Отговор: Избор на климатизатор '2024 година
Цитат:
Първоначално публикувано от
Korlic
Благодаря за бързия отговор и предложените модели.
.
Проблема в детската не е с циркулацията на въздуха, а, че ще духа точно в леглото и особено лятото, когато потока трябва да е насочен право напред горното легло ще бъде обдухвано със студена струя.Ефект за другата стая не търсете с оглед на разположението, всяка машина трябва да бъде точно прецизирана за конкретната стая точно във вашия случай. Мнението ми за ZSX-W е много добро, тъй като имам такава машина и съм запознат с възможностите и.За всекидневната ZSX35 ще бъде много добър избор и за двата режима на работа, за детската ZSX20 ще бъде преоразмерен, ZS20-W Premium е по-добре.
Цитат:
eddy
…. Относно описанието, аз знам че машините са различни, но просто ако взема 20-ка и имам проблем, те ще кажат, а вижте то вие не сте спазили нашите препоръки, а видях че 20 и 25 са идентични като хардуер и реших да спазя и буквата на описанието им, та ако има проблем да мога да го върна…
И какъв проблем трябва да има една машина, че да я сменят? Да не може да стопли? И ZSP би се справил с 15те квадрата.
А ако работи 80% он-оф, биха ли я сменили, ама карай…
Цитат:
sasho45
Питането ми е дали мога да охлаждам и отоплявам помещенията с един климатик или ще са необходими два...
Ще може с един, но ще има разлика в температурата определено. Аз бих заложил на машината която е предложил HRS9, но само ако може да се монтира срещу вратата към другото помещение. Иначе опцията е два броя от: Daikin FTXF20E Sensira BluЕvolution, Mitsubishi Heavy Industries SRK15ZTL-W~SRC15ZTL-W Smart Plus, Fuji Electric RSH-07KNCA
Здравейте, ще Ви бъда много благодарен за съвет относно избора на климатик за следните 2 помещения:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- основно за отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 2 стаи по 12 квадрата всяка (2 x 26куб.м)
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ПВЦ
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 3 прозореца по 2кв.м всеки
· изложение нa пoмeщeниeтo - югоизток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - сутерен
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- всекидневна и спалня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe- сутеренно помещение в къща
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) - Пловдив
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa - лято 25 градуса / зима 22 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa - без изолация (зид 40см)
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви - телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж) - до 2500лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe - (-15/+45)
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo - вътрешното тяло ще бъде монтирано в спалнята срещу вратата към всекидневната, за да може да отопля и 2те помещения
Цитат:
pastarmata
основно за отопление
2 стаи по 12 квадрата всяка (2 x 26куб.м)
всекидневна и спалня
сутеренно помещение в къща
без изолация (зид 40см)
до 2500лв с монтаж
вътрешното тяло ще бъде монтирано в спалнята срещу вратата към всекидневната, за да може да отопля и 2те помещения
Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W PREMIUM
Цитат:
pastarmata
до 2500лв с монтаж
Цитат:
Ivanskin
Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W PREMIUM
, Hitachi RAK‐VJ35PHAE/RAC‐VJ35PHAE airHome 600, Panasonic KIT-TZ35-ZKE, Midea AGN-12N8D1 Xtreme Heat Nordic
Вместо Пастарма, аз предлагам Гювеч, ако тази стара Перфера е налична.
п.п или тоя Трипер
Според мен да. Този модел не се предлага на БГ пазара.
Предлага се каквото е останало от него, другата седмица ще пристигне новият модел на който много ми харесва вътрешното тяло.
H12S1D.NS1/U12 NEW Deluxe
Този модел никога не се е предлагал на българския пазар. Ти баш с мен ли реши да спориш за ЛГ. :BigGrin
H12S1D.NS1 няма нищо общо с него той е окастрена версия на H12S1P.NS1/U18NEW Premium
Говоря за Делукса, а не за Премиума, който е и по-скъп.Сигурен ли си че никога не се е продавал в Бг? Да ти пратя ли брошура?Има DC а този от Емаг е HC и според мен няма разлика.
Колко по ясно да го напиша HC_RK и DC_RK са различни модели въпреки, че на картинка си приличат. DC го има във варианти до 24000, все още го има в каталога за 2024г актуален модел става и за мулти.
HC е само единичен сплит 9-ка и 12-ка и не не е внасян в България. Без да ровя по сервизните още по брошурите си личи, че имат разлика. Най-очевадната е че при HC 12-ката е с по-голямо и тежко вътрешно тяло.
https://dox.abv.bg/download?id=7bc5828796# - Линк за сваляне
https://dox.abv.bg/download?id=67ecf3b865# - Линк за сваляне
DC- то е 34.1 и при 9 и 12, колко е при HC, защото не мога да отворя линковете през телефона?
Разводни темата, когато можеш ги отвори и огледай разликите.