В България качествени монтаж, ремонт, преглед ... са само с връзки, а познат монтажник нямам.
Отворен съм за предложения, може и на лично.
За много години на всички! Отдавна чета форума, а сега дори се ргистрирах да задам няколко въпроса.
Трябва да поставя климатици на две места, две различни географски ширини
Първия се намира във Варна.
1. Жилищна сграда с южно изложение
2. Предимно за охлаждане (месец, два през лятото) спорадични пускания през зимата.
3. Спалня 11 квадратни метра, ново стройтелство, нова дограма.
4. Тъй като помещението е малко, климатика трябва да е много тих, и трябва да може лесно да се контролира струята на охлаждане. Двоумя се за Мидеа Брийз или Митсубиши Хеви? Ако ми предложите и от къде да го взема ще е супер.
Второто жилище е в Холандия. Температурите рядко падат под нулата и сградата има парно.
1. Жилищна сграда с подновена дограма
2. Предимно за отопление. Температурите през лятото много рядко се вдигат над 30 C.
3. Две спални, 50 куб. м. всяка.
4. Отново изискването е да са тихи климатиците. Второ изискване е външното тяло също да е много тихо. Максимума на допустими децибели за външното тяло по закон е 50! Възможни марки за поставяне само Дайкин или Митсубиши Хеви.
Благодаря предварително!
За София - https://powerclima.com/
Здравейте. Успешна година на всички. Имам нужда от съвет за избор на климатик
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. за отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa - 40кв.м.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ΠBЦ, двoeн cтъĸлoпaĸeт
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 6 кв.м
· изложение нa пoмeщeниeтo - запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - 4
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл с куня
· в aпapтaмeнт
4. B ĸoя част на България - Стара Загора
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe зимa - 22 градуса
6. Няма изoлaция
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo - телевизор, готварска печка, котлони, пералня, сушилня, микровълнова
8. Kaĸъв е бюджета - 3000 лева (с монтаж). Ако има предложение с малко по-висока цена, но за по-добър уред също ще приема.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтaщe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe: около -5, -7 градуса
10. Помещението е геобразно, като кухнята заема по-малката част.
Благодаря преварително за помощта!
Този пост е редактиран от ygeorgiev; 15-01-25 в 12:33.
Този пост е редактиран от Ivanskin; 15-01-25 в 12:46.