За малко над 4К лева се намира подов MHI 50, който е с външно ZSX, за разлика от малките дето са със ZS.
За първи етаж в къща ....
За малко над 4К лева се намира подов MHI 50, който е с външно ZSX, за разлика от малките дето са със ZS.
За първи етаж в къща ....
Здравейте, може ли да предложите климатик за помещение около 14-18 м2. Това е приблизителна площ. В момента няма как да я измеря точно...
Разположение - около Пловдив, източно изложение, първи етаж, отдолу има гаражи.
Няма изолация, нова дограма.
Помещението е дневна стая, ще има телевизор, готварска печка...
Климатика ще се използва през цялата година, както за отопление, така и за охлаждане.
Очакваните температури са около 24 през зимата, а през лятото около 26, или нагоре...
Най-напред си мислех за Gree Airy 12k, но след това прочетох мнения, че този климатик може да стане по-шумен понякога, а мен някакви странични шумове доста ме бъгват... След това прочетох мнения за Midea All Easy Pro, отново 12К BTU, ама мидеята ми е някакво "мех, мидея майна"... И за това най-накрая обмислям варианта с Hitachi airHome 400, 12K BTU. A и изкуствения интелект го препоръчва в сравнение с другите 2 климатика.
Не разбирам от климатици. Важно ми е климатика да е тих и да е надежден.
В този ценови клас има и дайкини, например FTXC35, но неговия SCOP е по-нисък... Не знам дали е по-добър вариант от гореизброените климатици... Местната фирма за климатици избягва да работи с дайкини, изобщо не ги препоръчват на клиентите си, и не знам защо. А аз като лаик имам само добри наблюдения за тези климатици.
Мисля да избягвам климатици като фуджицу, комшията смени едно фуджицу за доста кратко време... може би изкара около 2-3 години с него.
Благодаря за отделеното време.
Препоръчайте ми някой (ФЛ/ЮЛ) за монтаж на 18ка в Пловдив.
Важно условие е монтажът да е от правоспособно лице, за да важи гаранцията на Електролукса, закупен от Техмарт (2+3г).
Този пост е редактиран от Palev; 12-06-26 в 09:19.
желаещи винаги има ,при цена 150-250Е
Да бе , ще си губиш времето за жълти стотинки .
Помещението е правоъгълник с трегер по средата,който разделя дневна с кухненска част,малко антре и преградна стена около метър и половина.
Мисля да го сложа в единия край на по-късата стена и да духа по дължина и настрани.
Логиката ми е,че се касае за ново строителство,добра таванна и подова изолация и такава в плочата,хубава дограма като едната стена е покрита с двоен зид и изолация между тухлите,а другата е покрита с вградена кухня,частично сервизно помещение като 43 квадрата е чиста площ,която се стеснява с мебели,техника и други обзавеждане.,а има и външна изолация.
- - - - - - - - - -
ccankov73 - няма място за подова машина или е неподходящо за темпериране на цялото помещение,за това не ги обсъждам,пък има и радиатори.
gerhar - daikin го обмислям, по-високия клас обаче качва цената над бюджета.
Но пък като не се знае резервното отопление ще ли стане основно с тази геополитика
Мислех, че като е ново строителство си сложил подово. И при мен бяха резерва, но с оглед цената на газта станаха основно.
Парното го пускам като задържи много голям студ. Не защото няма да се справят машините, но си спестявам дискомфорта от духане и по-чести дефрости, които са неизбежни, без значение марка/модел. Подовите са до радиаторите - не е грозно.
Мебелите поемат много повече топлина от въздуха, празно помещение се топли/охлажда по-лесно.
tiket , модела на Даикин препоръчан от Александър има достатъчна мощност за основно отопление . Начина на работата му е същата като на високия клас , Александър си разбира от работата , бих му се доверил
Здравейте, може ли да предложите климатик за помещение около 14-18 м2. Това е приблизителна площ. В момента няма как да я измеря точно...
Разположение - около Пловдив, източно изложение, първи етаж, отдолу има гаражи.
Няма изолация, нова дограма.
Помещението е дневна стая, ще има телевизор, готварска печка...
Климатика ще се използва през цялата година, както за отопление, така и за охлаждане.
Очакваните температури са около 24 през зимата, а през лятото около 26, или нагоре...
Най-напред си мислех за Gree Airy 12k, но след това прочетох мнения, че този климатик може да стане по-шумен понякога, а мен някакви странични шумове доста ме бъгват... След това прочетох мнения за Midea All Easy Pro, отново 12К BTU, ама мидеята ми е някакво "мех, мидея майна"... И за това най-накрая обмислям варианта с Hitachi airHome 400, 12K BTU. Не разбирам от климатици. Важно ми е климатика да е тих и да е надежден.
В този ценови клас има и дайкини, например FTXC35, но неговия SCOP е по-нисък... Не знам дали е по-добър вариант от гореизброените климатици... Местната фирма за климатици избягва да работи с дайкини, изобщо не ги препоръчват на клиентите си, и не знам защо. А аз като лаик имам само добри наблюдения за тези климатици.
Мисля да избягвам климатици като фуджицу, комшията смени едно фуджицу за доста кратко време... може би изкара около 2-3 години с него.
Благодаря за отделеното време.
Alpin ASW-35ZTGI/ASW-35ZTGO Zero
Midea AGN-12N8D1-IH/X2AGN-12N8D6-OH Xtreme Heat Nordic
Miota RAW-PE35A/RXS-PE35A Performa
Treo CS-I12SF4/CO-I12SF4
Inventor LHUVI-12WFI/LHUVO-12 Leon
Този пост е редактиран от Aleksandars; 16-06-26 в 06:11.
Здравейте,
Търся съвет за климатизатор за малка детска стая:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: жилищно.
2. За охлаждане.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypa: 20 куб. м.;
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa: ΠBЦ;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: 3 кв. м.;
· изложение нa пoмeщeниeтo: югоизток;
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти: 4 етаж;
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo: дeтcĸa;
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент.
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Пловдив.
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 24 - 25.
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Да, има.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Не.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? Комфортът е с предимство.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. Помещението е правоъгълно, под: 2,70 м. х 3 м., височина 2,55.
Благодаря предварително.
Поздрави
Не си посочил бюджет, но ако си доволен от "комфорта " на Митсубишитата от подписа си, слагай пак Митсубиши. (MHI)
15 ZTL направо ще "заспи".......
https://condex.bg/product-details/srk-src-15-ztl-w/
Подходящо място измисли ли му, че в такава малка квадратура, поставен на "грешното" място ще береш ядове...
Над леглото или поне да духа в краката на детето има ли възможност за монтаж?
Благодаря за предложенията. Тези климатици имат доста добри характеристики.
Притеснява ме това, че марките не са толкова популярни, а аз като по-консервативен потребител, трудно се доверявам на новите марки. А и повечето комшии са изкарали някакви митсубишита или дайкини, а аз само ще развалям пейзажа с тези непопулярни марки :Д
Шегата настрана, този алпин е наистина впечатляващ с това, което предлага за цената си.
И миота-та изглежда доста добре. Нов климатик е, което е добре, но все още не се знае как ще се справя с дефростите през зимата. Но едва ли ще са проблем, все пак климатика има двуредов топлообменник...
От изброените климатици може би клоня най-много към миотата.
Благодаря за предложенията.
Ще продължавам да го мисля.
Благодаря и за отделеното време!