Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 30

Въпрос относно монтаж на климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2004

Въпрос относно монтаж на климатик

Преди по-малко от две седмици ми инсталираха климатик. Засега всичко си работи идеално. Просто имам един въпрос относно извършения монтаж. Двете тела са ми едно срещу друго на една стена. Тръбите тръгват направо от дясната част на вътрешното тяло през дупката и вън минават зад външното тяло по цялата му дължина и се включват в кранчетата. Та въпроса ми е не е ли било по добре тръбите в по голямата си част да са вътре в помещението (да си вървят отзад в улея на вътрешното тяло) и само да излязат през дупката и да се свържат към външното тяло. по този начин е щяло много малка част от тръбите (около 30 см )да е изложена на външна температура. Иначе тръбите са си изолирани и бинтовани. Дано съм успял добре да изложа въпроса. Благодаря предварително за отговорите.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: Въпрос относно монтаж на климатик.

Всичко си е правилно, не го мисли

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

mmony: По принцип относно топлинните загуби за които изглежда питаш е по-добре, но те са много малки при толкова къс тръбен път, въобще дори не трябва да се замисляш. Но след като си се замислил по този въпрос вероятно климатика ти според теб работи слабо и търсиш причината. Причината в случая не е тази.

5. Тук е от
    Oct 2004

Не работи слабо, засега всичко му е 6, топли, размразява, безшумен, няма вибрации, просто ми беше любопитно дали монтажниците са мислили и си има някаква технологична причина да е така или са го плеснали както им дойде. Щото и в двата случая количеството тръби и работа е едно и също ама в единия случай по малко тръби навън повече вътре, а сега е обратно.Аз бях тук и ги зяпах но не съм мислил кое как да е щото не ми е работа. Доверявам се на професионалисти уж.

6. Тук е от
    Feb 2006

ЧНГ.
    Ако климатика е с фреон 410 а задължително е тръбния път да е минимум 3 м.Иначе след 1-2 г. ще се чудят "специалистите" защо климатика да ва дефекти.

спри да пишеш глупости:
    badr

7. Тук е от
    Oct 2004

ЧНГ на всички Климатика е с фреон R22. И засега си работи перфектно. Да не го умуваме повече: квото такова. Наздраве за Новата Година.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2006

С 22 имаш големи шансове.Но ако слагаш друг с 410 да знаеш. Успех.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

klimatik: Би ли споделил, защо ако климатика е с фреон R410a тръбният път трябва да е не по-малко от 3 метра. Аз до сега не съм чувал, виждал или чел за такова нещо. Но това че аз не съм чувал не означава че това което казваш не е вярно.

Винаги съм готов да науча нещо ново което не знам. Ако можеш посочи някакъв официален документ където това да го пише. Ако е наистина важно трябва да го пише някъде, нали. Отговор от рода: "Един приятел ми каза, че един негов приятел му казал", няма да звучи сериозно.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от klimatik
    ЧНГ.
    Ако климатика е с фреон 410 а задължително е тръбния път да е минимум 3 м.Иначе след 1-2 г. ще се чудят "специалистите" защо климатика да ва дефекти.
    Доколкото знам, единствения неприятен момент при къс тръбен път е по-силното бълбукане на фреона/освен ако няма заглушител, това намалява шума на фреона/, в България , половината климатици са с по-къс от 3 метра тръбен път

12. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от klimatik
    ЧНГ.
    a za 7 metra tr. pat s R 410 montajnicite ne sa doliwali, klimatika e Osaka CH12ADE problem lie?

mod edit badr:
    Ако искаш да получиш отговор пиши на кирилица.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от zmiori
    a za 7 metra tr. pat s R 410 montajnicite ne sa doliwali, klimatika e Osaka CH12ADE problem lie?

mod edit badr:
    Ако искаш да получиш отговор пиши на кирилица.

На някои се долива, на други не. Това трябва да го пише в инструкцията за монтаж. На много от климатиците 7 метра е границата за доливане, тоест ако е НАД 7, се долива. Ако топли добре и не замръзва значи е ОК.
    Лошото е , че на твоята Осака не е хубаво да се "долива" , защото е с R410а, на тези климатици се издърпва целия фреон и след това се зарежда на ел.везна по табелата на външното тяло.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от rsvr
    на тези климатици се издърпва целия фреон и след това се зарежда на ел.везна по табелата на външното тяло.
    WTF ???
    Боже колко мъка има на тоя свят !
    Само не казвай че се занимаваш с климатици моля ти се,няма до го преживея !
    И информативно като изтеглиш фреона после как го зареждаш ? И защо въобще го теглиш ? И въобще кво става в тая държава ?

16. Тук е от
    Jan 2008

о.к. заформя се спор лошо няма тук ще се роди истината очаквам и др. мнения.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Няма никакъв проблем да се долее фреон 410 ако се налага. При дълъг тръбен път се долива. Не се източва. Голяма глупост е на нов клиамтик да се източи фреона и да се зареди с по голямо количество.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Няма никакъв проблем да се долее фреон 410 ако се налага. При дълъг тръбен път се долива. Не се източва. Голяма глупост е на нов клиамтик да се източи фреона и да се зареди с по голямо количество.
    Не говоря за нови. Имах предвид, че ако е изпуснал фреон , не знаеш колко трябва да се добави. Няма как да разбереш от колко добавка има нужда. Инвертора поддържа еднакво налягане и с повече и с по-малко фреон за сметка на оборотите на компресора. Само на новите може да се добавя, защото там се предполага че в завода е зареден правилно и се добавя по таблица в зависимост от дължината на тръбния път....на всеки метър отгоре по около 30 грама.
    Просто не сте ме разбрали.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за монтаж на климатик
    От steffan във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 179
    Последно: 13-06-16, 01:49
  2. Въпрос относно монтаж на вътрешно тяло
    От pozitiven във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 7
    Последно: 20-11-13, 16:17
  3. Въпрос относно монтаж
    От Kompot във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 6
    Последно: 14-09-13, 02:09
  4. Въпрос за монтаж на климатик
    От zlt888 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 25
    Последно: 07-11-11, 13:30
  5. Въпрос относно монтаж
    От soul във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 19
    Последно: 11-10-10, 19:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе