е той на снимка 1 надали е монтиран така ,по скоро е сгънала стойката и е пред падане .. виж снимка 2 е отмъщението на монтажника , само че терасата трябва да е остъклена за да не мръзнат зимата
е той на снимка 1 надали е монтиран така ,по скоро е сгънала стойката и е пред падане .. виж снимка 2 е отмъщението на монтажника , само че терасата трябва да е остъклена за да не мръзнат зимата
Изказването ми беше в кръга на шегата, но ще ми е интересно утре да видя тези "чудни " изпълнения. Не знам как е в другите градове, но в Пловдив монтажът плътно до тавана на терасата е хит. Другият хит е монтаж на външни тела едно върху друго /без тави/ на разстояние 3,8 см. едно над друго.
Мдааа, ето значи каква била причината. Наистина не е смешно, особено за собственика.
Собственикът не се появява вече пети месец, а долу играят деца. Завидно е и безхаберието на съседите. Без коментар...
Да се похваля с избора си 20141115_123533[1].jpg20141115_132918.jpg20141115_123446.jpg20141115_124047.jpg20141115_124005.jpg20141115_123951.jpg20141115_123937.jpg20141115_123931.jpg20141115_123552.jpg20141115_124124.jpg
Независимо от кой кво ще каже, аз мисля, че се получи отлично. Помещението е тип офис при сурови условия на 500 м от р.Дунав и извън населено място! Опитах се да подредя снимките, но не ми се получи. Максимално се вдигна до 1820-1830 W, а слезе до 194 W, което пък E12PKE не го правеше!?! Това е втората машина от "фамилия" Малайзийски Панасоник, който показва, че късия тръбен път не е проблем. Чува се едно "нахлуване" на фреона вътре при форсиране, но при нормална употреба няма никакви шумове, освен турбината. Ще го видим скоро и като размразява . И ... ДА и на 2-та Панасоника така стои зяпнало леко отпред, но без да се натрапва. И така като гледам процепа - сякаш конструктивно е направено да зяпа, а не да може да се прилепя плътно. Отвътре на капака има едни водачи, които се "водят" по една лента в средата над филтрите, да не мърда капака наляво-надясно . Белия РКЕ след 1 година натоварване вече изглежда леко... одъртял, и се радвам, че имаше и наличен XE... .
П.С. Договорка за кабелен канал и евентуална тава отвън, ще е мой ангажимент, според уговорката с монтажния екип! Който беше монтирал и миналата година PKE и топли безупречно!
Този пост е редактиран от V_Simeonov; 16-11-14 в 13:05.
Днес бях удивен, как може да се монтира външно тяло!
rsz_20141117_080836.jpg
И това е фирма,Климатици и Климатична Техника | - Булклима - Bulclima която би искала да държи на името си?!!!
Вижте как с видия може да се фиксира тялото.
rsz_20141117_0809381.jpg
Коментарите са от вас.
С такива самонарезни винтове монтират дори в Япония. Странно е че посочената фирма не продава тази марка. Гледам стойките са стари дори анкера е ръждив.
е той няма де да иде климатика най много да падне което не е фатално за марковите машини
Аз като гледам е имало стара машина, на мястото на която е монтирана тази. На лявата стойка се вижда как е изрязана петата на старото външно тяло. А и като гледам стойките са разпробивани за монтажа на старото. Сега при монтажа на новото не е имало процеп/дупки/ за петите му и явно ги е мързяло да разпробият отвори за новото... така им е било по-лесно.... вместо да сложат нови стойки... ама нали те са страшно скъпи...
Това чудо "работи"денонощно и зиме и лете. Лятото се опита да излети, това посред нощ. На следващия ден едни момчета с голяма стълба му баеха... Сега звука не е по добър. Чудя се как го търпят живеещите наоколо. Аз чакам да му замръзне перката, ама се държи гадината. Снимките са при плюс седем градуса. Всъщност перката може и да е замръзнала, ама ако този звук е от компресора... Е няма начин!
Това замръзване си личи че не е от теч на другите климатици над него.