Здравейте отново,
след съвети от форума преди половин година закупих Alpin Nordic 35KTN (12ка) като цяло климатичето е добре, тихичко, с готини функции и т.н. Малко след монтажа в средата на лятото се оказа, че фреона изтича (имам друга тема, който желае може да я прочете). След 1-2 пълнения с фреон и последващото изтичане, то климатика беше демонтиран и уж пратен в София за проверка, където е бил надуван на голямо налягане с азот и е върнат с отговор "Проблем с климатика няма, търсете си проблема в монтажниците". Та, монтираха го, като запоиха тръбите директно и оттогава мисля, че няма проблем. То, лятото мина и отлежавахме на стайна температура с жената, но в дните, когато сме го ползвали, то си охлаждаше добре. Е, до ден днешен където вече навън вали, студено и мрачно е, ползваме го за отопление като го държим на 24 градуса постоянно. Като цяло духа топло, топличко е, нямам термометър, но мисля, че си поддържа 23-24 градуса (макар, че жената все мрънка, че й е студено). Та, въпроса, е че се дефроства много често. При външна температура 6-8 градуса, то н 20 минути спира за 7 минути и пак тръгва.