Големи нинджи са тези осиНа терасата ми много им харесва да зимуват в чучура за оттичане на вода, не знам защо. Сега на метър разстояние има 2 външни тела и като чета историите, ми става ясно кое ще им е новото любимо място.
Големи нинджи са тези осиНа терасата ми много им харесва да зимуват в чучура за оттичане на вода, не знам защо. Сега на метър разстояние има 2 външни тела и като чета историите, ми става ясно кое ще им е новото любимо място.
Този пост е редактиран от Йордан Илиев; 04-11-17 в 10:37.
В Румъния, всички отремонтирани хладилници работят с пропан-бутан, никой не се оплаква. Що дя не могат и климите?
Защото тези хладилници работят с R-600 изобутан. Той има близки свойства до пропан-бутана. При климатиците фреона е друг и с друг състав.
Мега, седни на нещо по-стабилно, преди да продължиш да четеш нататък:
Старите хладилници в Румъния се ремонтират от хладилни техници, които ги зареждат с пропан-бутан директно от бутилки за печки, защото хората не могат да си позволят да отделят пари за фреон. Става въпрос за машини по села и градове в дълбоката провинция. Тези хладилници работят твърде вероятно с R134A, ако не и с нещо още по-древно. Не ме питай, дали има магия или не, но машините проработват! Дори не филтрират проклетата газ, въпреки че е смесена с вода!
На R134а обикновено работят нискотемпературни хладилници. Фризери и ледогенератори.
Додо много бедни тези Румънци,тази бутилка r600 в България струва около 10лв.и с нея могат да се заредят над 10 хладилника, средно събират м/у 25-40гр.Обаче да знаеш и тук има "майстори" които зареждат с пропан -бутан и след тях всеки ремонт на хладилника става малко опасен.
Изпратено от моят Galaxy S6 с помощта на Tapatalk