SRC20ZT-W Premium PRO е заместника и е по-добрата опция. Инае 20 zs-w се е доказала машина и също ще Ви свърши работа.
Здравейте,
С помощта на форума, взех различни климатици през годинити за София и Пловдив. Последно взех M heavy SRK/SRC, ZS- W PREMIUM в София (вече на 6г.) и съответно в Пловдив и село до Пловдив. Знам болежките на климатика. 9ката в София ми разказа играта - вибрации на външното тяло, която майстора оправи някак си като отстрани някаква изолация и втулката на вътрешното също я смени. Но климатикът си топли и след това съм нямал проблеми. После взехме при сестра ми в Пловдив и майка в село до Пловдив и сме нямали тези проблеми с 2 12ки и една 9ка. Втулката се обажда от време на време но е доста тиха за сега.
Ще помоля за помощ за Самоков. В стаята ще спи възрастен човек, който шумът не му пречи, но трябва да топли.
Това мицубиши не го изключвам като вариант, но ще разчитам на вашите мнения.
Също ако може да препоръчате фирма, която да дойде от София или такава в Самоков.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
за отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo 24кв.м. 62м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa ПВЦ, тpoeн cтъĸлoпaĸeт;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 5кв.м общо
· изложение нa пoмeщeниeтo; запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти 2ри от 4 етаж на кооперация
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл 13кв., в който ще спи възрастен човек + преходна кухня 11кв. с врата по средата между двете помещения
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? кооперация от 4 етажа, на всеки етаж е по 1 апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Самоков
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? зима 24гр, лято 26
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? без изолация
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? хладилник, печка, телеввизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1200-1300 евро с включен монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -20; +30
Прочетох и какво препоръчвате, но ще помоля за помощ. Благодаря Ви.![]()
Имам 9-ка и 12-ка и потвърждавам, че 7-ца ще е напълно достатъчна за 13-те квадрата, относно преходната стая, колко ще се стопли, предполагам ще има 1-2 градуса разлика. Турбината е различна на premium pro, така че е доста вероятно да нямате проблема с втулката, който сте имали при zs-w, но не е гаранция...
Извинявам се, но лошо съм го написал.
ще се отопляват и двете стаи, т.е. 24кв., вратата ще е постоянно отворена.
ясно .. в такъв случай няма значение какво ще сложите ,няма да сте доволен
А кои стени са външни и без изолация ,и тухлени ли са.За общо 24 кв и 24 гр,бих погледнал Gree Amber 12,може и да е малко по шумен,но топли яко и винаги духа горещо.Освен това има и тих режим,където е приемливо тих.
Ами аз бих си сложил за около 900 евро,Gree Amber 12,през деня се слага на по силен вентилатор и ще топли и двете стаи.Вечерта,на тих режим е достатъчно тих.Висок минимум ,около 500 в,винаги ще духа топло и голям капацитет при отопление.Другия вариянт е 2 бр.бюджетни 9 ки или 12 ки,за горе долу същата сума ,и вероятно ще има по добър комфорт.
Gree amber 12 - трябва да си мазохист да го забиеш в подобна квадатура и условия. Даже и 9-ката няма да работи както трябва.
При всяко положение ще е компромис.Ако се сложи по слаб и с по малък дебит,няма да може да стопли втората стая.Аз лично бих се огледал в 2 бр. Starlight act 12 wifi,по един във всяка стая,така ще има по добър комфорт,на Mute са прилично Тихи.Минимума им от 300 в,и ще духат топличко и двата със монтажа ще са около 700 евро.Какъвто и супер скъп да се сложи във хола,при отворена врата комфорта ще е по зле във двете стаи.
Благодаря на всички за предложенията.
Знам, че няма да е комфортно в кухнята, но в София съм с преход, в къща до Пловдив също и не е проблем за нас.
Мисля, че от прочетеното бих се спрял на следните.
Xtream Heat Nordic би ли се справил или да скачам на по скъпите и кой. Как бихте ги подредили?
Mitsubishi Heavy Industries Premium SRK35ZS / SRC35ZS-W
Midea Xtreme Heat Nordic AGN-12N8D1-IH или All easy pro nordic
Midea Oasis Plus Nordic MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW
Mitsubishi Electric MSZ-AY35VGK / MUZ-AY35VG