Най добрия вариант е над спалнята, в моята спалня е така и на топло духа долу към краката.
Най добрия вариант е над спалнята, в моята спалня е така и на топло духа долу към краката.
Велев, така пък най-много се чува как работи машината. И ако ти изпуфка при някой дефрост посред нощ не е много приятно.
Ти от де си сигурен че пък е мидея да не гледаш на чаша.
Ще пречи ли ако духа на телевизора (топло-студено)
[img width=800 height=515]http://lh3.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/TKVniAe1FoI/AAAAAAAAAoc/igpOSnUzktI/s1024/Graphic1.jpg[/img]
От стената до ТВ-то по диагонал ми е 165см - външното тяло на 5см ли трябва да е закачено?
Гледам някои са сложили външното тяло на терасата това по-добре ле е?
По-удобно е на терасата - имаш достъп за почистване и ремонт. По-неудобно е на терасата, защото трябва да отвеждаш някак водите от дефроста, а това е малко сложна задача зимата при -5 и надолу.
Иначе при мен в едната спалня струята на климатика е максимално далеч от спящите и не духа към тях, но това не пречи да се схващам и страдам постоянно.
В детската климата се падна точно над едното детско легло - още не знам какъв ще е ефекта.
Ако никъде не е подходящо кажете
За да не пускам нова тема искам да попитам в тази,къде е най-добре да поставя климатика в моята кухня ?
от стената с микрото до стената с аспиратора 3,35 м като аспиратора е 50см(т.е. до него 2,85м)
от микрото до тавана 1,30м
Според мен ето така е добре за монтажа. Като ще трябва да се направят две дупки и тръбите да минат през бившата тераса. Там може да се покрият с PVC канал и ще стане перфектно.
На същото мнение съм, като Велев.Това е най-удобното място за нормално отопление, макар и да затруднява монтажа.
Аз пък мисля, че това е мястото.
Така ще може да обдухва дограмата и ще предотвратява образуването на конденз. А и естетически ще стои по-добре.
Независимо от мястото, сестрата малко закъсняла да пита за климатик....
Щото гледам ремонтче направено и трябва да се кърти пак през дрегера ( с червеното )