Първоначално публикувано от
jsivkov Какво стана с моя климатик
Дойде монтажника, който е и сервиз и ми сложи тампони /даже на няколко места/, разглоби ми климатика до компресор но освен леко да намалеят вибрациите и бученето нищо не стана. Казаха ми, че може да се получава резонанс между стената и климатика, понеже не са махнати металната част на терасата а направо до тях е сложен ИТОНГА и отгоре е поставена изолация, като се получава съвсем малко пространство с въздух /стар винкел който е доста крив/ или втори вариант компресора на климатика създава тези вибрации. Провериха с оригинален компресор е, каза че не е бутален а роторен /каквото и да значи това/ и като температури е идеален ще изкара много време, мериха налагания оказаха се малко над нормата, но ги оправиха и пак нищо.
Въпроса ми е дали ако се смени компресора може да оправи, понеже от фирмата някакви такива неща ми разправят въпреки желанието ми да се смени с друг или ако бучи и вибрира така в определени обороти е комплексно и смяната само на компресор няма да се отрази кой знае колко?
И дали може да се получава резонанс от така описаната стена.
П.С. Бученето се усеща най-добре в по-малките помещения, коридора до стаята с климатика и в асансьора.