минимумите не могат да варират спрямо помещение и т.н. ,те са някви херци на компресора .. ако са 20 херца минимума ще е около 300 вата а те са толкова на по мощните модели на Мидея ,еуровент нищо не са мерили
минимумите не могат да варират спрямо помещение и т.н. ,те са някви херци на компресора .. ако са 20 херца минимума ще е около 300 вата а те са толкова на по мощните модели на Мидея ,еуровент нищо не са мерили
Аз нали сам видях и писах, че минимумът на моя AY нарасна макар и не много след изолиране на сградата, което показва че понякога заради характеристиките на помещението не може да се достигне най-ниския възможен минимум преди изключване. Питащият нали има All Easy и има възможност да го засече до колко слиза на отопление, ако пожелае, макар че вече стана топло.
Трудна работа е да го пускам на отопление в настоящия момент![]()
Здравейте! Нов или японски втора употреба.
Модели: втора употреба Toshiba RAS 221UDX
нови
Mitsubishi msz-ap25vgk
Daikin S225ATES
Приемам други предложения.
Трябва ли да се притеснявам за рециклиран климатик, който е 15 годишен продаван от наложена фирма на пазара дали ще работи правилно и ще издържи поне няколко години още работа?
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;спалня
2. За охлаждане, за отопление или и за двете:
oxлaждaнe и отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 12м² 32м³
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa: ΠBЦ двоен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 5м²
· изложение нa пoмeщeниeтo; юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, среден
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- cпaлня aпapтaмeнт
4. B ĸoя част на България Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Лято 22° Зима 26°
6. Имa ли изoлaция нa cтeни
Средна стая, само една външна стена изолирана с 5см стереопор.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Един телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? Около 1000€ 1200€ с монтажа
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -10° до +35
Този пост е редактиран от dobata7412; 02-06-26 в 14:27.
Бих препоръчал нови машини на 220 Вт. . За помещение35 куб., Midea CB1-09HRFN8-I . Daikin FTXF20 , Daikin FTXC20 ще работят много добре , AP-25 също е вариант но идва много мощен .
Този пост е редактиран от gerhar; 02-06-26 в 23:07.
Здравейте,
Търся съвет за климатик. Ще се радвам на мнения от специалисти, като предварително се извинявам ако не съм ползвал търсачката.
Спалня, подходяща за 9-ка. Пловдив, изолации на апартамента. Жега. Климатика се ползва само юли и август, само през нощта, само за за охлаждане.
Изисквания: ценови диапазон около 1200 евро, и най-важното ТИХ. Ползва се през нощта.
Благодаря!
Midea CB1-09HRFN8-I (B)/CB1-09HFNX-O (B) Breezeless E
Daikin FTXP20N9/RXP20N9 Comfora
Mitsubishi Heavy Industries SRK15ZTL-W/SRC15ZTL-W Smart Plus
Toshiba RAS-B10S4KVG-E/RAS-10E2AVG-E Yukai+
Здравейте!
Трябва да избера климатик за дневна - 1 етаж и три за спални - 2 етаж на къща.
Отоплението е предвидено на газ,но ми трябва и резервен вариант, поради неясната икономическа обстановка.
Принципно ще се ползват за охлаждане и отопление в преходни сезони.
Търси се ниска консумация и да са тихи,особено в спалните,където да не пукат,шумят рейки,няма проблеми с турбини и т.н. и да поддържат топло.
Особености:
- 12 см външна изолация,
- фибран 6 см. под първи етаж
- PVC дограма 82 мм., 44 мм. троен стъклопакет, всесезонно стъкло
- тавани гипсокартон с 10 см вата,тухла 25 см.
- спални с две вътрешни стени,
- дневна с една,втората стена ще е покрита с вградена кухня и изолация отвън.
1. Дневна/кухня - 43 кв.м. на голи стени,допълнително вградена кухня с уреди фурна и т.н.,мека мебел,хладилник,които ще намалят обема,
Юг-изток,16 кв.м. дограма,110 куб.м.
2. Спални с две вътрешни стени:
- 17 кв.м х 2.60 височина, 44 куб.м, дограма 9,5 кв.м - юг-изток
- 16 кв.м. х 2,60 височина,дограма 9.5 кв.м.,41 куб.м. юг-изток
- 16 кв.м. х 2,60 височина,41 куб.м.,дограма 6 кв.м.,изток засенчен.
Населено место - Ловеч.
Зима - 23-25 градуса
Лято - 20-24
Бюджет:
- Дневна / кухня (едно помещение) - 3500-4000 лв. с монтаж.
- Спални - до 2500 лв. за всяко с монтаж.
Ако трябва леко ще надвишава.
За спални гледам :
Mitsubishi Heavy SRK20ZS-WF/SRC20ZS-W PREMIUM WIFI, 7000 BTU може би
Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM WHITE, 9000 BTU за 17 кв. м. спалня,но да не влезе в on/off режим като преоразмерен ?
Има нова серия Pro -дали си струва у каква е разликата?
Предлагат ми Daikin FTXP25N/RXP25N COMFORA WiFi, 9000 BTU за същите помещения,но той не е ли по-нисък клас,а цената е малко завишена или има опавдания.
-Toshiba RAS-B10G3KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E1 EDGE WHITE WiFi, 10000 BTU , но мисля, че ще е преоразмерен за спалните,
-Mitsubishi Electric MSZ-AY25VGK/MUZ-AY25VG WiFi, 9000 BTU или
Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGKW/MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN WiFi, 9000 BTU
- Daikin perfera малко изскача от бюджета и не знам дали си заслужава,макар че засега не смятам климатиците за основно отопление, но с газта не се знае.
За дневна гледам:
- Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-W/SRC35ZSX-W DIAMOND WHITE, 12000 BTU,мисля че като се извади обзавеждането от кубатурата на дневната/кухнята и отчете изолацията,ще се справи,а и въздушната струя няма да е дискомфорта,което ме накара да се ориентирам към един,а не два климатика.
-Toshiba RAS-B18G3KVSG-E/RAS-18J2AVSG-E1 EDGE WHITE WiFi, 18000 BTU.
Иска ми се да избягам от 18 Btu заради дискомфорта, си дневната има добра топлоизолация.
Вече се обърках от отзиви за отделните модели и оплаквания от проблеми или невъзможност да поддържат температура.
Стойките имат ли значение в зависимост от модела на климатика,т.к. ще се монтира тръбния път,а на по-късен етап вътрешните и външни тела и мога ли да вкарам конденза и тръбите във външната изолация?!
Благодаря
Daikin Perfera FTXM42A + 3 бр. FTXM20A
МЕ AY50VGKP или AY42VGKP + 3 бр. AY25VGKP
Може ли да обосновете какво предимство дават единичните топлообменници и еднороторните компресори и какво обуславя по-високата цена на Perfera.Новите heavy pro не са ли с по-нисък минимум макар,че ги препоръчват по-скоро за по-слабо изолирани ики по-големи помещения?
Този пост е редактиран от tiket; 10-06-26 в 22:27.
tiket, аз бих разгледал следните варианти:
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZT-WF/SRC50ZT-W Premium PRO + 3 бр. Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZT-WF/SRC20ZT-W Premium PRO
Daikin FTXF50F/RXF50F Sensira BluEvolution + 3 бр. Daikin FTXD25A/RXD25A Comfora Plus
Благодаря за отзивчивостта и последно уточнение - 12 Diamond (SRK35ZSX-WF) по-малък въздушен поток ли ще има,ако успее да се справи с дневната при тази изолация и дограма или SRK50ZT-WF/SRC50ZT-W Premium PRO е модела?
Притеснява ме евентуален дискомфорт от силна струя,понеже не знам как работи в действителност тази марка климатик - опита ми е с конвенционална 18 LG в сравнително неголямо (друго) помещение.
Благодаря!
С уговорката, ако 12 Diamond (SRK35ZSX-WF) се справи с помещението, работата е почти на "кантар"
12 Diamond (SRK35ZSX-WF)
шум:
Sound pressure level, dB(A:
Cooling Hi: 43 Me: 35 Lo: 26 ULo: 19
Heating Hi: 41 Me: 35 Lo: 28 ULo: 19
и съответен въздушен поток:
Air flow, m3/min
Cooling, Hi: 13.1 Me: 10.8 Lo: 7.3 ULo: 5.0
Heating Hi: 13.9 Me: 11.8 Lo: 8.6 ULo: 5.4
SRK50ZT-WF/SRC50ZT-W Premium
шум:
Sound pressure level, dB(A:
Cooling Hi: 46 Me: 36 Lo: 29 ULo: 22
Heating Hi: 46 Me: 37 Lo: 31 ULo: 24
и съответен въздушен поток:
Air flow, m3/min
Cooling Hi: 12.1 Me: 9.9 Lo: 7.4 ULo: 5.9
Heating Hi: 13.9 Me: 11.2 Lo: 9.1 ULo: 7.4
Имай в предвид, че за 43м2/110 м3, първи етаж от къща, който и климатик да избереш трудно ще "избегнеш" силната струя.Вероятно, в зависимост от настройките и външната температура,ще работи на 3-4 степен.
Като за начало му избери място така, че на пътя на струята да няма маси, столове, дивани....като същевременно мястото трябва да позволява на климатика адекватно да "обръща" въздуха в помещението, тоест да не е заврян в някой ъгъл и да върти въздуха около себе си, а в другия край на стаята температурата да е доста различна от зададената......
Този пост е редактиран от Palev; 11-06-26 в 11:01.
tiket , аз бих послушал Александър , ZSX е хубава машина но има прекалено дълга струя която в някои случаи не е много добре . Като дългогодишен ползвател и на двете марки препоръчани от Александър бих заложил на Даикина за дома , за офис Митсубиши .