Ами 60-ката ми е с най-ниския стендбай - 2W. Да се чудиш и да се маеш.
Ами 60-ката ми е с най-ниския стендбай - 2W. Да се чудиш и да се маеш.
Kakъв е този стенд бай при климатиците?
Тоест като всичко е изключено си дърпа по 5-6 вата на часа 365 дни в годината.
Май на мойте ще им дръпна шалтера, ако ми го правят този номер и без друго седят за украса.
Изключвай ги веднага ще спестиш колосалните 4,38лв на месец или 52,56лв на година. Тия пари като ги спестяваш 1000 години и ще си купиш нова кола, а ако ги спестяваш 2000 години може и някое жилище да си купиш.Просто трябва човек да е пестелив и да има ултраотдалечен хоризонт на планиране и всичко се постига. Ако се откажеш от тока тия години ще ги намалиш драстично затова изключвай всичко щото часовника тиктака.
Ти така си се запалил, че човек ще си помисли, че си собственик на някое енергийно дружество. Баси злобата.
Колега ППП1.
Мисли зелено.
Не говорим за пестене от един климатик. Милиони са по света. Даже стотици милиони. У нас се пада по климатик на човек.
Да не говорим, че всички обявяват разход в стендбай под ват, а на практика е 5 пъти по-висок.
""Сигурно сте чували, че много от електрическите уреди продължават да хабят енергия дори когато сме натиснали копчето за изключване. От Bright Side посочват кои от тях са най-опасни в това отношение.
Това са: Зарядно без телефон – около 1.2 вата на ден Зарядно, оставено в контакта, продължава да използва енергия дори когато няма устройство, свързано с него. Енергията обаче е минимална, така че няма да се отрази твърде много на джоба ви.
Цифров тв тунер – около 22 вата на ден ТВ тунерите продължават да работят, след като сте ги изключили Повечето хора дори не си правят труда да включат тунерите си на стендбай режим, като смятат, че изключването на телевизора е достатъчно.
Това увеличава разходите пет пъти. Телевизор – около 24 вата на ден Знаете ли, че след натискането на бутона за изключване телевизорът се озовава в стендбай режим, а не се изключва.
Персонални компютри и лаптопи – около 96 вата на ден Дори изключени, персоналните компютри и лаптопите продължават да работят. Хората, които оставят машините си в стендбай режим, умножават сумата по 1.5.
Устройства с таймер – около 108 вата на ден Толкова незабележима подробност като работещ таймер може да ви подскаже, че устройството все още е включено. Проучванията сочат, че ако просто се сещате да изключвате тези уреди от контакта, ще си спестите сериозна сума от годишната си сметка за ток."""
На контакта има закачени: десктоп компютър+монитор,зарядно за телефон,телевизор+приемник,ресийвър+активен буфер. Всичко е в стенд бай режим.
Барабар с електромера,че консумацията която отчита на целия апартамент в стенд бай режим е 12вата.
Приемника е Fusion на Булсатком. Ето в момента е включен само той,връзката е по уай фи,всичко друго в стенд бай.
Мидейката от подписа
Този пост е редактиран от HiDefinition; 30-05-21 в 11:43.
Аз пиша само когато попадна на уникални бисери на теб ти се струва че пиша често защото този форум е пълен с бисери от рода на този че видите ли в света има милиони климатици ако ги спрем и щели сме еди какво си да направим нищо няма да направим. Има си хора които мислят с главите си те ще направят каквото трябва и когато трябва ако могат да го направят естетвено.Добре че света не зависеше от българите иначе не знам дали щяхме изобщо до колелото да стигнем или може би щяхме да сме от онези същества описани в пътеводителя на междугалактическия стопаджия които първо открили дезодоранта и след това колелото.