Малко екстри... Ароматизатор и климатизатор.
- - - - - - - - - -
Някой път пропуска се крие на една боя разстояние, дето най малко очакваш...
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
И накрая една лека профилактика на ''редовно'' обслужвани канални машини...
- - - - - - - - - -
Айде още едни 150 бр, дето едни всяка година профилактика им правили ама нещо не били доволни много от тях..?
Този пост е редактиран от microclim@; 04-02-18 в 17:27.
Този на караваната вие ли сте го монтирали ?
Може ли малко повече инфо ?
На караваната аз го монтирах, не знам коя година беше, във Варна имаше италиански цирк, едни акули показваха ... Тая година беше голяма жега, и им се разтичаше сценичния грим на италианците... Мога да дам цялото инфо за него..Че тая Мидейка не е в България. Тръбите вървят в гредите на шасито , вътрешното тяло е в другия край.
- - - - - - - - - -
https://www.vbox7.com/play:4c1fbabb&pos=vr
Хахах сега се разрових... климатика е от 2009г. тея от клипа го отнесоха..
Тоя от клипа дето далдисва го гледах зад кулисите, 3 пъти са прекръсти преди да се натопи. И на акулата климатика попрявях, платката беше окислена от солената вода...От изпаренията,,
Този пост е редактиран от microclim@; 04-02-18 в 20:18.
Мерси за инфото.
Ще си сменям караваната с по- голяма и се чудя за климатика.
За каравани климите са хипер скъпи.... около 4000 лв та затова питам.
Иска ми се да мина по-тънко ако може.
Дали вибрациите по време на път няма да повредят климатика
Ами и на други 2 каравани съм слагал, за тях търсих седмици за да могат да се захранват от агрегат.... Няма какво фатално да им се случи, което да не подлежи на ремонт.
Вибрациите са важни тръбни връзки. Няма проблем, ако тръбата в снимката се използва в тези части. Ако климатикът работи след 1 час пътуване, няма проблем.
Направих приложението на мобилни устройства. Но сега няма картина.
- - - - - - - - - -
Един член на моя форум ме помоли за помощ. Автомобилният климатик Ford Tannus искаше да се побере. Мобилен климатик демонтиран. Беше монтиран в багажника на колата. Беше малко аматьор. Не се успокоих. Направих тръби за заваряване, работа с газ. Тя може да бъде по-красива с професионално приложение.
Малко снимки на почти ново МХИ 25ZM-S, след силните ветрове от тези дни.
Това е след като вече пропуска е фиксиран,почистен и подготвен за заварка. Явно самия шев е изплюл там. Иначе едвам го намерих, свалих компресора надух го и го накиснах в кофа... Е няма... Вече взех да си въобразявам, малко ме осъмни , имаше балонче но си седеше под воата без да се издига на повърхността и да се образуват нови...тръкнах със шкурка и изби, после го почистих до стабилна основа.Буквално на една боя изби. Най вероятно понеже беше студен компресора трудно показа , другия път в гореща вода ще кисна...
Този пост е редактиран от microclim@; 05-02-18 в 18:38.
И аз имах подобен проблем.Макар виновника да беше офейкал, беше си оставил мизериите. Добре е да се включва при монтажа запълването на дупките за климатика или поне да го предлагат като опция. Аз го разбрах по кофти начин. Макар че съм на трети етаж, гадината е намерила топло местенце.