ако някой предложи бърз, лесен и ефективен начин за осигуряване на външното тяло от кражба ще съм му много благодарен.Очаквам предложения.
ако някой предложи бърз, лесен и ефективен начин за осигуряване на външното тяло от кражба ще съм му много благодарен.Очаквам предложения.
Кражбите на външни тела са изключителна рядкост, не мисля, че трябва да взимаш някакви специални мерки.
Аз съм виждал израбптено нещо, като метална решетка, с 10-тина см разстояние между пръчките, че да не се спира въздуха. И това обхваща климатика и се завива в стената. Но е доста грозно де.
Я попитай мобилните оператори що външни тела са им завлечени от мангалите от базови станции по разни недостъпни уж места....Първоначално публикувано от blue1
![]()
Ето го моето предложение:Първоначално публикувано от pier_67
След като ти поставят новичкото,красиво климатиче, с баданарката боядисваш с блажна/матова/ боя тенекиите на външното тяло за да заприлича на 12 годишен издухан дронгел. После си поръчваш във фирма, която изработва рекламни надписи от фолио една табела "Осака" и си готов, даже и мангалите няма да го погледнат този климатик.
Успех!
Виждал съм само на 1 място в Пловдив такива обезопасени климатици-те бяха на 1 етаж монтирани.Защитата им представляваше решетка от двете страни и отпред,а отгоре навес за да не им вали.Само отдолу беше оставено малко по-голямо място,но оттам не можеше да се измъкнат.На тази решетка беше поставен надпис "Атаро клима".
То обезопасяване не би трябвало да е само срещу ражба. Гледам че доста тела са монтирани на тротоара. Стига някое гаменче да го ритне няколко пъни и е загинала машинката.
на тротоара ли му е мястото на това тяло?Първоначално публикувано от zz_stefanov
Лично аз си мисля, че в тази страна и боклука се краде. А да не говорим за климатик, който има метали за около 1-2 лева. Най добре си правиш нещо като решетка затягаш яко и преебаваш главата на болта за да няма кой да го свали без излишно груба сила.
със силикон намазах всички винтови връзки така че ако някой реши да краде външното тяло да си поиграе първо да изчисти силикона по винтовите съидинения и тогава да мисли за кражба.
ако ще е решетка да е от неметал, щото железните адски лепнат по ръцете на БАЙ МАНГАЛ. -това в рамките на шегата.Вземи един електрожен и удари по една капка на гайките към болтовете и на болтовете към стойките на стената!
И керниране на резбата с един център върши работа, ако електрожена не ти е под ръка. Бай Мангал доста ще се озори...Първоначално публикувано от marto68
![]()
Ми като не може да го открадне , гадния кюнец ще го срита .
И ква ти е файдата , че си го спасил от кражба , кат не работи .