Ето нещо различно като визия на външно тяло
2014-04-18 11.52.22.jpg
Ето как е извършен монтажа на по големият климатик
Не е за чудо и приказ....както и да е вижда се и доработката ми.
Проблемът е че ще се слага изолация, а на първата снимка се вижда че е залепен за трегера на прозореца. Ще кажете ми що не го издърпаха (виж снимка 2). Стойката е на края на стеничката. Мислех за таванни стойки, ама тавана е "равен" като Стара Планина. Мислех да се завърти тялото над прозореца, но тялото е голямо и ще скрие доста от гледката. За преместване на пода ще се смали терасата. Според мен най удачният вариянт ще е с една таванна стойка и една стенна. Вие как виждате нещата? Да допълня че изолацията е 5 см.
Монтажа е... Недай се боже да се наложи отваряне на капак и какво се случва? Най-добре ще е да се постави тялото на таванни стойки, така че за в бъдеще да бъде улесненено негото обслужване.
Да ще се свали климатика и ще си довърша терасата. Въпросът ми е как да захвана таванните стойки след като тавана е с наклон отвън на вътре. Направо се чудя дали да викам фирмата която ми го монтира предвид че даже не вакуумираха системата, тръбният път е 1 метър и не на последно място бяха уведомени за текущият ремонт.
да не се ядосваш,повикай някой от форума,който е близо до теб и го направи кат хората.щом веднъж са се осрали,срането ще продължи.
Ми пред дилема съм дали да ги викна и да ми важи гаранцията или да извикам някой дето си знае работата. Като краен вариянт съм намерил на заем манометри, вакуум помпа и конусна дъска и го натискам сам.
П.п Такъв монтаж се получава като не се месиш в работата на майсторите.
П.п.2 Сега да не си помислите че съм от типа хора : Строши си сам или скрънза за един монтаж. Просто ми омръзна от "майстори".
Таванните стоики са много грозни,направи го със дълги шпилки от тавана хем ще си го нивелираш добре.
Абе с тия шпилки ще ходи из цялата тераса. Много нестабилно ми изглежда. Може и да съм в заблуда ама така мисля.
Много климатици се монтират на шпилки и не само 9-ки и 12-ки ами и термопомпи и 300кг тела на системи за централна климатизация. Няма проблеми. Нямаше да правят обикновените анкери до 700кг, ако нямаше какво да се закачи на тях.
При шпилките е задължително тампони.На моята кооперация на партера 3 години имаше една Осака на шпилки забити в бетонна плоча без тампони- съседът над климатика не можеше да спи от вибрации три зими..
Бучни ги в бетонната плоча на сграда, пък чакай да видиш дали бучи.12-20 лева за тампони не е много.По-добре да се презастраховаш, отколкото зимата да започне да бучи и вибрира външното тяло.В Норвегия дори на супердайсекаите им слагат тампони.
Този пост е редактиран от justify; 13-05-14 в 18:16.