Тази "дрисня" която е представена на клипа е реално Gree.
Тази "дрисня" която е представена на клипа е реално Gree.
Тези Финлукс, не са ли Аукс
И аз в разни вериги не влизам изобщо, обаче май все още има българи които искат да влязат в местен магазин и да пипнат, а като пипнат какво ще разберат е друг въпрос.
Да е сигурен за какво си дава парите
Трябва да мине още време явно...
Aux са, ама тва разни "марки" които си ги поръчват на принципа "Мое ли да ми го направите по-евтино". Китаеца винаги може да го направи по-евтино, ще спести нещо, друго ще замени с евтина алтернатива....
Така е , един господ знае какво са сглобили, макар да не съм вярващ
Ама се уча и аз, хихи
Ivanskin е от малкото различно мислещи тук от скромните ми наблюдения и се старае да е обективен, има малка надежда![]()
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: - МАГАЗИН
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - И ЗА ДВЕТЕ
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 45м2, 140м3, височина помещение 315см но ще се прави окачен таван и ще падне до макс. 285см
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - алуминиев двоен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - 9.5м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; - ИЗТОК
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - ПРИЗЕМЕН/ ПАРТЕР
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- търговски обект
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - нова монолитна сграда
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? ПЛОВДИВ
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято 25 / зима 22-24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Външна стена 10см EPS, ще има окачен таван и смятам да се слага мин. вата 10-15см
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - НЕ
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? Търся добро съотношение надежност и цена
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? зима -15, лято +40
Mitsubishi Heavy Industries SRK71ZR-W/SRC71ZR-W Diamond
Midea CB1-24HRFN8-I(B)/CB1-24HFNX-O(B) Breezeless E или Midea MFYA400-24HRFN8-QRD0W/MOX430UL-24HFN8-QRD0W
Fuji Electric RSG24KMTЕ/ROG24KMTA Standard Range
Gree GWH24AVEXF-K6DNA1A Airy или Gree GWH24YE-S6DBA1A Amber Nordic
+1 за ZR-W Diamond, помещението е изключително подходящо за тази машина.
Благодаря и на тримата за препоръките! Като, че ли ще се спра на SRK71ZR-W или 24 LFC ако ще е високостенно вътр. тяло.
Моля за още една препоръка ако климатика е с касетъчно вътрешно тяло.
Toshiba RAV-HM1101UTP-E/RAV-GM1101ATP-E
Fuji Electric RCG24KVLA
Midea 360° Super Slim MCD1-24HRFNX-QRD0W
Е това се казва светкавичен отговор!
Моля за мнение дали и този модели са подходящи също Hitachi RCI-3.0UFE1NH/RAS-3.0UFESNH1
Daikin SkyAir Alpha FCAG71B-ARXM71N9
LG CT24F.NB0/UUC1.U40