaikin Perfera 7-ца също са добър избор( по-икономичен също така) но ще надхвърлите бюджета и освен ако не искате екстри като Flash Streamer поне според мен не си заслужава ценово(иначе машината е много добра, все пак е и по-висок клас в сравнение с Премиума).