Първоначално публикувано от
Rado Smilkov
Фуджицу и Дженерал са един и същ продукт под различни търговски марки - реално едното име ти харесва, другото - не?!? Или просто един модел ти харесва, друг не, но реално предизвикваш усмивки само.
Прав си за това, че форумът е основно за споделяне и взаимопомощ, обаче даваш ли си сметка, че е възможно някой по-незнаещ от теб, четейки поста ти и решавайки, че това е супер лесно, да недоразбере правилно и доста да си прецака я монтаж, я демонтаж, я половин кило фреон в атмосферата, я повече, и после да му излезе доста "по-солено".
Пресен пример ти давам защо понякога отказът от помощ е повече помощ: онзи ден един клиент в офиса, след като разглежда ключове и контакти, ме пита как да си ги "върже". Търпеливо обяснявам за разлики между пружинни клеми и винтове, дву - и трипроводни инсталации, зануляване; пита ме "ама и кабелите как да ги вържа в конзолата", малко не разбирам какво точно иска да знае и в един момент ми просветва, че всъщност бърка конзола с разпределителна кутия - искал да пуска нови кабелни трасета, сложил бил гипсокартон и желае да му обясня за 10 минути как да си направи нова инсталация, 'щото, видиш ли, иначе щели да му искат пари за това... Нищо не му казах, освен горещата препоръка задължително да си вземе "електричар", "майстор" - както искаш го наречи. И не защото искам да го "набутам" и да не му помогна, както видно тълкуваш моя и на някои колеги по-горе постовете, а защото исках да му спася живота...
П.П. Мога да се слъглася, че спамя темата, но ти ми се чини, че не по-малко оффтопик изписа, да не говорим, че и този тип изказвания: "Така че гледайте да не ви изпадат пломбите някъде и да не ви се напукат кътниците и най вече не дрънкайте много." говорят достатъчно за автора си и не е нужно някой друг да показва кой какъв е... [emoji3]
П.П.П. Не зная дали си проследил линка ми, или явно не си фен на Уди Алън, но пичът има брилянтно чувство за хумор и... си беше точно на място. [emoji16]