По-дебелата изолация на фреоновите тръби ще подобри ли работата на климатика и за топло и за студено или ще я влоши?Мисля да ползвам 9мм дебелина на изолацията,гледам че масово се ползва около два пъти по тънка?Мерси предарително.
По-дебелата изолация на фреоновите тръби ще подобри ли работата на климатика и за топло и за студено или ще я влоши?Мисля да ползвам 9мм дебелина на изолацията,гледам че масово се ползва около два пъти по тънка?Мерси предарително.
Във всички ръководства за монтаж се казва да се ползва тръбна изолация с дебелина на стената не по-малка от 9мм. Слагането на по-тънка от фирмите тук е поради желание за по-голяма печалба, а не заради нещо друго.
Като монтираха моите климатици ми направи впечетление, че изолацията за тръбите е много тънка и рехава около 2-3мм от онази черната. А скоро видях и докоснах една бяла, плътна и дебела изолация, която е къде, къде по-хубава от тази която надянаха на моите клими. И се получава, влагане на малко средства за монтажни материали с цел valen1 го е казал.
Сега ако ми извършваха монтажа щях да изисквам по-дебелата и хубава изолация.
Да питам и аз, ако сега обвия с една изолация, която се слага при опаковането в кашона на едни термодвойки PT100 мисля, че бяха и след това я подвържа с клипси ще има ли ефект?
Няма изолация 2-3мм, най-тънката е 6мм и черната е по-хубава от бялата, ама кофти, че са сложили най-тънката.