Страница 59 от 66 ПърваПърва ... 9495758596061 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 986
Like Tree322Одобрявам

Избор на климатизатор '2023 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Избор на климатизатор '2023 година

DoDo, ако си мераклия вземи си вътрешното и външно мулти SCM40ZS-S е с двойнороторен. Приготви си и пари за стенно дистанционно, защото ще имаш драми. Някъде в темите за МХИ има писано за подова 50-ка и как се лекува.
    Вариант 2 - ако си социално отговорен ще вземеш едно подово ЛГ с двойнороторен, та да ни кажеш как бачка
    И за мен правилното подово си е дайкина, препоръчвал съм го на познати на техни познати и отзивите са добри.
    dodo_pv и rosswen харесват това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2005

Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    2 броя General Fujitsu ASHG09KGTE/AOHG09KGCA
    2 броя Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 25 ZSX-W ако парите го позволяват
    2 броя Mitsubishi Electric MSZ-LN25VG ако парите го позволяват
    Този модел General Fujitsu ASHG09KGTE/AOHG09KGCA има и вариант за 12000 и за него чета следните коментари:

"Това е най-гадният климатик който може да съществува на плюсова външна температура влиза в размразяващ режим а самият режим е шумен."

"Използвам климатика 3 години, недостатъка който намирам е, че прави дефрост през час, час и половина, дори и при слънчево време, и външна температура от +5 градуса, общо взето тъкмо достигне градусите които са му зададени, и прави дефрост, което води до дискомфорт."

Дали тази деветка, която ми предложихте няма да е същата с този дефрост проблем ?

4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Подовия Нордик RXTP-R 25/35 с 38kg външно май беше с двойнороторен.
    Аз бях тръгнал такъв да търся и като не намерих "сглобих" псевдо нордик с 50кг външно, като идеята ми беше вътре да не ми духа 18ска, но да има повече мощност от 12ска .
    dodo_pv одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от manos Виж публикацията
    Този модел General Fujitsu ASHG09KGTE/AOHG09KGCA има и вариант за 12000 и за него чета следните коментари:

"Това е най-гадният климатик който може да съществува на плюсова външна температура влиза в размразяващ режим а самият режим е шумен."

"Използвам климатика 3 години, недостатъка който намирам е, че прави дефрост през час, час и половина, дори и при слънчево време, и външна температура от +5 градуса, общо взето тъкмо достигне градусите които са му зададени, и прави дефрост, което води до дискомфорт."

Дали тази деветка, която ми предложихте няма да е същата с този дефрост проблем ?
    Допускам, че всеки климатик при положителна температура ще размрази ако се налага или по заложения алгоритъм без да се налага видимо.
    Вземете нещо друго ако искате, но климатик без дефрости няма.
    Да фреона се чува. (има ли такъв на който не се?)
    За мен лично е читав климатик за парите си (има и неща които може да са по-добре естествено)
    Имам 2 КГ (7и9) и не ги мисля за най-ужасното нещо на света.
    В хол не би трябвало да има някакви ядове.
    Аз спя на него (ползвам го за охлаждане, преходно отопление и дозатопляне над ТЕЦа когато искам)
    Но НЕ твърдя, че е най-идеалната и тиха машина на света.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Аз бях тръгнал такъв да търся и като не намерих "сглобих" псевдо нордик с 50кг външно, като идеята ми беше вътре да не ми духа 18ска, но да има повече мощност от 12ска .
    Не можеш да го намериш това животно. И аз се опитах да се добера до такова, но не успях.
    ccankov73 одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Дааа , а оттатък Дунава си ги продават на воля 35-ци по 3100 - 3400 лв. с 3 години гаранция . Има и стенни Перфери под 3000лв.
    rosswen одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2019

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    Предимно за отопление защото апартамента е на първи етаж и под него са мазетата и лятото си е хладно
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa - около 85кв. и като цяло апартамента лятото е хладен
    Кухня с трапезария - 20кв. южна
    Детска 15кв. северна с тераса която ще бъде усвоена
    Спални 2x15кв. южни
    Коридор около 5-6кв. като той ще се топли от другите стай и ще се отварят вратите
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (Trocal ΠBЦ двoeн cтъĸлoпaĸeт с KA стъкло);
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; -
    · изложение нa пoмeщeниeтo;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - 1 етаж и под него са мазетата
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo -
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - апартамент
    4. B ĸoя част на България - гр. Видин
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Лятото климатика само ще помага защото си е хладно поради факта, че е на първи етаж. Зимата искам комфорт във всички стай 23-24-25 градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн - Стени без изолация само шпакловка и латекс. Всички тавани ще са със гипсокартон и е предвидено външна изолация на целият апартамент. На подът ще се полага нова замазка, фибран и качествен ламинат.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? В процес на ремонт сме
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? Бюджет определен нямам и четох за подовите климатици, че ги препоръчват за външни и студени стай особено при мен както е под мазетата.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Отопление до -15 ако има въобще има такива температури от тук натам
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли - Нямам

В момента се отоплявам със Panasonic Etherea 12-ка 2021-2022г. модел ако не се лъжа, Fujitsu 12LMCA и Panasonic CS-TZ35. Поздрави.
    Този пост е редактиран от ITFIXPRO; 17-11-23 в 10:20.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от ITFIXPRO Виж публикацията
    Търсите заместници на съществуващите климатици или нещо друго?
    Не схващам съвсем.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Май че има нещо сбъркано в документацията му, защото няма как минимумът на двуцилиндров малък компресор да е толкова голям (1,3 kW). Както и да е, ще го мисля лятото.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Все пак е Нордик версия, нормално минимумът да е по-висок. А на Дайкин на обявените минимуми, вяра не можеш да имаш. Обикновено нямат много общо с действителността.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Росуен, високостенният даймънд на MHI насочва ли прилично въздушната струя, според заданието или не става за седене под него?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Росуен, високостенният даймънд на MHI насочва ли прилично въздушната струя, според заданието или не става за седене под него?
    Става и още как, долната клапа е огромна и предпазва чудесно.Разпределението на струята е много добро.
    dodo_pv и rosswen харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    По-добро насочване не съм виждал, честно да ти кажа. Под "лопатата" не минава нищо, спал съм точно под него неведнъж.
    dodo_pv одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    Търсите заместници на съществуващите климатици или нещо друго?
    Не схващам съвсем.
    Не търся заместници, просто споделям с какво се отоплявам в другият ми апартамент.

18. Novice
    Тук е от
    Oct 2012

Здравейте!

Да попитам малко извън темата, ако се налага този въпрос да се измести в правилната тема.
    Търся климатик General ASHG12KMCE / AOHG12KMCC но ми предлагат General Fujitsu ASHG12KMCC / AOHG12KMTA R32.
    Може би
    General Fujitsu ASHG12KMCC/AOHG12KMTA R32 е по стар модел или е нещо съвсем различен и дали си струва да бъде закупен.[/COLOR]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 59 от 66 ПърваПърва ... 9495758596061 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Избор на климатизатор '2022 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  3. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  4. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54
  5. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе