Въпроси - при височина 2,75 на колко от тавана е най добре да се монтира и при монтаж в единия ъгъл на стаятя има ли изискване за отстояние от стената?![]()
Въпроси - при височина 2,75 на колко от тавана е най добре да се монтира и при монтаж в единия ъгъл на стаятя има ли изискване за отстояние от стената?![]()
Не го монтирай съвсем в ъгъла. Така няма а циркулира въздуха добре.
на 0,50м от стената добре ли е , а на колко от тавана?
Здравейте,
и на мен ми предстои монтаж скоро ( същия като описания - двете тела ще са едно срещу друго на 1 стена), та се чудех дали тръбите се монтират направо зад вътрешното тяло и излизат навън, или задължително трябва да излизат отстрани на вътрешното тяло и от там през дупката да си илизат навън...т.е. дали "технологията" на монтажа го изисква. Защото иначе... нанайси естетика... ще се виждат вътре дупка и тръби.....![]()
Никакъв проблем да излизат назад директно през стената.
.....т.е без проблем мога да си изискам от монтажниците да го направят така..предполагам че ще им е малко по-сложно, отколкото ако си изкарат тръбите през отвор до вътрешното тяло... защото знам ли пък?... може и да се опитат да ми развият някоя "теория" само за да им е по-лесно...Първоначално публикувано от deian
![]()
/Не говоря за нови. Имах предвид, че ако е изпуснал фреон , не знаеш колко трябва да се добави. Няма как да разбереш от колко добавка има нужда. Инвертора поддържа еднакво налягане и с повече и с по-малко фреон за сметка на оборотите на компресора. Само на новите може да се добавя, защото там се предполага че в завода е зареден правилно и се добавя по таблица в зависимост от дължината на тръбния път....на всеки метър отгоре по около 30 грама.
Просто не сте ме разбрали./
Има и друга причина за източването на целият фреон-410 А и 407С са съставени от няколко различни вида фреон,и при загуба няма как да разбереш кои компонент е по малко...става само при нови...иначе изхвърляш всичко и зареждаш по везна...
Това важи само за 407 . 410 губи по равно и от двата компонента и може да се дозарежда.Първоначално публикувано от rkk
Почти вярно - за практически цели "си мислим"/приемаме, че губи по равно и двата компонента.Първоначално публикувано от peshooo
Е, даПървоначално публикувано от echo
Така е , но то и ПИ го приемаме за 3.14 а то всъщност е 3,1415926535897932384626433832795..... и докрая още не са го сметнали
Въпроса е , че разликата е достатъчно малка за да позволява дозареждане , докато при 407 не е така.
/Не говоря за нови. Имах предвид, че ако е изпуснал фреон , не знаеш колко трябва да се добави. Няма как да разбереш от колко добавка има нужда. Инвертора поддържа еднакво налягане и с повече и с по-малко фреон за сметка на оборотите на компресора. Само на новите може да се добавя, защото там се предполага че в завода е зареден правилно и се добавя по таблица в зависимост от дължината на тръбния път....на всеки метър отгоре по около 30 грама.
Просто не сте ме разбрали./
Има и друга причина за източването на целият фреон-410 А и 407С са съставени от няколко различни вида фреон,и при загуба няма как да разбереш кои компонент е по малко...става само при нови...иначе изхвърляш всичко и зареждаш по везна...
Малко късно отговарям,но да ти е дошло на ум да му събереш фреона (във външното тяло,не да го точиш)Като вакумираш тръбния път и вътрешното тяло със собствения му компресор.После си долей в течна фаза колкото ти трябва + малко отгоре заради теча от махането на манометрите.Но това само ако доливаш при тръбен път повече.Ако имаш изпуснал конус,по добре го напълни наново.И за бога не измервайте с манометър инвертори.Какви са тея неща не знам,един хубав термометър струва макс 100-150 лв.Много по професионално и лесно е...
Здравеите,при родителите ми ще монтират климатик,ще присъствам на монтажа и бих искал да знам какво точно трябва да направят монтажниците.Тръбноят път м/у външното и вътрешното тяло в една обща изолация ли трябва да бъде или двете тръби в отделна изолация и след това бандаж.Ще съм благодарен на бъзи отговори ,защото монтажа е в понеделник.
Ако използваш търсачката на форума, ще намериш толкова информация по въпроса, че ще ти се наложи да я четеш поне до понеделник.Първоначално публикувано от ivo i
Да толкова е писано по тази тема- порови се и ше намериш ,но ако си избрал добра фирма не е нужно да инспектираш работата им....ако монтажа ти е от "безплатните" и да им висиш на главата пак няма да разбереш какви мизерии могат да ти направят...много неща са...вакуумиране ,изолация, кабели,дължина на трибите....вибрации...течове на вода...прегънати тръби....чукай на дърво да те подмине всичко това и да си свършат работата грамотно...УСПЕХ