Познай къде бяха заврени връзките?
Обзалагам се, че са били в стената / панела.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Онзи ден разчиствахме склада...Да Ви покажа нещо което съм сигурен, че не сте виждали...
Toshiba, модел 1985 година, инверторна система, охлаждане 2,6 kW (2240 kcal), консумирана електроенергия 950 W, отопление 4.0 kW (3400 kcal), консумирана електроенергия 1300 W..
Един перфектен монтаж който видях преди малко.[emoji23]
Тук май някой се е обучавал.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Абе на чужд гръб и 100 тояги са малко Както във всеки занаят и професия нещата опират до желяние да се свърши дадена работа и професионализъм.
п.п Сашо тоя ветеран "кърти" уникален е!!!Хората още от кога са имали инверторни климатици, ние незнаехме какво е сладолед на клечка.
П.п.За лошите недоразумения( монтажи) нямат вина и момчетата който са се хванали във фирма която ги цака с пари вадят им душата да не говорим че обучението е последна дупка на кавала.
Този пост е редактиран от Иван Вълков; 21-04-18 в 14:59.
Възмущавам се от безхаберието на масово работещите....ако човек има желание, нещата ще са други
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Е как да нямат вина??? ТЕ СА ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ПРОСТОТИИТЕ В ЦЕЛИЯ БРАНШ! Като ги тормозят и не им плащат, да си търсят други работодатели! Защото, много от тези говеда, след първото си обучение напускат и правят свои фирми за монтаж. С парите на бившите си работодатели. Няма ред, не се спазват договорите и не се търси отговорност от никого. Затова нещата не вървят и няма да вървят.
Те повечето който извършват обучението си нямат и понятие от материята....та как да очакваш добре свършена работа от зле обучен кадър. Другото е ясно съгласен съм че повечето извършват услугата "монтаж на климатик" а за ремонт не ги търси. Лошото е че човек като се опари и тогава започва да търси разпитва и до някъде да става вещ....поне до толкова че да изгони монтажната група преди да осъкатят машината.
Иване, ударих ти един лайк отдолу, ама да знаеш, че не си съвсем прав. Доста надълбоко ги поназнайвам нещата с кадрите в този бизнес, определено има обучаващи на много високо ниво, които не желаят повече да обучават за своя сметка и в свой ущърб. Нещата ще стават още по-зле, докато не станем правова държава. А това не може да се случи в една феодална такава. Моят трудов договор е повече от 10 страници и си нямаш представа какви ограничения имам, ако реша да напусна работа и започна да се занимавам с конкурентна на работодателя си дейност (нямам нищо общо с климатизацията), преди да са изтекли 5 години. Ха познай, ако го направя, дали мога да бъда осъден на тази територия?
Трябва да си доста хазартна личност, за да оставиш скъп климатик в ръцете на разни монтажни фирми. Ако не им висиш на главата и не ги надзираваш изкъсо, няколко минути са достатъчни пишман-майсторите да му стопят ресурса и цената наполовина.
За по-евтини климатици може би стават.
Пичове, като гледам на какво ниво са монтажите в България, започвам да се питам, какво ли е качеството на работа при докторята и направо ме побиват тръпки. Някой беше казал:
Като се знам какъв инженер(монтажник) съм, направо ме е страх да ида на лекар.
Джак,нали знаеш мохабета:
-Като се знам какъв инженер съм,ме е страх да ида на доктор.
Повечето клиенти нищо не разбират от монтаж, което е добре за измислените фирми.Работи ли - работи.То колко от тях пишат в този форум - десетки, стотици.
Ако почнат да пишат всички собственици , то ще трябват част(малка) от сървърите на Гугъл или Фейса.
А при докторята е почти същото за съжаление.
За масовото изпростяване на народа не ми се говори , мисля че всички го виждат.
Точно трактовка е, на добър адвокат. Ако си назначен за технически консултант, обаче, не се водиш работник И веднага ти се забранява да "консултираш" определени фирми, след прекратяването на трудовия договор. Но ти отиваш да работиш при тях, като работник и минаваш правен метър, вършейки същата работа. Хитро!