Страница 20 от 23 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 334
Like Tree78Одобрявам

Избор на климатизатор '2026 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на TyRsEn
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Question Отговор: Избор на климатизатор '2026 година

Здравейте!
    Какъв климатик бихте ми препоръчали за детска стая (като под детска да се разбира стая с две бебета)?

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa - жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - за цяло сезонно ползване - охлаждане и отопление;
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 23 кв. м.;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид) - пластмасова дограма с двоен стъклопакет, пред стаята има остъклена тераса пак с пластмасова дограма с двоен стъклопакет;
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
    · изложение нa пoмeщeниeтo - източно и леко южно;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - 11 етаж, предпоследен;
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н. - детска стая;
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - панелен апартамент, изолиран с 12 см каменна вата;
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Бургас;
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 21-24 градуса;
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - няма изолация на таван и стени;
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - телевизор;
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - около 1000 евро без монтаж;
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - изцяло с климатик;
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - помещението е правоъгълно, с голям гардероб и мебели и легло 160 см. (голяма част от помещението е заето с мебелите);

Моделите, които съм гледал са:
    1. Midea All Easy Pro Nordic MSEPBU-12HRFN8-IE (в кухнята имаме същия модел)
    2. Midea Breezeless E CB1-12HRFN8-I(B)
    3. Midea Oasis Plus Nordic MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW

Най-добрият вариант ли е хиперинверторът или Breezeless E е по-подходящ за детска стая? Препоръчайте и други марки и модели.

Поздрави!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Избор на климатизатор '2026 година

Цитат Първоначално публикувано от TyRsEn Виж публикацията
    Здравейте!
    Какъв климатик бихте ми препоръчали за детска стая (като под детска да се разбира стая с две бебета)?

Поздрави!
    Според мен Брийзлеса е най-подходящата от трите машини, които визирате и може би най-добрата с оглед на бюджета който сте определили.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Първо пишете че има вата, а после че нямало изолация

5. Junior Member Аватара на TyRsEn
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

В момента Midea Oasis Plus Nordic MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW е на промоция на цена 1000 евро, реално се вписва в бюджета - ако го съпоставим с Midea Breezeless E CB1-12HRFN8-I(B) - кой от двата е по-подходящ за детска стая?

Изолация има на външните стени на терасата и на целия блок, но стаята е вътрешна, реално няма нито една външна стена. На тавана също няма изолация.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Значи сякаш няма много загуби, особено ако някой топли и отгоре. На мен нито един от двата не ми звучи особено подходящ. Първият е малко големичък за помещение с ниски загуби, а вторият може да е слабичък и е по-скоро само за охлаждане.

7. Junior Member Аватара на TyRsEn
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Няма големи загуби, но зимата мислим да оставяме вратата към коридора (4-5 кв. м.) отворена.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2024

All Easy Pro е нещо между двата и всъщност какви са впечатленията от него, щом вече го имате

10. Junior Member Аватара на TyRsEn
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Впечатленията ми са добри - топли добре, но има чести дефрости (предполагам заради влажния въздух в Бургас) при много студено време. Лесен е за почистване на филтри и турбина. Приложението на Мидея за телефон е добре направено и функционално. Заради това гледам пак модели от марката. Другото, което ми харесва е Mitsubishi Heavy, но там моделите са доста над бюджета ми.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Има чести дефрости щото китаеца е грабил от кошницата с датчици +- 10-20% стойности .. лечимо е

12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

Re: Избор на климатизатор '2026 година

Аз не бих избрал нито All Easy, нито Oasis Plus, тъй като минималната честота на компресора при тях не може да се променя от сервизното меню.

Те ще се включват и изключват, тъй като минималната им мощност при отопление е 300 W, и постоянно ще редуват издухването на студен и топъл въздух. Според мен това не е подходящо за деца.

При новия Oasis Plus+ с външно тяло от 35,2 кг това може да се промени, но не мисля, че все още се предлага в България.

При Solstice определено би трябвало да работи, както и при новия Breezeless E с новия външен блок, тъй като той е същият като този на Solstice. Не съм виждал някой да пробва промяната на честотата при Breezeless E.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2024

За по-редки дефрости казват че Starlight били добре или модифициране на Мидеите.
    Хубаво, казвате допълнителни настройки за по-ниски честоти, но като погледна в Евровент, там All Easy Pro и Oasis Plus са ги измерили с ниски минимуми. Как да си обясним това?
    Ако ще избирате между тези двата, то по-добре да са 9ки.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

Re: Избор на климатизатор '2026 година

Данните на Eurovent не посочват дали става дума за непрекъсната работа или не. Като цяло тестовите данни или техническите спецификации са безполезни при определянето на минималната консумирана мощност. Винаги е добре да разполагате с реални измервания, направени с ватметри, от някой, който вече притежава избрания от вас климатик.

Аз също имам два климатика Oasis Plus у дома, към които са свързани ватметри, така че имам достатъчно опит с техните високи минимални стойности.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Дори фабричните данни на Oasis Plus ги обявяват с ниски минимуми. Вие кой точно Oasis Plus ползвате?
    Отделно мимимумите могат да варират и според конкретното помещение и други неща.

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

Re: Отговор: Избор на климатизатор '2026 година

MSOPBU-12HRFN8 / MOX330-12HFN8

Техническите спецификации не отговарят на действителността. Те не са надеждни и никога не трябва да се приемат за чиста монета.

При уредите на Midea вътрешната температура не влияе на минималния приемен ток. Има леко отклонение от 20 W, ако външната температура е „висока“ – над 15 °C, тогава може би може да достигне 280–290 W, но това е всичко. Това е софтуерно ограничение от страна на производителя, или по-скоро фабричния софтуер. Всички по-нови климатици на Midea са така по подразбиране.
    Този пост е редактиран от Magiaconatus; 29-05-26 в 09:59.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Знам ли, разликата е едва ли не тройна между измерените резултати и тези при вас. По принцип съм съгласен че лабораторните условия не са тези вкъщи, но това е огромна разлика и интересно на какво се дължи точно. Аз имам два климатика от друга марка, като единия е с минимум на отопление 280-300 вата, а другия е наполовина и резултатите от Евровент съвпадат горе долу и за двата климатика като минимална консумация на отопление.
    Също не вярвам от Евровент да се занимават с настройки за минимална честота на компресора, нито пък голяма част от потребителите да го правят.
    И не ми се вижда много разумно някой да топли над 25м2 с външно тяло 23кг, особено ако има и условия за чести дефрости. Дори и добре изолирано помещение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 23 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2024 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1495
    Последно: 01-01-25, 16:34
  2. Избор на климатизатор '2023 година
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 16:04
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 10:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 19:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 11:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе