Старт и стоп таймер от този момент до 12 часа.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Старт и стоп таймер от този момент до 12 часа.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Можеха и по навътре да пробият, за да стои прав маркуча!
Ако си го направиш сам, може да ти дойде и на 50-тина евро. А може и над 1000...
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
На 50 евро няма как, освен ако не са крадени материалите Около € 100 излиза за 3-4 метра, при положение, че имаш инструменти, време и търпение
Иначе е между 350-500, зависи от ситуацията .Има често и възможност да си направиш монтажа и техник да дойде само да го тества под налягане/вакуумиране и да го пусне в експлоатация-струва 120 евро (при положение, че няма теч или нещо за отстраняване) . Но цените са си цени, изкуственото им задържане води неизбежно до по-ниско качество на материали и т.н. Важното е да се изкарва достатъчно, а който му се струва скъпо-да си ползва нафтова печка, дърва, въглища, конвектори и т.н.
stainway, нафтовата печка и дървата вече не са евтино отопление.
Чак им се чудя на някои дето се топлят на дърва при 100лв кубика.
Хамалогията и цапаницата не я броя.
п.с. е освен ако не са крадени де...
Този пост е редактиран от avenger; 01-12-18 в 19:19.
Мисълта ми беше, че за 180-200 лева, няма какво да очакваме. Като чета по форума и гледам "изпълнения" с " безплатни монтажи " направо настръхвам Без да имам поглед върху цените на материалите, ми се струва, че монтаж трябва да почва от 350 лева -като базова цена. Убеден съм, че хората, които се занимават сериозно искат също да ползват качествени материали и да си правят монтажите, колкото е възможно по-красиви. Но материалите струват пари и се търсят " алтернативи " ,за да се получи нещо прилично. Освен това си е специализирана и лицензирана дейност - труда също трябва да се заплаща достойно.
Подкрепям това, което казваш с малко допълнения.
1 - разликата в стандарта е голям и 350 лв монтаж е все едно в Холандия да е 700-800 евро.
2 - както там да има опция за редуциране на цената .
Примерно както каза 120 евро е да ти пуснат машината ( вакуумиране проба итн)
Ако клиента иска по- евтини стойки , изолация да се слагат на негова отговорност
3- данъците ,наеми , човеко час заплащане на труд итн .ако са колкото в Холандия ( тогава печалбата осезаемо намалява на фирмата )
Това са важни неща, които пропускаш.
В Холандия не знам ,но в Белгия за “ скатаване “ на пари се влиза в затвор ,а за глобите направо е ужасно.
Нещата са комплексни.Не може човек, взимащ 600 лв на месец да даде 1500 лв за климатик и 500 лв за монтаж.
В повечето случаи климатици се слагат от мизерия, не за комфорт.
Този пост е редактиран от avenger; 01-12-18 в 19:21.