Здравейте на всички!
Отскоро съм собственик на къща, която е доста студена през зимата и се замислям за отопление с подов климатик, но не съм сигурен дали ще стопли достатъчно.Нямам възможност за вариант с два стенни климатика. Трябва ми климатик, който САМО да топли защото през лятото е доста хладно.
ЕТО ПОДРОБНОСТИТЕ:
Къща в подножието на Средна гора, надм. височина около 400м, близо до гр. Панагюрище. Ще се отоплява 1-ви етаж, тухла, плоча, алуминиева дограма, ламинат, изложение югоизток,състоящ се от две нормални стаи с преход между тях и малка кухня (на буквата "Г") също с преход към едната стая. Височина на стаите 2,35м,обща квадратура около 31-32м2,общ обем, около 75м3.Напрежение измервано при включени бойлер, готварска печка и конвектор (2 кw) - в границите между 195 и 205 V. В къщата не се живее постоянно, обикновено се ходи там събота и неделя. Искам поне за преходните месеци - март, април, октомври, ноември да я отоплявам с климатик. Не ме интересуват екстрите на климатика (може би само Wi-Fi) -искам просто климатика да топли много.
Много моля разбиращите хора тук да ме посъветват за избора на подов климатик за отопление. Бюджет около 3500-3800 лв.