Резултати от 1 до 6 от общо 6

Помощ при избор на подов климатик за етаж на къща само за отопление.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Помощ при избор на подов климатик за етаж на къща само за отопление.

Здравейте на всички!
    Отскоро съм собственик на къща, която е доста студена през зимата и се замислям за отопление с подов климатик, но не съм сигурен дали ще стопли достатъчно.Нямам възможност за вариант с два стенни климатика. Трябва ми климатик, който САМО да топли защото през лятото е доста хладно.

ЕТО ПОДРОБНОСТИТЕ:

Къща в подножието на Средна гора, надм. височина около 400м, близо до гр. Панагюрище. Ще се отоплява 1-ви етаж, тухла, плоча, алуминиева дограма, ламинат, изложение югоизток,състоящ се от две нормални стаи с преход между тях и малка кухня (на буквата "Г") също с преход към едната стая. Височина на стаите 2,35м,обща квадратура около 31-32м2,общ обем, около 75м3.Напрежение измервано при включени бойлер, готварска печка и конвектор (2 кw) - в границите между 195 и 205 V. В къщата не се живее постоянно, обикновено се ходи там събота и неделя. Искам поне за преходните месеци - март, април, октомври, ноември да я отоплявам с климатик. Не ме интересуват екстрите на климатика (може би само Wi-Fi) -искам просто климатика да топли много.

Много моля разбиращите хора тук да ме посъветват за избора на подов климатик за отопление. Бюджет около 3500-3800 лв.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Помощ при избор на подов климатик за етаж на къща само за отопление.

Daikin FVXM35A9Perfera Floor standing - по възможност с новото външно тяло.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2023

ти хубаво ще сложиш климатик , ама климатика върши работа , ако работи постоянно, а ако има хубава изолация , върши още по-добра работа . Ако смяташ да го включиш в петък и да го изключиш в неделя , пак ще ти е студено - то докато темперира и ти изключваш. Ако работи постоянно цяла зима е друга бира.
    А и с тия 190в не се знае как ще му понесе на климата .

защо не помислиш за една камина на пелети ? Поне бързо ще стопли въздуха - едва ли ще излезне по-евтино , но поне ще ти е по-комфортно

Но иначе съвета на колегата в предния пост май е най-доброто.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Ами аз и затова не съм се решил до сега да сложа климатик, няма как да работи цяла зима без да има никой една седмица в къщата, а и този пад на напрежението ме притеснява... Та затова питам тук. Във vmax ми казаха че тези килими cooper end h... били за такива селски къщи с спадове на напрежението, ама доколкото разбирам са по-евтини и незнам дали ще топлят

6. Member
    Тук е от
    Feb 2023

проблема не е толкова в отдаването на топлина от климатика( това не му пречи) , а възможността да те сгрее за отрицателно време в Петък вечерта

ако беше апартамент - ясно - комшиите те греят , ама къща няма кой , а и като добавиш ,че няма да има отопление цял месец(например) , то си става чист хладилник дето няма сгряване - имам комшия дето зимата не си идва в къщата точно поради тази причина

А и с тия 2 стаички - по-добре по 1 климатик във всяка стая , иначе 1 климатик ще ти обърне въздуха точно никога . Реално ако сложиш по един във всяка стая и ти е само за преходни сезони - ще обърне въздуха , но едва ли ще е комфортно. А ако тръгнеш да слагаш във всяка стая по един - финансово идва доста , освен ако не са евтини и тука вече се завърта в един омагьосан кръг, дето помага само печката на дърва

Реално си отговори първо на въпросите за топлозагубите и за колко време ще се сгрееш , пък после мисли какво отопление да слагаш.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

neoton, ще Ви помоля да преместите въпросите си в правилната тема за избора на климатизатор.

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отопление на етаж от къща 90 м2
    От As09 във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 14-11-21, 16:26
  2. Идеи за отопление и охлаждане на етаж от къща.
    От ivopenchev във форум Електрическо отопление
    Отговори: 28
    Последно: 13-12-18, 12:16
  3. Отопление на етаж от къща
    От rony67 във форум Други начини за отопление
    Отговори: 0
    Последно: 03-11-12, 21:38
  4. Помощ при избор на климатик за етаж от къща
    От antovasilev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 13-10-11, 00:03
  5. Препоръка за отопление за 2-ри етаж къща
    От div0t0 във форум Отопление
    Отговори: 12
    Последно: 23-04-10, 12:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе