Освен че цената им е по ниска (съответно и гаранцията по-кратка), показателите им ли са по-подходящи в случая?
Например двата DAISEIKAI 9 приблизително биха съответствали на площта, макар че циркулацията е затруднена и ще има температурни разлики, но при 5 годишна гаранция?
Основната идея е, че за да имате максимален комфорт трябва да изберете климатизатор за всяко помещение, но Дайсейкай 9 е солидна машина, която си иска простор за да покаже най-доброто от себе си и поне според мен ще бъде преоразмерена за всяка една от трите стаи.Ако искате по-висок клас машина от MHI ZS20(среден клас климатизатор), Daikin FTXM20 Perfera(висок клас) е най-удачния избор.В къща и особено през зимата не е желателно да се правят експерименти с преходно климатизиране при така приложената схема.Повече на брой но с по-малки възможности машини са по-добрия вариант.
Не казвам, че е оптимален начина по който го ползвам за спалните, но с текущия модел работеше по този начин доста години и то напълно задоволително.
Това е и основната причина да търся модел със същата мощност. Не искам да се окажа в ситуация, при която няма да мога да охлаждам най-отдалечената спалня. При нея всъщност ефекта е по-добър, защото на скицата има врата на коридора, но такава всъщност няма и там е отворено пространство.
Midea-та доста ме заинтригува като модел заради Breezeless и това ще е много комфортно за самия хол, в момента там срещу климатика направо ставаше студено да се стои. Притеснява ме по-ниската мощност и дали може да се превключи на нормална струя на въздуха за да може да завърти към другите стаи.
Mitsubishi-то е малко над бюджета, но въпреки това бих се насочил натам заради по-качествената марка. Отново ме притеснява по-ниската мощност, иначе коефициентите и консумираната мощност изглеждат много добре. И съпругата доста се е навила на wifi, а тук явно се купува допълнително.
CyberTod, Мидеата има WI-FI и ще можете да си я пускате в Брийзлес режим докато сте в хола и на по-висока степен на вентилатора когато не сте там за да достигне хладния въздух максимално далеч.Със сигурност е много по-стойностна машина от конвенционалното беко което сте имали.
CyberTod, личи си че не търсиш съвет а по-скоро одобрение на това което си решил да направиш, но въпреки това.
Слагаш два броя Alpin ASW-25KTN приблизително за същите пари. Един в дневната и един в източната стая. Получаваш много повече комфорт, тишина и добро разпределение на температурите в помещенията. Също ще се подобри и сексуалния ти живот през лятото, защото можеш да си затвориш вратата . И преди да си подскочил ама как така 9-ка в 30м2 ще ти кажа, че външните стени и най-вече прозорците са толкова малко в дневната, че ще охлажда помещението без никакъв зор.
Определено ми променяте решението, така че не е точно одобрение. но има го донякъде и това.
Въпроса е при положение, че Beko-то се води 7185W cooling capacity, a Midea-та е 1.93-5.28-6.27kW (може би гледаме средната стойност) и Mitsubishi-то е 1.30-5-5.50.
Сигурно ли е, че ще успява да се справи без да се натоварва повече от необходимото? Разбирам че е по-нова машина, но инвертора е разлика в режими на работа и консумация нали така. Освен стареене 7kW rated не е ли повече от 5kW както и да го погледнеш?
Не забравяйте, че тези стойности са при 35 външна, 27 вътрешна и максимален вентилатор. При по-висока външна, по-ниска вътрешна и по-ниска степен на вентилатора картинката ще изглежда по-различно. https://www.lumelco.pt/wp-content/up...o_srk-zs-w.pdf - страница 47 Capacity tables
Ето таблица за възможностите на ZS за другите модели можете сам да потърсите, да сравните и да си направите съответните изводи.
Този пост е редактиран от arvots; 17-07-24 в 14:39.
Здравейте!
Имам нужда от съвет и препоръка за закупуване на два климатика, които ще се използват основно за отопление и за охлаждане в горещите месеци на годината. В момента има монтиран един в дневната - Toshiba Daisekai RAS-10-SKVR-E (мисля, че се води 5ца. Инсталиран е 2014г), но мисля да го сменя.
Това са параметрите на жилището:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? и за двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; вceĸиднeвнa 20м2 (50м3) + Г-образен коридор 10м2 (25м3), спалня 8м2 (20м3), детска стая14м2 (35м3). Спалнята и всекидневната са свързани с плъзгаща врата. Двете помещения ще се отопляват и охлаждат с един климатик.
·ΠBЦ/двоен cтъĸлoпaĸeт
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; вceĸиднeвнa 3,9 кв.м. спалняи детска стая приблизително по 2,5 кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo; всекидневна и спалня – юг, детска стая - запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - последен етаж, плосък покрив
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - aпapтaмeнт
4. B ĸoя част на България - Перник
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 23-24 градуса - зима, 19-21 градуса - лято
6. Изoлaция нa cтeни/тaвaн 10/12 см
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?Всекидневна - ТВ, хладилник, фурна, котлони, абсорбатор, микровълнова; детска стая – ТВ, PC.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? До 3500лв за два климатика с включен монтаж. Ако има възможност и под тази цена за добър уред.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Ще разчитам на него през цялата зима. Лятото да охлажда когато е много топло (над 30 градуса)
10. cxeмa нa пoмeщeниeтo и предвидени места за климатици.
Благодаря предварително!
Здравейте!
Вчера не успях да кача схеми на помещенията, за това го правя днес. Смятам, че ще дадат максимална представа за ситуацията.