Резултати от 1 до 14 от общо 14

Крадат ли се външни тела на климатици в наши дни?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Крадат ли се външни тела на климатици в наши дни?

Знам как изглежда отстрани и никак не се гордея с този въпрос,
    но ми предстои монтаж на втори климатик и единият от двата варианта е монтаж на външното тяло на лесно достъпно място.

Блокът, в който живея, е построен върху малък склон. Съответно жилището от едната страна е на първия етаж, от другата на втория (в смисъл над партер). Климатикът ще се монтира в "ниската" стая. Единият вариан е монтаж под прозореца, но тогава буквално всеки ще има достъп до външното тяло. Има и втори вариант за монтаж, когато климатикът ще е високо и трудно достъпен, но това доста ще затрудни монтажа и вероятно ще трябва да доплащам.

Та... сериозно, ако го монтирам под прозореца, има ли опасност да го гепят?
    Да мисля ли варианти за метална решетка примерно?

Говорим за София, доколкото изобщо има значение.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2010

Re:Крадат ли се външни тела на климатици в наши дни?

Съмнява ме някой да го вземе, но все пак знае ли човек....
    По скоро си мисля ако мястото му е покрай някоя пътека или път от кадето минават хора, да не му се случат разни вандалски прояви.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Опасност винаги има ...
    Едно външно тяло обикновено тежи около 30-40кг., от които около 1/4 да е теглото на радиатора, около 1/2 да е теглото на компресори, вентилатори и електроника, а останалото да е ламарина. Грубо сметнато по цени на дребно: 2x10кг+0.60х20кг.+0.30х10кг=35лв., като това е приблизително ако се продаде на парче за скрап. И 20лв. да е все може да се намери някой желаещ да заработи бързо нещо.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Аз се чудех дали не ги крадат да ги ползват/препродават или за части.
    Тва някой да ми свие външното тяло за скрап... не мога да намеря думи просто.

Въпросът ми накратко е - Скоро чували ли сте да се крадат климатици?.

Въпросът беше подтикнат от един познат, на когото когато показах къде мисля да го монтирам, каза, че от там ще ми го гепят.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2004

За части е по-сложно. Трябва да е подходящ модел за да има частите които търсиш, или да го направят от някой сервиз за да събират резервни части, което е много малко вероятно.
    Много по-вероятно е да мине някой позакъсал наш сънародник, може и мургав такъв, да види удобната възможност за изкарване на 20-30лв. и да се хване за работа. Все пак 4 болта и 2 медни тръби не са нещо което отваря много работа при сваляне, най-много 1 мин. и е готов човека.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Не ми беше хрумвало, че другарят Мангуни може да се окаже основният враг на външното ми тяло.
    Сега, като се замислих, си е съвсем логично.

Ще мисля, значи, вариант с едно две железа около тялото.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Що ли ми се струва,че ако посегне да го краде някой незапознат с тази техника,може да си остави ръката или ръцете по външното тяло...

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Честно казано, хич не ми пука дали някой дебил ще се утрепе - щом е решил да гепи - рискове на професията.

Пука ми за парите, които ще инвестирам в машинката - не си ги намирам на улицата.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Няма начин някой да си остави ръцете по тялото. Климатиците винаги са обезопасени с подходящи решетки, иначе и детето ти вкъщи може да реши да се вре където не му е работа и да изпищи.
    свялянето не е философия, кълца се захранващия кабел, удря се една малка секира на медните тръби (обикновено в каруците на преминаващите все се намира някоя секира), и после се махат и 4-те болта към стойките. Нищо работа, и няма къде човек да си остави ръцете.
    Слагай железа около тялото за да си по-спокоен, все пак зависи и в какъв квартал живееш.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Ок, благодаря ви за споделените мнения.

В „Изток“ съм, уж хубав квартал, и той наистина си е хубав,
    ама да не ви разправям на какви чудесии съм се нагледал и тук...

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Е защо да се монтира под прозореца като може на нивото на вътрешното да се сложи и няма да ти е нужно да го вкарваш в кафези още повече монтажниците ще спестят тръби.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от petrucius
    Ок, благодаря ви за споделените мнения.

В „Изток“ съм, уж хубав квартал, и той наистина си е хубав,
    ама да не ви разправям на какви чудесии съм се нагледал и тук...
    Краде се всичко, което може да се докопа и продаде!
    Не ти трябват грозни железа. По една капка с електрожена на гайките стига. После свалянето става само с флекс.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

VeleV.Klima, точно на нивото на вътрешното е трудно достъпното място, иначе аз искам да се монтира именно там. Хората от фирмата, от която ще го монтират, казаха, че ако е възможно, ще го направят. Ако не, ще мислим най-удачната позиция, като дойдат на място.

Lupus, това е добра идея, но се чудя, дали не е по-добре с грозна решетка, която да се вижда отдалеч. Всъщност, то ако ще е с решетка, няма да е чак грозна - човекът, който ще я направи, ми е близък, и ще се постарае.

Ето някаква относителна перспектива на мястото:

Височината е като за втори етаж, отдолу е страшна гнус, щото съседите там си изхвърлят какви ли не важни работи.
    Това, между другото, ще затрудни профилактиката и, не дай боже, ако се наложи ремонт в бъдеще.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Според мен от снимката не е трудно достъпно а като гледам и жабешки оркестър си имате.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Купувам вътрешни тела за климатици
    От ivan74 във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 09-09-13, 10:01
  2. Отговори: 4
    Последно: 03-03-12, 19:17
  3. Парно с тела на климатици
    От maimun във форум Отопление
    Отговори: 51
    Последно: 19-02-10, 22:09
  4. Търся вътрешни тела от климатици
    От hrisinta във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 49
    Последно: 12-10-09, 17:27
  5. Монтиране на две външни тела едно до друго - евентуални проблеми?
    От Jogo_1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 8
    Последно: 08-05-08, 21:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе