Здравейте, ще отоплявам етаж 90м2 от къща на село без топлоизолация, с пвц дограма.
Къщата досега се е отоплявала на печка Чудо на дърва и маслени радиатори.
Нямам възможност за термопомпа. Колебая се между закупуване на климатик за всяка стая(4) и ел. печка в банята или парно на пелети с камина.
Виждайки цените и недостига на пелетите, аз клоня към климатик, но съм чувал, че не са добра идея за къща, а са за апартамент, където другите те топлят отгоре и отдолу. Съседите на улицата се отопляват на дърва, въглища или пелети, но никой на климатик.

. Ако става дума за финансова възможност, то решението е пелетна камина (2-3 тона на сезон). Ако проблемът е технически, а бюджета не е проблем, то най-доброто решение е вкопана цистерна на пропан-бутан и газов котел. Това в момента е най-евтиното гориво, доста по-евтино от природен газ от мрежата. Инвестиция 6-10К без ОИ.
. Трябва да е луд този търговец, който по време на недостиг ще държи склада си пълен, за да се вдигнела цената! По-малко ли ще спечели, ако завърти стоката в склада няколко пъти, т.е от единия край да продава, от другия да дозарежда? Истината е, че поради съвкупност от няколко причини, производството на пелети в Бг се срина. Повечето складове се изпразниха и не могат да заредят. Ако някой в тази ситуация се е усетил да спре продажбите, за да си остави малко маичка, няма какво да го обвиняваме. Никой няма интерес от такава търговия - да продадеш стоката, а после да я купиш двойно. Все едно аз да се сърдя на някой, че не иска да ми продаде къщата си на цени от преди 10 години