Резултати от 1 до 11 от общо 11
Like Tree8Одобрявам
  • 2 Post By Aleksandars
  • 1 Post By ccankov73
  • 5 Post By Aleksandars

Нормална ли е работата на климатика

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Нормална ли е работата на климатика

Здравейте отново,
    след съвети от форума преди половин година закупих Alpin Nordic 35KTN (12ка) като цяло климатичето е добре, тихичко, с готини функции и т.н. Малко след монтажа в средата на лятото се оказа, че фреона изтича (имам друга тема, който желае може да я прочете). След 1-2 пълнения с фреон и последващото изтичане, то климатика беше демонтиран и уж пратен в София за проверка, където е бил надуван на голямо налягане с азот и е върнат с отговор "Проблем с климатика няма, търсете си проблема в монтажниците". Та, монтираха го, като запоиха тръбите директно и оттогава мисля, че няма проблем. То, лятото мина и отлежавахме на стайна температура с жената, но в дните, когато сме го ползвали, то си охлаждаше добре. Е, до ден днешен където вече навън вали, студено и мрачно е, ползваме го за отопление като го държим на 24 градуса постоянно. Като цяло духа топло, топличко е, нямам термометър, но мисля, че си поддържа 23-24 градуса (макар, че жената все мрънка, че й е студено). Та, въпроса, е че се дефроства много често. При външна температура 6-8 градуса, то н 20 минути спира за 7 минути и пак тръгва.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Нормална ли е работата на климатика

След като вече сте писали за Вашата машина в друга тема, не е нужно да създавате нова.
    Gena_bs и Genadi80 харесват това.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отключвам темата, по молба на пишещия, въпреки, че за мен тази машина няма явен проблем.

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

То няма уж, но както ти писах и на лични.. Снощи го проследим, при външна 6-8 градуса, то в 20:13 часа се пусна, работи до 20:32 и се изключи за дефрост до 20:39, след което тръгна и работи до 20:51 при което пак се изключи до към 21:00 часа. Днес като го изключих, преди да затвори клапата и да спре, на дисплея изписа "CL", за което не намерих едонодушна информация.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

На това чудо кой му е производителят?
    В нета излизат 10-тина компании с такова име. Но не и производител.
    А на българския сайт пише стандартни глупости само.

CL в общия случай означава да си изчистите филтрите на вътрешното тяло!
    Някога правили ли сте го?

За начало си купете някакъв сравнително точен термометър, за да измерите реалната температура.
    Жена Ви е най-неточният критерий, който можете да използвате за целта.
    Има спиртни термометри за 1-2лв., електронни със сонда от 10лв. Дори тези с шиш за месо стават.

Няма написани никакви характеристики на сградата, помещението, начина на монтаж, денивелация и т.н.
    Поне някакъв линк към предишната тема, ако са описани въобще, да бяхте постнали.
    Нали не си мислите, че ако някой иска да Ви помогне, ще седне да рови из форума с часове?

Ето ви някакво ръководство на български:
    Alpin Nordic_OM (klimaticiruse.com)
    Стига да имате желание да четете и вникнете в съдържанието им, разбира се!
    Успех!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 17-11-24 в 19:43.

7. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Без,да се обиждате,но защо не заложихте на някоя от изпитани марки климатици,да живеем във времена в който парите не са достатъчни за нормален живот,но все пак климатика е инвестиция която не се прави всеки ден.Купувате някаква измислена марка и после започват проблемите.И да се повторя без да ми се обиждате,следващият път се поинтересувайте малко за този вид машини.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Съществуват и читави машини от този ценови клас.
    Имам познати, които ползват даже такива втора употреба и сбирщайн. Вътрешното от една "марка"/ модел, а външното - от съвсем друга.
    Гледам етикетите, а не hardware. Може и да са на един производител, но никога не съм се интересувал конкретно.
    При това си вършат работата без да правят проблеми. Сега, колко са икономични е друг въпрос, разбира се.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Благодаря за отговора. Значи, може да отидеш в темата "Избор на климатизатор 2024" и на 27 страница можеш да погледнеш отговоря ми, където е описано помещението, бюджета, защо е такъв, както и схема на помещението и къде е сложен. Климатика е избран по предложение тук във форума, мисля, че е производство на TCL. До колкото знам външното тяло е като на Midea All Easy Pro Nordic, само вътрешното е по-различно. Като цяло съм доволен от климатичето, но тъй като не случих на фирма за монтажа, явно аз си набивам филми. Днес цял ден жилището беше отворено за проветрение и климатика беше изключен, в момента работи на 25 градуса, духа си топло, а в началото даже горещо и не се изключва, явно отпреди си е правел температурата и заради това.. Макар, че нямам термометър, то по усет бих го потвърдил. Колкото до "CL", имам ръководството, както хартиено, така и PDF, чел съм го няколко пъти, но никъде не е упоменато. Филтъра съм го изчистил, както и на всеки 1-2 месеца като се сетя, но CL седи и никъде не пише как да го ресетна.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Щом сте чели всичко и дистанционното е пред Вас, на негов бутон случайно да е написано CLEAN?
    16 CLEAN За активиране/дезактивиране на функция SELF-CLEAN (самопочистване)(в зависимост отмодела)
    Стига, разбира се Вашият модел да притежава Самопочистване (AC). - стр.36

Съмнява ме такава комбинация TCL + Midea, но не споря.
    cl tcl aircon - Google Search
    cl midea aircon - Google Search
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 17-11-24 в 20:19.

12. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ся он-оф ли ще излезе цялата работа…? То Александър май се досети първи, ама .

https://www.midea.bg/img/cms/uputvan...midea-gaia.pdf
    виж 10та страница дали ще ти свърши работа.
    Този пост е редактиран от ccankov73; 17-11-24 в 20:25.
    Genadi80 одобрява това.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Ся он-оф ли ще излезе цялата работа…? То Александър май се досети първи, ама ..
    Докторе, точно в десетката! Наздраве!
    Gena_bs, bobivg, ccankov73 и 2 други харесват това.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Софтуерна промяна в работата на климатика
    От HukuT0 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 27
    Последно: 13-08-16, 10:21
  2. универсално управление работата на климатика
    От lz1hka във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 05-02-12, 21:30
  3. Въпрос за работата на климатика
    От babati във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 30
    Последно: 05-01-12, 23:15
  4. Нормална температура
    От sladi4kia във форум Климатици Daikin
    Отговори: 34
    Последно: 15-02-11, 15:20
  5. Нормална ли е температурата на GPU ?
    От Niko-6 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 7
    Последно: 16-05-06, 20:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе