Защо не си пусна захранващия кабел в ъгъла зад пердето или щори са това? Вкарай го в пластмасовия профил да не виси така.
Защо не си пусна захранващия кабел в ъгъла зад пердето или щори са това? Вкарай го в пластмасовия профил да не виси така.
а бе важното е ти да си доволен![]()
кабела наистина е можело да се скрие или да се захрани отвън , а каква е историята с дренажната тръба защо е така омотана ще я пускаш нанякъде където да се оттича?
предполагам са ти оставили лента за да можеш сам да пакетираш тръбният път след като се оправиш с тръбата?
Захранващият кабел е пуснат така защото контактът ми е там просто няма кои да иде да ми купи един кабелен канал ..след като аз забравих когато купувах този за тръбите.А тази дренажна тръбичка която се вижда не е част от климатика просто едно парче от стария климатик беще останало на перваза .Иначе оттичането от вътрешното тяло е пуснато в тавичката и си тече в кофичка отдолу за да не ми мокри терасата.
За тези квадрати ще е малък GE35 за отопление. Ти си очарован от FD-то, но то е съвсем друга бира.Първоначално публикувано от Toshimoto
![]()
Ами дават му 25-35кв.м. като 25кв.м е за отопление помещението е точно 24,6кв.м Южно е и зимата про 0* вън температурата вътре без да се отоплява е 15-17*, смятам че с 4 кв. монинал би трябвало да смогва да затопля до 22-23*
Добре, че си купил Мицубишито, че с дайкина зъбите ти зимата щяха да правят така...
Можело е да купиш и мицубиши хеви или шарп за тези пари.
Компресорът му е слабичък - 650 вата и ще му е трудно да работи дълго на голямо натоварване, ако се наложи. Но щом без отопление под 0* е над 15* в стаята, може и да се справи да поддържа 22*. Аз съм с FD35 в 65куб. и в най-студените дни във Варна поддържам 24*, но компресора е 900 вата, както и на 25-цатаПървоначално публикувано от Toshimoto
П.С. Инaче са тишината нямат грешка Mitsubishi!![]()
от какъв зор тези вътрешни тела ги монтират толкова навътре в помещението след като източника на топлина/студ видимо е прозореца и би било логично отоплителя/охладителя да е близо до тях?
освен това е и по-естетично
ако тези намотани снопове гофрирана тръба са от летния дренаж (виждат се на снимката зад външното тяло), то е желателно да бъдат оправени (подведени и укперени без възможност за провисване), защото ако дненажа на вътрешното тяло е оставен отдясно и направи водна тапа зад климатика (увисне от тежестта на водата) едно второ такова увисване от намотания сноп вън ще доведе до образуването на въздушна тапа, което в крайна сметка ще се изрази в мощно изливане на конденз от вътрешното тяло на пода
и ще има - уж бях толкова доволен от монтажа, а климатика се изпика на пода...
Честно казано монтажа е можело още доста да се пипне - например както каза колегата кабела е можело да бъде пуснат много по елеганнтно особено като се има предвид че на този климатик се захранва външното тяло, не се вижда ясно от снимката но май медните тръби минават в една изолация отвън, отделно тръбния път е можело да се прихване за да прилепне по-плътно до стената, под вътрешното тяло се вижда как мазилката е потдала най-вероятно при пробиването за дюбелите и сега там трябва да се маже .... и не на последно място абе тоя аплик до климатика не е ли на криво?![]()
В по предния си пост бях написъл че дренажа на вътрешното тяло си е както трябва и климатика си пикае в кофичката отдолу.Това гофре остана от стария климатик и не се използва в монтажа по никакъв начин.Всички тръби са в собствена изолация и пакетирани с бяла бандажна лента ,а тази черната изолация си я купувах аз и поисках да я прекарат целия пакет в нея защото след време бандажната лента прегаря от влънцето и започва да се лющи.Вътрешното тяло можеше да е малко по навътре но по стената има кабели които захранват аплиците/единият от които е накриво защото е бутнат и не е проблем да се намести /освен това умишлено не го исках по средата защото доста често дивана в хола се разтяга и се използва за спане и климатика ще духа точно отгоре му .
От днес съм горд собственик на Toshiba RAS-285NDRСупер се кефя по на монтажа и на климатика. Само един час след монтажа мина на ECO режим и не можеш да разбереш, че работи вътрешното тяло, а за външното да не говоря. Само е измазано засега - утре ще боядисам белите участъци, но нямах търпение да се похваля с придобивката си. Жена ми като се върна днес у нас вика - нали каза, че втора употреба климатик щеше да вземаш, а си взел нов...колко пари даде. Не можа да повярва, че не е нов толкова добре изглежда. При зададени 26 прави 26 и изобщо не се усеща някакъв дискомфорт, а само приятна хладина. Да си жив и здрав Сашо!
![]()
Мерси. Нямам да меря, но искам да видя колко ток ще платя, защото знам досега колко съм плащал със стария и като видя с новия ще направя разликата. Но колкото и ток да харчи комфорта, който ми създава е несъпоставим със стария климатик - шума, начина на охлаждане, филтри и прочие...за това си заслужава.