Така.След като монтирах собственоръчно и с ваша помощ Хитачито от подписа сега е време да оборудвам и последната и най-голяма неклиматизирана стая в апартамента с ето този Панасоник:
Инверторен климатик Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA
Стаята е 23м2 с южно изложение,ПВЦ дограма и външна изолация от 6см стиропор.Ще се ползва само за отопление.Предполагам,че ще се справи.
Първия ми въпрос е къде да поставя вътрешното тяло.При положение 1 ще духа право към леглото и си мисля,че няма да създава много комфортно усещане .При положение 2 ще духа към дивана - пак дискомфорт.Като оставим на страна предпочитанията ми кое е правилното място за отоплителния уред в този случай от техническа гледна точка?
Въпрос 2: Тъй като искам да спестя място на терасата възможно ли е да монтирам външното тяло вместо на пода на терасата горе до тавана и в такъв случай разстоянието между телата ще е около 50см .В документацията на хитачито ми пишеше "минимална дължина на тръбния прът 5м".Предполагам ,че и с Панасоника ще е подобно а от 5м до 0.5м има доста разлика.Това дали ще е проблем? Някъде бях чел,че външното тяло трябва да е по-ниско от вътрешното ,в противен случай се правят спирали с медните тръби.Нямам много време за информиране така че ще може ли да ми припомните на бързо каква беше процедурата за монтиране на външното тяло на нивото на вътрешното.
Това са за сега въпросите ми .Благодаря ако някой помогне.