Такаа.. скоро трябва да се взима машина която да отоплява магазин.Той представлява правоъгълник грубо казано. Оляво вътрешно помещение ,складче.Отдясно е витрина с врата.. Едната дълга страна е цяла външна стена,другата също (минус 3 метра),с прозорец .Понеже е търговско помещение го правихме високо 3.30 да е уж по нормите... Някой ще пита за тавана..отгоре е тераса огромна...топлоотдаване ли да искаш...като се напълни с 45 см сняг (Враца)..fun..:rolleyes:
Запътил съм се към 7 или 10 см фибран за тавана..да не греем звезите..разходи ама по-добре.
Въпроса е кво да е вътре като машина. Като квадратура е 8.30 ь 3.30 метра.
Да се заигравам ли с въздуховоди респективно такива машини, VRF ми се види гооооляма каша немога се оправя с това.. Магазините ще се пускат поетапно.. цялостна климатизация мога да мислия по натам за другите.. Сега говорим само за този. Рових по закона, но сваляне на височината се допуска само при преустройство ,не е нашият случай. Та май ще смятам големите кубици на база 3.20 (-10 см от фибрана) и окачен таван нещо. Та се получават около 6.135kw машина номинал (... Почти извън конвенционалните домашни зверове. Сградата е с 5 см стиропор санирана като цяло.
Стоящ голям гардероб добре, ама доколкото съм забелязал духа доста силно верно ,че не съм гледал хубави машини ...
Темата е отворена за различни предложения .