Страница 13 от 17 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 243
Like Tree64Одобрявам

Избор на климатизатор '2026 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Избор на климатизатор '2026 година

нагревателя работи само при дефрост ,за какво да го изключваш .. и Брийзлеса има такъв

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2024

За този в тавата предполагам че така работи и не харчи почти нищо, но в определени условия пак е излишно и не знам какво се научиха всички да слагат нагреватели в тела под 30кг и да ги обявяват за екстремен студ. Аз ако има нужда ще си сложа сам и ще го пускам само няколко пъти за цялата зима и то пак излишно, но за някакво спокойствие.
    Това трябва да е All Easy Nordic

4. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Ето инфо за нагревателя на Мидея-колко и кога работи:

https://www.midea.bg/bg/klimatici-mi...imatici-midea/

Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Ами значи не е толкова "green" работата. Бих го оставил ако от Мидея инсталират соларен панел върху капака плюс батерия вътре, то пък зимата няма да събира много енергия

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това съм го чел но не невярно ,не работи така

7. Member
    Тук е от
    Dec 2024

И не си играят с мощността, преди години съм купувал отделно някакъв саморегулиращ се кабел с 2м дължина и 20w мисля че беше, но така и не го сложих. От нагревателен кабел има нужда само 1-2 пъти за цяла зима и то при висока влажност и ако се задържат минусови температури за няколко дни, а опасно може да стане след още повече дни, което не се случва вече. Но пак смятам да сложа за всеки случай и да го пускам много рядко с някакво смарт реле, в случай че не се вдигнат температурите с дни

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

с 20 вата нищо не можеш да стопиш ако се обледи .. 120 е минимума даже при някои марки е 150-160 вата

10. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    Ето инфо за нагревателя на Мидея-колко и кога работи:

https://www.midea.bg/bg/klimatici-mi...imatici-midea/

Не е вярно че при отрицателни температури нагревателя на външното тяло на Мидея се включва и работи 5 минути с 120 вата мощност на всеки 25 минути работа на климатика при външна температура под 3 градуса. Имам от години Midea 09 BreezeleSS от първия модел който си работи с един и същ минимум 270 вата при положителни и при отрицателни температури и който не си покачва минимума със 120 вата на всеки 25 минути при отрицателни температури.Многократно съм правил графики от които се вижда че Мидеята работи с часове с еднин и същ минимум и съм качил тези графики в темата за модела Midea Breezeless . Имам и Midea 12 BreezeleSS от втория модел който също при отрицателни температури не си вдига минимума и работи с часове с един и същ минимум. Мидеите ми само по време на дефрост при отрицателни температури след първоначалното развъртането на компресора после за около две минути поддържат постоянна мощност 160 вата която предполагам е от включването на нагревателя на външното тяло, което можете да го видите в клипа който качвам и който е правен при външна температура минус 3 градуса.

https://youtu.be/mGogZHZmvQs?is=g0QAwDB7vESDbC-e

11. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    с 20 вата нищо не можеш да стопиш ако се обледи .. 120 е минимума даже при някои марки е 150-160 вата
    ME ползват 60W

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Ако обичате, преместете тези данни в темата за Мидеа, тази е с друга цел, както добре знаете.
    CubanLinx одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2024

За МЕ и аз имам някакъв спомен за 60w. Е, зависи колко скоростно искам да се разтопи и ако оставя включен за по-дълго такъв на 20-30w пак ще разтопи нещо. Не е нужно да е всичко в тавата, а само до топлообменника и около отвора за оттичане. Може да се свърже директно към захранването на външното тяло и да се управлява безжично с реле, за да не се налага да влиза кабел в помещението. Всъщност преди много години съм слагал на ge35 от тези евтините силиконови кабели, които се продават на метър и трябва да им уплътниш добре краищата, за да си сигурен че няма да влезе вода. Мисля че бях сложил 30w и вършеше работа, когато се натрупа повече лед вътре и започне да ме притеснява, но след време го махнах

- - - - - - - - - -

Аз се опитах да помогна на питащия за разликите между двете Мидеи и пак заформихме разговор, но докато се включват някакви хора не е толкова страшно
    Хайде стига толкова, който научил нещо, научил

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    За мен, Breezeless E работи в пъти по добре от All Easy, от гледна точка на комфорт...
    поръчах Брийзлес Е 12-ка, в понеделник го монтират и ще споделя впечатления в темата за Мидея

16. Member
    Тук е от
    Mar 2011

А нормалния Breeseless, не се ли предлага вече,и не е ли по добър вариант от е модела

17. Member
    Тук е от
    Oct 2011

нямам представа, препоръчаха ми този и от фирмата-доставчик

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Здравейте.
    След като преди 13 години се сдобих с настоящия ми климатик чрез форума, дойде моментът за по-сериозна питанка. Слагам картона и сега е моментът за решение какви тръби и къде.
    Къща, един етаж, общо 100 квадрата, близо до София, посока Калотина, 650 метра надморска височина, ветровете често са… палави и от където си искат
    Под замазката 10 сантиметра фибран. Стените 20 сантиметра изолация, с малко термомостове, които я намалят на места. Тавани общо 30 сантиметра.
    Дограмата е 82 мм ПВЦ, четири сезона, бяло, К. В спалня 1 и 2 по 3 квадрата, в спалня 3 4 квадрата. Във всекидневната общо 13.5.
    Спални 1 и 2 гледат на югозапад, спалня 3 на югоизток.
    Със зелено съм отбелязъл къде ще има глидери, високи, 190-200 сантиметра. Те ще са само за помощ и при спиране на тока. Със синьо съм отбелязал местата за вътрешните тела, които на мен ми се въртят в главата, като за спалня 3 нямам идея, а във всекидневната тръбите вече са сложени, там ще е старият ми Дайсейкай RAS-13SKVP2-E, който в момента работи прекрасно и ще се премести там.
    Със сини Х съммотбелязъл предполагаеми места на външните тела.
    Бюрото в спалня 3 ще се използва целодневно за работа.
    Питанката е къде и какво да сложа и всички климатици ли могат да бъдат захранени през външното тяло?
    Ще са основно отопление, с охлаждането сме по-умерени, не прекаляваме.
    Не мога високия клас, парите свършиха отдавна, но не и най-ниския. Все пак да работят адекватно и икономично. Все пак съм разглезен от Тошибата
    Няма проблем пакетите да минат по тавана, дренажите да се изведат отделно. И сега външното тяло на Дайсейкая е планирано идея по-високо от вътрешното, на плоска част на покрива и дренажа отива директно в техническото.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от bigchicken; 18-03-26 в 20:08.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 17 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2024 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1495
    Последно: 01-01-25, 16:34
  2. Избор на климатизатор '2023 година
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 16:04
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 10:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 19:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 11:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе